RETROSPECTIVA  ARTISTULUI FOTOGRAF IURIE FOCA DIN CHIȘINĂU  (R.MOLDOVA) VERNISATĂ LA ORADEA.

 

Începând cu data de 22 iulie 2020, publicul iubitor de artă fotografică are posibilitatea de a admira o expoziție deosebită de artă fotografică din Republica Moldova, în cea mai longevivă galerie permanentă de artă fotografică din România, Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițioanl FIAP Oradea - România (Piața 1 Decembrie nr. 12). De această dată pe simezele cunoscutei Galerii au fost instalate lucrările reputatului artist fotograf Iurie FOCA din Chișinău (R. Moldova), vicepreședintele pentru Republica Moldova, precum și membru creator al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Vernisajul expoziției organizate sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică a avut loc miercuri, 22 iulie 2020, la ora 18:00 și a fost transmisă online de pe adresa de facebook al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAsociatieInternationala/  Participanții la vernisaj au fost salutați de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, care a prezentat Certificatul de patronaj al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” numărul 023/ 2020 acordat artistului fotograf expozant. De la vernisaj a lipsit autorul expoziției, care nu a putut să ajungă la vernisaj din cauza restricțiilor de trecere a graniței de stat. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, care a apreciat nivelul tehnic și artistic a exponatelor. În cadrul vernisajului a fost felicitată și artista fotograf Orsolya Kovács, căreia președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”  i-a înmânat un buchet de flori. Momentele muzicale au fost oferite de către artiștii ai Formației ”Rock Filarmonica” din Oradea, Alexandrina Chelu și Iuliana Chelu (voce), respectiv Florian Chelu (chitară) și ”Duo Vardiensis” Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă), care au interpretat mai multe piese din repertoriul românesc. Toate exponatele se pot viziona pe adresa: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions/fiap-exhibition-center-oradea/ Expoziția numărul 585 organizată cu sprijinul Consiliului județului Bihor și Primăriei Municipiului Oradea, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai”, respectiv Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea va rămâne la dispoziția publicului până la data de 13 august 2020, în zilele de lucru între orele 08:00 - 19:00, la care accesul publicului este gratuit. (Foto: Varga Bernadette).


REPUTAT ARTIST FOTOGRAF ȘI PICTOR DIN RUSSIA

EXPUNE ÎN ORADEA

Aniversarea a 30 de ani de existență a Galeriei ”Euro Foto Art”, precum și a 200 de ani de la nașterea primului fotograf Orădean Mezey Lajos, a oferit oportunitatea organizării unei expoziții artă vizuală de excepție. Pe simezele  cunoscutei galerii au fost expuse în premieră absolută, fotografiile lui Sergey Majorov EFIAPs și picturile realizate după creațiile artistului fotograf expozant de către pictorița Tatiana Pyaterneva, ambii din Penza (Federația Rusă).  Expoziția organizată sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) intitulată  ”Next Life” (”Viața următoare”)  a fost vernisată marți, 30 iunie 2020, la ora 18:00, în Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, în prezența unui public redus și a fost transmisă online pe facebook-ul Asociației: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAsociatieInternationala/. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și curatorul expoziției, care a apreciat originalitatea proiectului.  ”Este a premieră absolută ca pe simezele cunoscutei Galerii să expună împreună un artist fotograf și un pictor.  De asemenea sunt puține cazuri când picturile să fie realizate după fotografiile artistice” a subliniat în discursul său artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, care a apreciat nivelul artistic a exponatelor și a regretat faptul că picturile expediate în Penza în data de 08 iunie 2020 se află din data de 13 iunie 2020 06:30 este gata pregătită pentru expediere din Rusia  la Poșta  Internațională din Khimki (situat în apropierea Moscovei),care  nu a plecat din Federația Rusă din cazua epidemiei. Momentele muzicale au fost oferite de către artiștii Formației ”Duo Varadiensis” din Oradea, Lucian Malița (vioară) și  Thurzó Sándor József (violă), care au interpretat piese din repertoriul roman și rus:(Liana Alexandra prelucratā pentru Duet de Thurzó Sándor József) Aram HACIATURIAN: din lucrarea   ”Mascarada”, Nr.2,  "Nocturna" de George ENESCU: Rapsodie Roumaine, op. 11 , nr 2. G. SVIRIDOV: din Suita ”Viforul”, "Romanța". Expoziția numărul 584 organizată cu sprijinul Consiliului județului Bihor și Primăriei Municipiului Oradea, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea va rămâne la dispoziția publicului până la data de 23 iulie 2020, în zilele de lucru între orele 08:00 - 19:00, la care accesul publicului este gratuit.                                                                         


O NOUĂ EXPOZIȚIE ÎN GALERIA ”EURO FOTO ART”, CENTRU EXPOZIȚIONAL FIAP ORADEA – ROMÂNIA.

Aniversarea de 200 ani de la nașterea primului fotograf Orădean, Mezey Lajos, precum și a trei decenii de existență a celei mai longevive galerii permanente de artă fotografică din România (Galeria ”Euro Foto Art”), a oferit oportunitatea de a organiza o nouă expoziție de artă fotografică de excepție. În acest context începând din data de 05 iunie 2020, publicul iubitor de artă fotografică are posibilitatea să admire o expoziție deosebită de artă fotografică, în cunoscuta Galerie din Piața 1 Decembrie nr. 12,  pe simezele cărei au instalate lucrările artistului fotograf Gelu VRABIE, membru al Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea. Expoziția personală intitulată ”Impresii urbane” este alcătuită din 100 de fotografii de o reală valoare artistică. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autorului vineri, 05 iunie 2020, la ora 18:00 care a  fost transmisă online de pe adresa de facebook al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAsociatieInternationala/  Participanții la vernisaj au fost salutați de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și curatorul expoziției, care a apreciat perseverența în creație a artistului fotograf expozant. Lucrările expuse au fost prezentate  de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, care a apreciat nivelul artistic deosebit a exponatelor. Momentele muzicale au fost oferite de reprezentantul Formației ”Duo Vardiensis” din Oradea, artistul,  Thurzó Sándor József (violă). Toate exponatele se pot viziona pe adresa: https://www.eurofotoart.com/membrii-cfno-ro/06-gelu-cristian-vrabie/ Expoziția numărul 582 organizată cu sprijinul Consiliului județului Bihor și Primăriei Municipiului Oradea, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea va rămâne la dispoziția publicului până la data de 29 iunie 2020, în zilele de lucru între orele 08:00 - 19:00, la care accesul publicului este gratuit. 


VERNISAJ ONLINE CU GHINION

Lansarea online al ediției a XI-a a Festivalului Fotografiei Europene, dedicat Zilei Europei, organizat de către  Asociația Internaținală ”Euro Foto Art” în perioada 08 - 31 mai 2020, a fost programată să fie transmisă prin fecbook vineri, 08 mai 2020, ora 18:00, de pe adresa Asociației. Dintr-o regretabilă eroare, evenimentul a fost transmis de pe facebook-ul artistului fotograf Ștefan Tóth István. După descoperirea ghinionului, vernisajul a fost repetat și de adresa anunțată inițial. În cadrul lansării Festivalului a fost vernisat și ediția a XII-a a Salonului internațional ”Eurofotoart Stars” organizat de către Asociația Internaținală ”Euro Foto Art” sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică. Vernisajul a fost programat inițial să aibă loc în Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea -România, dar din cauza situația speciale în care ne aflăm, evenimentul a avut loc online. În deschiderea vernisajului artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP a precizat faptul că vernisajul online este prima transmisă prin facebook,- după cele  580 de vernisaje organizate în cadrul celei mai longegive galerii permanente de artă fotografică din România, în Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea - România.- În continuare a mulțumit celor 64 de artiști fotografi care au onorat cu lucrărie lor Salonul internațional, fotografiate în 32 de țări ale Bătrînului Continent: Albania, Austria, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Croația, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Lituania, Irlanda, Islanda, Italia, Malta, Marea Britanie, Moldova, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia,  România, Russia, Serbia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina  și Ungaria. La aceast Salon Internațional au fost invitați să participe cu lucrări membrii Asociației Internaținale ”Euro Foto Art”, 54 de Organizații Partenere ale acestuia din Asia, Europa și Orientul Mijlociu, respectiv reputați artiști fotografi invitați din Egipt, Italia,   Republica Moldova și România. În continuare președintele Asociației Internaținale ”Euro Foto Art” a anunțat numele artistului fotograf, care a obținut cele mai multe voturi ale publicului, care este Alex-Dian Bureția, membru al Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea, cu 85 de aprecieri. Organizatorul Salonului Internațional a decis să continue cu votul publicului pentru imaginile  acceptate pentru expunere, care se pot viziona pe adresa https://www.eurofotoart.com/efa-exhibition-salons/eurofotoart-international-salon/  Este de precizat faptul că persoanele care au votat în prima etapă nu pot participa și la etapa a doua a selecției. Voturile se pot trimite pe adresa: eurofotoart@gmail.com, până la data de 31 mai 2020. Cei care vor să admire fotografiile acceptate vor avea posibilitatea să facă acest lucru începând cu vineri, 15 mai 2020, în Galeria ”Euro Foto Art, Centru Expozițional FIAP Oradea - România (Piața 1 Decembrie nr. 12). Expoziția numărul 581 organizată cu sprijinul Consiliului județului Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea va rămâne la dispoziția publicului până la data de 04 iunie 2020, în zilele de lucru între orele 08:00 - 19:00, la care accesul publicului este gratuit. În încheierea vernisajului care a durat aproape 30 de minute, președintele Asociației Internaționale a anunțat alte vernisaje online care vor avea în această lună în Muzeul Orașulului Oradea (în data de 14 mai 2020), respectiv în data de 20 mai în Galeria ”Ștefan Vilidár István” situat în Cetatea medievală Oradea (Palatul Princiar, Corpul B, etajul I)


EXPOZIȚIA INTERNAȚIONALĂ A FOTOGRAFELOR.

A devenit o tradiție ca Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA) să sărbătorească Ziua Internațională a Femeii, cu o expoziție internațională de artă fotografică. Așa s-a întâmplat și în acest an, când pe simezele Galeriei ”Euro Foto Art” Centru Expozițional FIAP Oradea - România au fost instalate 108 fotografii alb-negru și color realizate de 57 de artiste fotograf, care activează în cele 54 de Organizații Partenere ale AIEFA din Europa, Asia și Orientul Mijlociu. În acest context publicul vizitator poate admira o serie de fotografii de excepție realizate de artistele fotograf din: Arabia Saudită, Cehia, China, Egipt, India, Iran, Italia,Japonia, Serbia, Slovacia, Singapore, Oman, Slovacia, Federația Rusă,  România, Ucraina și Ungaria. Expoziția internațională prezintă modul în care au văzut și au surprins artistele fotograf pe semenele lor din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, Venezuela, Tibet,  Nepal sau chiar  în Africa de Sud. În fotografiile expuse publicul vizitator va putea admira mesajul artistic deosebit a exponatelor  din care va putea înțelege rolul pe care o au femeile din intreaga lume: femeie, mamă, soră sau bunică în egală măsură. Vernisajul expoziției, organiztae sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (Recunoscută de UNESCO) a avut loc în prezența unui public numeros, duminică, 08 martie 2020, la ora 11:00 în cunoscuta Galerie din Oradea, Piața 1 Decembrie nr. 12. Publicul prezent la vernisaj a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP președintele Asociației Internațională ”Euro Foto Art” și directorul Centrului Expozițional FIAP Oradea - România, care a oferit femeilor sosite la vernisaj câte un buchet de giocel. Exponatele și rolul femeilor în societate au fost elogiate de domana Elisabeta Pop, scriitoare și critic literar, membră UNITER, care a recitat poezia unui copil necunoscut, adresat mamei sale. Momentele muzicale au fost asigurate de elevii Liceului de Arte din Oradea. Artista fotograf Fórián Andrea, membră al AIEFA a interpretat poezia ”Én hívlak élni” (Te invit să trăiești) de poetul Dsida Jenő, acompaniată de către artistul Thurzó Sándor József  (violă) reprezentantul  Formației ”Duo Varadiensis”. În premieră absolută, publicul prezent la vernisaj a fost invitat să nominalizeze fotografia pe care consideră cea mai reușită din expoziție. Pe locul 1 s-a clasat fotografia artistei Fotograf din China, Liu Xiaoling intitulată ”Nepalese girls” Expoziția numărul 580 organizată în parteneriat cu Biblioteca județeană ”Georghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 09 aprilie 2020, în zilele de lucru  între orele 08:00 - 19:00, la care accesul publicului este gratuit.


UN VERNISAJ EXCEPȚIONAL ÎN GALERIA ”EURO FOTO ART”, CENTRU EXPOZIȚIONAL FIAP ORADEA-ROMÂNIA

 

Ziua Artei Fotografice în România este sărbătorită în fiecare an, în conformitate cu Hotărârea de Guvern a României numărul 458 din 05.05.2010, la data de 11 ianuarie, ziua de naștere a primului fotograf de război din lume Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly. Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA) organizează din anul 2013 anual, un Festival de excepție dedicat acestui eveniment. În cadrul Festivalului organizat sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică  (FIAP), cu sprijinul Organizațiile Partenere ale AIEFA din Serbia, Italia, România, Ucraina și Ungaria vor fi vernisate timp de o lună zeci de expoziții de artă fotografică în cele mai cunoscute galerii din Europa. Lansarea oficială a ediției a VIII-a a Festivalului Internațional de Fotografie ”Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”, a avut loc vineri, 10 ianuarie 2020, la ora 18:00, la Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea - România (CEFIAPOR), în prezența a peste 50 de artiști fotografi și iubitori ai fotografiei din România și Ungaria, care a umplut până la refuz cunoscuta galerie Orădeană. Printre cei prezenția s-au aflat și artiști fotografi din Budapesta, Szolnok și Berettyóújfalu (HU), respectiv din Oradea și Marghita (RO). Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele  AIEFA și directorul CEFIAPOR. În cadrul festivității a avut loc vernisajul Expoziției internaționale anuale ale membrilor AIEFA. A devenit o tradiție ca membrii Asociației Internaționale să se prezinte la începutul fiecărui an cu o expoziție reprezentativă cu cele mai reușite fotografii artistice realizate pe parcursul anului trecut. De această dată pe simezele cunoscutei Galerii Orădene au fost instalate 109 fotografii realizate cu mare măiestrie profesională de către cei 78 de artiști fotografi membrii ai Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” (AIEFA) din 17 țări : Austria, Cehia, China, Franța, Germania, Irlanda, Israel, Italia,  R. Moldova, Olanda, Serbia, Spania, SUA, România, Federația Rusă, Ucraina și Ungaria. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale au fost oferite de artistul formației ”Duo Varadiensis” Thurzó Sándor József (violă), respectiv de doi artiști fotografi membrii ai AIEFA: Kocsis Csaba din Berettyóújfalu (HU) și Radui Elemér din Oradea (RO)  (chitară). Expoziția anuală a membrilor Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” organizată cu sprijinul Bibliotecii județene ”Gheorghe Șincai” și Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea va rămâne  la dispoziția publicului în zilele de lucru, până la data de 07 februarie 2020 între orele 08:00 - 19:00, la care accesul este gratuit.

 

 

INAUGURAREA CENTRULUI EXPOZIȚIONAL FIAP ORADEA – ROMÂNIA

 

Vineri, 06 decembrie 2019, la ora 18:00 a debutat festivitatea de înaugurare a celui de al 17-lea Centru Expozițional FIAP din Lume, la care au participat peste 70 de artiști fotografi și iubitori ai fotografiei din Andorra, Germania, Grecia, România, Ucraina și Ungaria. Publicul prezent a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, fondatorul celei mai longevive Galerii permanente de artă fotografică din România și directorul Centru Expozițional FIAP Oradea - România. În continuare a fost invitat să ia  cuvântul domnul Joan Burguse Martisella din Andorra, vicepreședinte Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) și director al Centrelor Expoziținale FIAP, care a preciat activitățile expoziționale ale Galeriei ”Euro Foto Art” în care au fost vernisate peste 570 de expoziții internaționale. Secretarul FIAP Ioannis Lykouris din Grecia a apreciat relațiile deosebite pe care intreține de peste un sfert de veac cu artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP și efortul pe care le-a depus în interesul artei fotografice de peste 40 de ani. Aristul fotograf Georg S. Holzmann EFIAP, președinte de onoare al Federației de Artă Fotografică a Germaniei din Karlsruhe (Germania) a felicitat pe președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” pentru rezultate și i-a înmânat în semn de apreciere medalia de aur al Federației din Germania. În continuare a luat cuvântul deputatul Bíró Rozália, care a transmis mesajul președintelui consiliului județean Bihor și i-a mulțumit artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP pentru tot ce a făcut în cei peste 40 de ani în domeniul artei fotografice pentru comunitatea din Oradea și județul Bihor. Un moment distinct a constituit tăierea panglicii tricolor de către invitații de onoare și dezvelirea plăcii Centru Expozițional FIAP Oradea - România, de către artiștii fotografi Joan Burguse Martisella din Androrra și Ștefan Tóth AFIAP. După acest moment festiv au fost invitați să i-a cuvântul reprezentantul Instituției Prefectului județului Bihor, artistul fotograf Eugen Antal, respectiv al primarului municipiului Oradea doamna Angela Lupșea, directorul general al Muzeului orașului Oradea - Complex Cultural. În încheiere Ștefan Tóth AFIAP a mulțumit acelora care au sprijinit financiar și prin munca de voluntariat renovarea Galeriei ”Euro Foto Art”. După o scurtă pauză a urmat partea a doua a festivității: vernisarea ediției a IV-a a Cupei Mondiale EFA a Fotocluburilor și festivitatea de înmânare ale premiilor și medaliilor competiției internaționale organizate de Asociația Internațională ”Euro Foto Art, pentru cei 57 de Organizații partenerea din Asia, Europa și Orientul Mijlociu. Momentele muzicale ale serii au fost oferite de către artiștii ”Duo Varadiensis”: Lucian Malița și Thurzó Sándor József, Elemér Radui și Florian Chelu (chitară), respectiv Alexandrina Chelu (voce). Inaugurarea primului Centru Expozițional FIAP Oradea - România și a celui de al 17-lea din lume, a continuat cu o masă festivă organizată în Resturantul ”Grand Palace” din vecinătatea Galeriei. În cadrul serii au evoluat colaboratorii permanenți ai Galeriei, precum și perechea de dansatori Tóth István Aramisz (România)  - Lilly Cantineau (Franța), respectiv Moșul Nicolae, care le-a împărțit celor prezenți cadouri. Ultimul moment deosebit al serii l-a constituit apariția unui tort uriaș, care purta logo-ul  Centrului Expozițional FIAP Oradea - România. Înainte de masă artiștii fotografi din Andora și Germania au fost primiți la sediul Consiliului județean Bihor de către președintele acestuia Pásztor Sándor, care a prezentat musafirilor județul nostru.

 

VERNISAJ EMOȚIONANT LA GALERIA

”EURO FOTO ART”

 Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițonal FIAP Oradea - România, găzduiește din data de 08 august 2019 o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele cunoscutei Galerii au fost instalate 100 de fotografii realizate de reputatul artist fotograf Udvardi Árpád EFIAP din Brașov. Expozantul este fotograf de profesie, format în atelierele clasice sub îndrumarea unor meşteri de odinioară, practică această meserie din 1979. Din anul 1993 a continuat în cadrul propriei afaceri, realizând ilustraţii de carte, albume de artă, turistice sau de publicitate. A colaborat cu mai multe muzee din Braşov, în special cu Muzeul de Etnografie, unde a cunoscut o altă provocare a meseriei, participând la cercetările etnografice din teren, s-a specializat în domeniul fotografiei etnologice, dar şi ca realizator de filme documentare. Subiectul preferat al artistului fotograf Udvardi Árpád EFIAP este omul, surprins în mediul în care trăieşte, cu activitatea, cu bucuria, cu tristeţea, cu singurătatea şi destinul lui. Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 07 august 2019, la ora 18:00 în prezența autorului și a unui public numeros, printre care și tinerele gemene Lotte Lee și Condice Lee din Hong Kong (China) și familia pictorului Borka Sándor din Veszprém (Ungaria) . Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, directorul Centrului Expozițional FIAP Oradea - România și președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, care a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul de patronaj numărul 2019/ 047. Lucrările expuse au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov și Szűcs László, redactorul șef al revistei de cultură ”Várad”. Momentele muzicale au fost oferite de către artiștii Formației ”Duo Varadiensis”, Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă), care au interpretat piesele: ”Vis de iubire” de Francisco CANARO, ”Vals de concert” de G.Boulanger, ”Tango argentinean” de Patacini, ”Serenata” de Eurico TOSELLI, respectiv Alter Jögermarsh. Expoziția retrospectivă a artistul fotograf Udvardi Árpád EFIAP, numărul 574, organizată în parteneriat cu Biblioteca județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea cu susținerea Consiliul județean Bihor va rămâne la dispoziția publicului până la data de 16 septembrie 2019, în zilele de lucru, între orele 08:00 - 19:00, la care intrarea este gratuită. (Foto: Magdolna Tóth)

 

ARTIST FOTOGRAF DIN CLUJ NAPOCA EXPUNE ÎN GALERIA ”EURO FOTO ART” DIN ORADEA

Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițonal FIAP Oradea - Romania, găzduiește din data de 11 iulie 2019 o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele cunoscutei Galerii au fost instalate  100 de fotografii realizate de artistul fotograf Vas Géza din Cluj Napoca. Vernisajul expoziției a avut  loc joi, 11 iulie 2019, la ora 18:00 în prezența autorului. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, directorul Centrului Expozițional FIAP Oradea - România și președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” care a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul de patronaj numărul 043/ 2019. Lucrările expuse au fost prezentate de către autorul expoziției, artistul fotograf Vas Géza de-a lungul careiei sale. Momentele muzicale au fost oferite de către reprezentantul Formației ”Duo Varadiensis”, artistul Thurzó Sándor József (violă). Expoziția retrospectivă a artistul fotograf Vas Géza,  numărul 573, organizată în parteneriat cu Biblioteca județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea cu susținerea Consiliul județean Bihor va rămâne la dispoziția publicului până la data de 07 august 2019, în zilele de lucru, între orele 08:00 - 19:00, la care intrarea este gratuită.

EXPOZIȚIA MEMBRILOR FOTOCLUBULUI DIN DEBRECEN LA ORADEA.

Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițonal FIAP Oradea - Romania, găzduiește din data de 25 iunie 2019 o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele cunoscutei Galerii au fost instalate  75 de fotografii realizate de membrii Fotoclubului din Debrecen (HU). Vernisajul expoziției a avut loc marți, 25 iunie 2019, la ora 18:00 în prezența unui grup de artiști fotografi din orașul înfrățit cu Oradea:  Máthé András AFIAP (președintele Fotoclubului), Micskey István, Micskey Katalin, Károlyi Gábor, Károlyiné Etelka, Illés Gábor, Illés Katalin, F. Nagy Piroska, Fülöp György, Méhész Balázs, Keresztesi Éva si Major Brigitta. La eveniment a participat și artistul fotograf Vas Géza din Cluj Napoca. A fost regretabil faptul că dintre artiștii fotografii Orădeni au fost prezenți doar: Illés Imre (Clubul Fotografic ”Nufărul”), respectiv Varga Erzsébet Andy, Csikí Ioan și Gardó Zoltán (Asociația Internațională ”Euro Foto Art”). Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, directorul Centrului Expozițonal FIAP Oradea – România, care a înmânat președintelui Fotoclubului din Debrecen Certificatul de patronaj numărul 038/ 2019.. Lucările expuse au fost prezentate de către artistul fotograf Máthé András AFIAP președintele cunoscutului Fotoclub din Debrecen și de redactorul șef al revistei de cultură ”Várad” László Szűcs. Momentele muzicale au fost oferite de către reprezentantul Formației ”Duo Varadiensis”, artistul Lucian Malița (vioară). Expoziția de artă fotografică numărul 572, organizată în parteneriat cu Biblioteca județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea cu susținerea Primăriei municipiului Oradea și Consiliul județean Bihor va rămâne la dispoziția publicului până la data de 10 iulie 2019, în zilele de lucru, între orele 08:00 - 19:00, la care intrarea este gratuită.

Expoziția internațională de artă fotografică „DUNĂREA EUROPEI” la Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițonal FIAP Oradea - România.

 

Miercuri, 05 iunie 2019 la ora 18:00 a avut loc în Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițonal FIAP Oradea - Romania, vernisajul unei expoziții internaționale de artă fotografică. Consiliul Director al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), recunoscută de UNESCO a acordat la ultima ședință ținută la Belfast, recunoașterea de Centrului Expozițonal FIAP Oradea - România al cunoscutei Galerii Orădene fondat în anul 1990 de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP. Astfel Centru Expozițonal FIAP Oradea - România a devenit cea de a 17-a Ambasada FIAP din Lume  și prima din România ! În cunoscută galerie au fost vernisate în cei 29 de ani de existență 570 de expozții ale artiștilor fotografi de pe întregul mapamond. Asociația Internațională de Artă Fotografică ”Euro Foto Art”, unicul Membru Regional din Lume al FIAP, a inițat cu Organizația Parteneră Fotoclubul ”Dunărea Japoneză” din Yokohama (Japonia) realizarea unei  expoziții internaționale de artă fotografică intitulată  „Dunărea Europei”. Scopul proiectului a fost de a prezenta prin arta fotografică cel mai lung fluviu din Uniunea Europeană. După ce variante mai reduse ale expoziției au fost prezentate cu sprijinul Consulatului României din Solotvino (UA) la Școale de Arte din Slatina (UA) și în Sala Radio din Sighetu Marmației, iar colecția completă a fost vernisată în Galeria ”Euro Foto Art” Centru Expozițional al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) Oradea - România. Publicul prezenta la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Toth AFIAP, directorul Centrului Expozițonal FIAP Oradea - România. Lucările au fost prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov (în limba română) și de redactorul șef al revistei de cultură ”Várad” László Szűcs (în limba maghiară). Momentele muzicale ale unor compozitori din Europa au fost interpretate la violă de reprezentantul Formației ”Duo Varadiensis”, artistul Thurzó Sándor József. Expoziția de artă fotografică numărul 571, organizată în parteneriat cu Biblioteca județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea cu susținerea Primăriei municipiului Oradea și Consiliul județean Bihor va rămâne la dispoziția publicului până la data de 24 iunie 2019, în zilele de lucru, între orele 08:00 - 19:00, la care intrarea este gratuită. În luna iulie 2019 expoziția internațională urmează să fie vernisată și la Institutul Cultural Român din Beijing (China). Foto: Csíki Ioan

 

EXPOZIȚIA DE FOTOGRAFIE ”ORADEA MEA - AZ ÉN VÁRADOM”

 

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” a pregătit pentru publicul vizitator o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele cunoscutei Galerii orădene vor fi expuse peste 100 fotografii mono și color, realizate de către fotograful dr. Kiss Andás originar din Oradea, care în prezent trăiește în  Ungaria.  Prin expoziția numărul 569 vernisată în Galeria ”Euro Foto Art” din Piața 1 Decembrie nr. 12, fotograful expozant aduce un omagiu vizual orașului în care a crecut și a trăit o viață de om. Printre fotografiile expuse publicul va putea descoperii o serie de fotogafii ralizate de-alungul a mai multor decenii, care prezintă străzile de altă dată al Oradiei. Expoziția cuprinde și o serie de portrete ale unor personalități de seama ale orașului, precum și cele realizate despre foștii colegi de breaslă a fotografului expozant.Vernisajul expoziției a avea loc miercuri, 17 aprilie 2019, la ora 18:00, în prezența autorului, familiei sale precum  și a unui public foarte mare în cunoscuta Galerie Orădeană. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două Organizații fotografice Orădene, curatorul expoziției. Fotografiile expuse au fost prezentate de către Szilágyi Aladár, scriitor, publicist Orădean. Momentele muzicale au fost oferite de către reprezentantul ”Duo Varadiensis” artistul Thurzó Sándor József (violă), care a interpretat mai multe piese ale compozitorilor Orădeni. Noua expoziție organizată în parteneriat cu Biblioteca județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografică ”Nufărul” cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și al Consiliului județean Bihor sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”  va rămâne la dispoziția publicului până la data de 07.05.2019, în zilele de lucru între orele 08:00 - 20:00, la care accesul publicului este gratuit !

 

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI ARTISTEI FOTOGRAFE MARIANA SCUBLI DIN SIGHETU MARMAȚIEI.

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie o nouă expoziție de artă fotografică deosebită, intitulată ''Întoarcerea ACASĂ''. De această dată pe simezele cunoscutei Galerii ”Euro Foto Art” au fost instalate 96 de fotografii color realizate cu mare măiestrie de către artista fotografă Mariana Scubli din Sighetu Marmației, membru al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Artistul fotograf expozant s-a născut în Oradea, primii ani din viață, 20 la număr au fost petrecuți tot în Oradea, este de profesie inginer, deși a studiat vioara la Liceul de Muzică și Arte Plastice în Oradea. Potecile pe care a pășit de-a lungul timpului au adus-o în Maramureș, colț de Rai cum spun mulți ce pășesc pe aceste meleaguri. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autoarei și a unui public foarte mare vineri, 22 martie 2019, la ora 18:00 în Galeria ”Euro Foto Art”. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Lucrările au fost prezentate de către artistul fotograf Felician Săteanu, membru al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” din Baia Mare. Momentele muzicale au fost oferite de interpreta de muzică populară Bianca Popa (elevă în clasa X/ A la Liceul de Arte Oradea), pregătită de profesoara Aurica Bontu. În cadrul vernisajului a luat cuvântul și artista fotografă Mariana Scubli, care a prezentat publicului prezent la eveniment contextul în care a realizat fotografiile expuse, respectiv soțul ei Horia Vasile Scubli, primar al municipiului Sighetu Marmației. Expoziția de artă fotografică numărul 568, organizată în parteneriat cu Biblioteca județeană ”Georghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea va rămâne la dispoziția vizitatorilor până la data de 16 aprilie 2019, în zilele de lucru între orele 08:00 - 19:00, la care accesul publicului este gratuit. (Foto: Varga Erzsébet)

CUPA MONDIALĂ ”EURO FOTO ART” A FOTOCLUBURLIOR

 

 

Într-un atmosferă sărbătorească a fost vernisată vineri 01 martie 2019, la ora 18:00 în Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea, expoziția internațională de artă fotografică intitulată Cupa mondială a Fotocluburilor  Euro Foto Art. Gazda evenimentului a fost artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației internaționale și curatorul proiectului internațional. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov (în limba română) și redactorul șef al revistei de cultură ”Várad” Szűcs László (în limba maghiară). Momentele muzicale au fost oferite de artiștii formației ”Duo Varadiensis”: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). La eveniment a participat și artistul fotograf Niksz Gyula, președintele Fotoclubului ”Biatorbágy din Biatorbágy (HU), căruia i-a fost înmânat Cupa Mondială EFA, câștigată la această competiție prestigioasă. În premieră absolută publicul prezent la eveniment a fost invitat să voteze pentru cea mai reușită fotografie expusă. În urma voturilor depuse la egalitate s-a clasat fotografia intitulată ”Violonistul pasionat” realizat de artistul fotograf Jinrongv Wu (China), membru al Organizației Partenere  China Photo Network Online din Zhuhai și ”Calul” realiztă de artista fotograf Tóth Brigitta (HU) membru al Fotoclubului Biatorbágy  (HU). Concursul internațional a fost inițiat de cunoscutului artist fotograf Ștefan Tóth AFIAP pentru cele 52 de Organizații partenere ale Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” din Asia, Europa și Orientul mijlociu. La ediția a II-a a competiției internaționale s-au înscris 19 Organizații partenere (cu 182 de imagini deosebite) din Arabia Saudită, China, Federația Rusă, Egipt, Italia, Japonia, Serbia, România și Ungaria, cu colecții de fotografii artistice de câte 10 imagini. Un juriul internațional format din criticul de artă dr. Ramona Novicov (România) și artiștii fotografi Georg Holzmann Hon.EFIAP (Germania) și Paul Bock (SUA) a selecționat pentru expoziție  99 de fotografii din Arabia Saudită, Bahrain, China, Federația Rusă, Egipt, Italia, Japonia, Oman, Palestina, România, Serbia, Siria, Sudan, Ungaria și Yemen, de o valoare artistică deosebită. Expoziția organizată în parteneriat cu Biblioteca județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea va rămâne la dispoziția publicului până la data de 21 martie 2019, în zilele de lucru între orele 08:00 - 19:00, la care accesul publicului este liber.

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI DE FOTOGRAFIE DE PRESĂ ”BRASSAI”

Ediția a VII-a a Festivalului Internațional de Fotografie ”Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” organizat de Asociația ”Euro Foto Art” a oferit oportunitatea vernisării în Galeria ”Euro Foto Art” a Expoziției internaționale de presă ”Brassai”. Juriul concursului organizat de Uniunea Jurnaliștilor Maghiari din România (UJMR) a selecționat pentru expoziție 100 de fotografii realizate de fotoreporteri maghiari din Serbia, România, Ucraina și Ungaria.Vernisajul expoziției a avut loc sâmbătă, 12.ianuarie 2019, ora 12:00 în Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, care a apreciat contextul  în care are loc vernisajul expoziției în cadrul acestui festival internațional. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, după care președintele UJMR, a înmânat într-un cadrul festiv premiile oferite de organizatori. Vicepreședintele UJMR domnul Szűcs László a apreciat calitatea fotografiilor expuse. Momentele muzicale au fost oferite de artistul (și fotoreporterul premiat)  Kocsis Csaba din Berettyóújfalu, care a interpretat cu chitară și voce mai multe piese din repertoriul maghiar. Noua expoziție organizată în parteneriat cu Biblioteca județeană ”Gheorghe Șincai” din Oradea va rămâne la dispoziția publicului până la data de 10 februarie 2019, în zilele de lucru între orele 08:00 - 19:00 la care accesul este gratuit

PREMIERĂ NAȚIONALĂ.

 

PRIMUL SALON INTERNAȚIONAL ”SMART MOBILE” DIN ROMÂNIA.

 

Asociația Internațională ”Euro Foto Art”  (AIEFA)a organizat pentru Organizațiile  partenere ale acestuia din Europa, Asia și SUA primul concurs de artă fotografică internațională din România la care se putea participa numai cu colecții de fotografii formate din 10 imagini realizate cu telefoane mobile. La primul salon Internațional intitulat ”Smart Mobile 2018” s-au înscris 11 Organizanții  partenere din Arabia Saudită, Iran, Federația Rusă, Japonia, România, Serbia  și Ungaria, respectiv din China și Ucraina (în afara concursului).  La Salonul internațional a fost invitat în afara concursului artiștul fotograf Teodor Pantea EFIAPs din  Oradea (RO), precum și Organizațiile Partenere: China Network Online din Zhuhai (China) și Asociația Fotografilor din Transcarpathia (UA). Vernisajul expoziției și înmânarea festivă a premiilor a avut loc în prezența unui public numeros joi, 20 decembrie 2018, la ora 17:00 în Galeria ”Euro Foto Art”. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației ”Euro Foto Art”. Lucările au fost prezentate de către poetul Ioan Moldovan, directorul revistei de cultură ”Familia” (în limba română) și artistul fotograf dr. Radu-Teodor Pantea EFIAPs, directorulk departamentului relațiilor internaționale ale AIEFA. Momentele muzicale au fost oferite de Alexandrina Chelu (voce) și Florian Chelu (chitară). Este de apreciat faptul că în cunoscuta Galerie Orădeană au fost vernisate în acest an 18 expoziții din Europa, Asia și Africa de Sud. Expoziția de artă fotografică ”Smart Mobile” organizată de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Bibioteca județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 10.01.2019, zilnic între orele 08:00 - 19:00 la care accesul publicului este gratuit.

 

O NOU VERNISAJ REUȘIT ÎN GALERIA ”EURO FOTO ART” ORADEA

În cea mai longevivă Galerie permanentă de artă fotografică din România, fondată în anul 1990 au fost instalate 100 fotografii realizate de către artistul fotograf Fülöp Jenő AFIAP. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autorului joi, 27 septembrie 2018, la ora 18:00, în Galeria ”Euro Foto Art” Oradea (Piața 1 Decembrie nr. 12). Lucrările au fost prezentate de către artistul fotograf dr. Teodor-Radu Pantea EFIAPs Momentele muzicale au fost asigruate de către artistul de violă Thurzó Sándor József. În cadrul vernisajului a luat cuvântul și artistul fotograf expozant, care a mulțumit organizatorilor pentru condițiile oferite pentru prezentarea personalei. Expoziția cu numărul 559, organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” din Oradea va rămâne la dispoziția publicului până la data de 18 octombrie 2018, în zilele de lucru, între orele 08:00 - 19:00 la care accesul este gratuit.  (Foto: Gardó Zoltán)

VERNISAJ DE EXCEPȚIE  ÎN GALERIA ”EURO FOTO ART” ORADEA.

 

În cea mai longevivă Galerie permanentă de artă fotografică din România, fondată în anul 1990 au fost instalate 100 fotografii ale membrilor Fotoclubului ”Bakony” din Veszprém (Organizație parteneră a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”). Vernisajul expoziției a avut loc în prezența președintelui cunoscutului Fotoclub, artistul fotograf Mátyus Károly (însoțit de soția lui) vineri, 07 septembrie 2018 la ora 18:00, în Galeria ”Euro Foto Art” Oradea (Piața 1 Decembrie nr. 12). Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, care a îmnânat omologului său Certificatul de patronaj numărul 069/ 2018. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, care a apreciat nivelul artistic a exponatelor. Momentele muzicale au fost oferite de artiștii Carmen Vasile (soprana) și  Thurzó Sándor József (violă). Expoziția cu numărul 558, organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” din Oradea va rămâne la dispoziția publicului până la data de 26 septembrie 2018, în zilele de lucru, între orele 08:00 - 19:00 la care accesul este gratuit. (Foto: Gardó Zoltán)

 

EXPOZIȚA MEMBRILOR FOTOCLUBULUI ”PRISMA” DIN MIERCUREA CIUC VERNISATĂ ÎN GALERIA ”EURO FOTO ART” ORADEA

 

În cea mai longevivă Galerie permanentă de artă fotografică din România, fondată în anul 1990 au fost instalate 105 fotografii ale membrilor Fotoclubului ”Prisma” din Miercurea Ciuc (Organizație parteneră a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”). Vernisajul expoziției a avut loc în prezența reprezentanților cunoscutului Fotoclub sâmbătă, 18 august 2018, la ora 10:00, în Galeria ”Euro Foto Art” Oradea (Piața 1 Decembrie nr. 12)și a unui public redus. Publicul prezent a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, care a înmânat în cadrul vernisajului Certificatul de patronaj numărul  065/ 2018 președintelui Fotoclubului ”Prisma”. Lucrările au fost prezentate de către dr. Ramona Novicov critic de artă (în limba română) și publicistul  Szűcs László redactorul  șef al revistei de cultură ”Nagyvárad” (în limba maghiară).  Fotoclubul ”Prima” din Miercurea Ciuc a fost prezentat de către președintele acestuia prezent la vernisaj de către István Labancz, care a muláumit pentru posibilitatea oferitő de a se prezenta ún Oradea. Momentele muzicale au fost oferite de către duetul de contrabas Kinda Péter - Veres Lóránt. Expoziția cu numărul 557, organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” din Oradea va rămâne la dispoziția publicului până la data de 06 septembrie 2018, în zilele de lucru, între orele 08:00 - 19:00 la care accesul este gratuit.

 

O NOUĂ EXPOZIȚIE DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ DIN FEDERAȚIA RUSĂ VERNISATĂ ÎN GALERIA ”EURO FOTO ART” ORADEA

 

În prezența unui public numerous a fost vernisată viner, 27 iulie 2018, la ora 18:00 în Galeria ”Euro Foto Art” Oradea expoziția membrilor Creative Union Photoart din Penza, Federația Rusă (Organizație parteneră a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” din anul 2013). Publicul present la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele  Asociației, care a apreciat colaborarea deosebită care este derulată de cinci ani cu Uniunea Creativă din Penza (Federația Rusă), care au obținut cele mai valoroase premii la manifestările internaționale organizate de Asociația Internațională ”Euro Foto Art”. Criticul de artă dr. Ramona Novicov a apreciat diversitatea și nivelul artistic ale fotografiilor expuse din care radiază spriritul authentic rus. Momentele muzicale au fost oferite artiștii Alexandrina Chelu (voce) și Florian Chelu (chitară), care au interpretat piesa ”Sunetul formei” de Valeri Briusov, respectiv ”Sonetul XXV”  de Shakespeare. De asemenea artista Alexandrina Chelu a interpretat în limba română poezia ”Poetul” de Puskin. În încheierea vernisajul artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP a citit mesajul  semnat de Excelența Sa Valery I. Kuzmin Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențial al Ambasadei Federației Ruse în România, care a exprimat ”aprecierea  pentru acest  eveniment care vizează dezvoltarea  variată a relațiilor interumane dintre cele două țări vecine România și Federație Rusă, respectiv dintre prietenii noștrii din cele două orașe: Oradea și Penza”.  Expoziția numărul 556, organizată în parteneriat cu Clubul Fotografic ”Nufărul” și Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” din Oradea va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 16 august 2018, în zilele de lucru între orele:  08:00 - 19:00, la care accesul este gratuit. (Foto:Tünde Gorzó)

 

EXPOZIȚIE DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ DE EXCEPȚIE DIN AFRICA DE SUD ÎN ORADEA

 

Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea găzduește în intervalul 15 - 30.06.2018 expoziția personală a artistei fotograf Jill SNEESBY MFIAP din Portul Elisabeta (Africa de Sud). Pe simezele cunoscutei galerii sunt expuse 105 de fotografii color de o valoare artistică deosebită, realizate în diferite locuri pitorești ale Continentul African ! Vernisajul expoziției numărul 554,organizată de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” Oradea a avut loc în prezența unui public numeros joi, 14 mai 2018, la ora 11:00, în cunoscuta Galerie din Piața 1 Decembrie nr. 12. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale de artă fotografică și curatorul expoziției. Lucrările au fost prezentate de către dr. Ramona Novicov, ciritic de artă, care a apreciat valoarea artistică a exponatelor și meritul artistei fotograf în realizarea fotografiilor expuse. Momentele muzicale au fost oferite de către elevii Liceului de Arte Oradea prezentate de către directorul adjunct a acestuia doemna Gabriella Nagy, precum și de artistul de violă Thurzó Sándor József. Așadar la dispoziția Orădenilor iubitori de fotografie precum și a turiștilor care se vor afla în municipiul nostru o nouă expoziție care trebuie neapărat văzută !  Accesul publicului: în zilele de lucru între orele 08:00 - 19:00 este gratuit ! (Foto:Gorzó Tünde)

 

VERNISAJ DEOSEBIT ÎN

GALERIA ”EURO FOTO ART” DIN ORADEA

 

Ediția a VII-a a Festivalului Fotografiei Europene organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art a oferit oportunitatea organizării  expoziției de artă fotografică numărul 553. De această dată pe simezele Galeriei ”Euro Foto Art” au fost instalate 100 fotografii monchrom și color de o reală valore artistică, realizate de membrii Fotoclubului ”Floarea de Colț” din Râmnicu Vâlcea. Cunoscutul Fotoclub Vâlcean a fost fondat în anul 1985 din inițiativa unui grup de artiști fotografi entuziaști în frunte cu Trestian Găvănescu AFIAP, Laurențiu Mărgineanu (senior) și Ioan Ciobotaru. Fotoclubului ”Floarea de Colț” numără în prezent  în jur de 30 membrii din România: București, Craiova, Râmnicu Vâlcea, respectiv din Germania și Marea Britanie. Fotoclubul este una din cele mai active organizație parteneră a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”,- unicul Membru Regional al Federației Internaționale de Artă Fotografică din lume (afliliată la UNESCO),- și al Asociației Artiștilor Fotografi din România. Cele 100 fotografii monocolor și color au fost realizate de artiștii fotografi: Mircea Băduț, Daniel Chiosilă, Ioan Ciobotaru, Marius Cinteză, Ionescu Dragoș, Sorin Mateescu, Nicolae Sotir EFIAP, Laurențiu Mărgineanu, Cătălin Nimigeanu  Julien Oncete și Cătălin Vezetiu. Vernisajul expoziției internaționale a avut loc loc vineri 25 mai 2018, ora 18:00 în Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea. Lucrările au fost prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, care a apreciat modul de abordare și valoarea artistică deosebită a exponatelor. Expoziția a fost vernisată oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale.Momentele muzicale au fost oferite de artista Alexandrina Chelu (voce+chitară), respectiv de artiștii Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția artiștilor fotografi din Râmnicu Vâlcea organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea  va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 14 iunie 2018, între orele 08:00 - 19:00, la care accesul publicului este gratuit. (Foto: Gardó Zoltán)

 

LANSAREA FESTIVALULUI FOTOGRAFIEI EUROPENE

 

A avut loc marți, 08 mai 2018, la ora 18:30, în prezența unui public select, în Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea. Festivalul European organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” și dedicat Zilei Europei, cuprinde o serie de manifestări expoziționale organizate în cele mai mai orașe din țara noastră precum și în țările limitrofe ale României,. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației și managerul Festivalului Fotografiei Europene. Fotografiile expuse în cadrul ediției a X-a a Salonului Internațional ”Eurofotoart Stars”, la care au fost invitați reputați artiști fotografi din intreaga lume cu imagini realizate în Europa, au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Pe simezele Galeriei ”Euro Foto Art” sunt expuse 106 fotografii monocolor și color realizate de 75 de artiști fotografi invitați din 26 țări ale lumii, cu fotografii realizate în Europa: Olga ANDRIUC (MD), Najla ANGAWI ESFIAP (Saudi Arabi), Ferenc  BARABÁS (HU), Johanna BORBELY (A), Sergey BORISOV (RUSS), BORVIZ Attila (RO), Nicolae  BRÎNZARI (MD), Paul BOCK (SUA), Ruxandra CĂLIN EFIAP (RO), Marius CINTEZA (RO), Ioan CIOBOTARU (RO), Mirioslav DABIC (SRB),  Igor DEBEVEC EFIAPb (SL), László DEZSŐ EFIAP (RO), Dumitru ELINEȚCHI (RUSS), FAZAKAS Ferenc (RO), Christian FILIPESCU (RO), Iurie FOCA (MD), Nicoleta GABOR (RO), Ovidiu GABOR (RO), Oana GELEP (UK), Georg HOLZMANN EFIAP (D), Marius INDRIEȘ (CZ), Dusan JIVKIC (SRB), Tibor KAJTÁR (HU), Kauko Keranen (FI), Yan Jianwu (CN), Tibor KERECZ (HU), KEREKES István EFIAPd2 (HU), Eszter-Emese-LÁZÁR (IR), Viesturs LINKS AFIAP (LV), Michele MACINAI EFIAP (I), MAGDÓ István AFIAP (RO), Sergey MAJOROV EFIAPs (RUSS), Gavriel MOZES (IL), Ioan OLAH (RO), Zsolt PETRÓ (HU), Mihai POTÂRNICHE (MD), Robert PRANAGAL EFIAP (PL), Ovi D. POP EFIAP (RO),Yarema PROTSIV (UA), Péter RÁCZ (HU), Ivan RANOGAJEC (HR), Rob RONDA (Netherlands), Liviu ROTARU (RO), Ioan ROXIN (F), Cristian MARTINAȘ (RO), Monica MARTON (RO), Dorin MOCANU (RO), Mihály MOLDOVÁN EFIAPs (RO), Julian Negredo SANCHEZ (ES), László POTOZKY AFIAP (RO),  Atle SVEEN (Norway), Gelu STAN AFIAP (RO), Valentina STAN EFIAPg (RO), Gabriel STANCIU AFIAP (RO), Claudiu SZABÓ EFIAP (RO), Béla SZABÓ EFIAP (HU), László SZÁNTÓ (SK), Felician SĂTEANU (RO),  Zsuzsa SZÉCSÉNYI (HU),  Sorin TABACU (RO), Joao TABORDA EFIAP (PT), Yurii TARIANYTSIA (UA), TARCZALI Éva (RO), András TAMÁS (HU), Raluca TATAR (RO),Radu Teodor Pantea EFIAPs (RO), Alpár TEUTSCH EFIAP (RO), Tamás TÓTH (GB), Ilie TUDOREL (RO), Tarquinius VĂDEANU AFIAP (RO), Gelu VRABIE (RO), Djordje VUKICEVIC EFIAPp (SRB). În cadrul vernisajului a luat cuvântul artistul fotograf Bálint Zsigmond AFIAP din Târgu Mureș, invitat de onoare. Momentele muzicale au fost oferite de artiștii: Thurzó Sándor József (violă) și Alexandrina Chelu (ghitară-voce). Noua expoziție (552) organizată și în cadrul manifestărilor culturale ”Festum Varadinum” va rămâne la dispoziția publicului până la data de 24 mai 2018, între orele 08:00 - 19:00, la care intrarea este gratuită.

EXPOZIȚIA ANUALĂ A MEMBRILOR ASOCIAȚIEI INTERNAȚIONALE  ”EURO FOTO ART”

 

A avut loc sâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 11:00 în Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea în prezența unui public foarte mare, printre care s-au aflat artiști fotografi din Oradea, Baia Mare, Budapesta (HU)  Cluj Napoca și Szolnok (HU). În cadrul vernisajului artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației ”Euro Foto Art” a prezentat un scurt bilanț cu ocazia aniversării a 10 ani de existență a Asociației Internaționale, care a devenit o Ambasada Culturală a municipiului Oradea, județului Bihor, precum și a României în intreaga lume. Asociația sărbătorită este organizatorul a 4 Festivaluri Internaționale de Artă Fotografică, organizate anual în România și China, are are 52 de Organizații partenere în Asia, Europa și SUA. Cele 106 fotografii realizate de cei 81 de membrii ai Asociației Internaționale din 18 țări ale Asiei, Europei și SUA au fost prezentate de către dr. Ramona Novicov, critic de artă, care a apreciat nivelul artistic a acestora. În cadrul vernisajului președintele Asociației Internaționale a înmânat voluntarului neobosit Gardó Zoltán Certificatul merit pentru munca neîntreuptă depusă în organizarea expozițiilor în perioada anilor 2010 - 2018. Momentele muzicale ale vernisajului au fost prezentate de prof. Gabriella Nagy, director adjunct a Liceului de Arte Oradea, care a invitat pe tânărul Kozák József elev în clasa VII a Liceului să interpreteze la vioară, insoțit de profesoara de pian Teszler Júlia) piesele ”Căruța poste” de Grigoraș Dinică și ”Csárdás” de Vittorio Monti. Tânărul interpret a fost pregătit de profsoara Anita Lupșe a fost răsplătit cu mari aplauze de cei prezenți la eveniment. Expozția internațională a membrilor a Asociației Internaționale organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 07 mai 2018, în zilele de lucru între orele 08:00 - 19:00, la care accesul este gratuit. (Foto: Gardó Zoltán)

VERNISAJ EMOȚIONANT ÎN GALERIA ”EURO FOTO ART” ORADEA

 

Sălile cunoscutei Galerii de artă fotografică fondată în anul 1990 s-au umplut până la refuz, vineri, 23 martie 2018, unde a fost vernisată la ora 18:00 expoziția numărul 550, expoziția personală a fotografului dr. Kiss András (HU). Publicul prezent la eveniment aniversar a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” (care în luna martie a aniversat 10 de ani existență), care a înmânat fotografului expozant Certificatul de patronaj, cu ocazia organizării expoziției și a aniversării a 80 de ani de viață a expozantului. Lucrările au fost prezentate de către scriitorul-publicist Szilágyi Aladár și de poetul Ioan Moldovan. Momentele muzicale au fost oferite de către artistul Thurzó Sándor József. Noua expoziție va rămâne la dispoziția publicului până la data de 13 aprilie 2018, în zilele de lucru între orele 08.00 - 19:00, la care accesul este gratuit.

 

VERNISAJ EMOȚIONANT ÎN

GALERIA ”EURO FOTO ART”

ORADEA

A avut loc vineri, 23 februarie 2018, la ora 18:00 în prezența unui public foarte mare. Gazga evenimentului a fost artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președinte fondator al Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea (CFNO). La începutul vernisajului s-a păstrat un moment de reculegere în aminitrea regretatului artist fotograf Constantin Dancoglu EFIAPb, care în primăvara anul 2017 a trecut în eternitate.  În continuare criticul de artă dr. Ramona Novicov a apreciat cele 105 fotografii expuse, realizate de cei 15 membrii ai cunoscutului Fotoclub Orădean fondat în urmă cu 42 de ani. În cadrul festivității noul consilier al Fotoclubului Christian Filipescu, a prezentat laudațiunea artiștilori fotografi Constantin Demeter și Gheorghe Petrila EFIAP, care au fost declarați membrii de onoare ai cunoscutului Fotoclub. În finalul manifestării președintele CFNO, a înmânat diplomele de membru de onoare, respectiv ”Trofeele de Excelență” artiștilor fotografi: Nicoleta Gabor, Ovidiu Gabor, Ovi. D. Pop EFIAP și Gelu Vrabie, în semn de recunoștință pentru rezultatele deosebite obținute anul trecut. Momentele muzicale au fost oferite de elevii Liceului de Arte din Oradea, prezentați de prof. Gabriela Nagy directorul adjunct: Ferencz István, vioară (clasa  III-a), Kozák Dávid şi Ioan Marian, vioară (clasa a VII-a), și Pálfi Boróka (flaut), elevă în clasa a VIII-a acompaniați de  profesoară de pian Ferencz Mercedesz.

VERNISAJ PERSONALA KOVÁCS LÁSZLÓ (SFÂNTU GHEORGHE)

 

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Clubul Fotografic ”Nufărul” din Oradea pregătit pentru publicul vizitator o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei ”Euro Foto Art” din Oradea (Piața 1 Decembrie nr. 12) au fost instalate fotografiile artistului fotograf Kovács László din Sfântu Gheorghe. Cunoscutul artist fotograf în cadrul expoziției intitulate ”Albastrul iobagilor” (Jobbágykék) prezinta publicului 105 fotografii alb-negru și color de o înaltă ținută tehnică și artistică. Artistul fotograf Kovács László s-a născut în anul 1975 în orașul Sfântu Gheorghe. Mama lui este profesor de fizică-chimie, iar tatăl fotoreporter. După bacalaureat a absolvit Colegiul de presă, fotoreporteri și operatorie ”Ady Endre” din Oradea. În prezent lucrează ca grafician și fotoreporter. În anul 2001 a fondat împreună cu un grup de tineri artiști fotografi Grupul de creație ”KépVidék” cu intenția de a fotografia satele județului Covasna. În anul 2002 a fost ales ca vicepreședinte al Asociației Artiștilor Fotografi ”Gyula Ferenc, respectiv  în perioada 2007 - 2017 a fost vicepreședinte al Asociației Regionale ”Camera Club Siculorum”. În perioada 2011 - 2016 a indeplinit funcția de vicepreședinte al Asociației Mondiale a Artiștilor Fotografi Maghiari pentru România. Din lucrările sale au fost organizate peste 15 expoziții personale în orașele: Sfântu Gheorghe, Esztergom și Esztergom-Kertváros (HU), Cluj Napoca, Odorheiu Secuiesc, Baia Mare, Sighișoara,  Oradea, Stuttgart (D), Budapesta (HU).  Artistul fotograf expozant afirmă: ”Îmi place să creez și să fotografiez. Aceste două lucruri mă deconecteză, mă încarcă și mă odihnește. Expun la orice, dar în mod special îmi plac mai mult fețele unor bătrâni. Sunt convins că adevăratele valori se află la țară, unde trăiesc în general bătrâni simpli. La sfârșit de săptămână mă duc la țară cu aparatul de fotografiat în gât, unde mă plimb, întru în diferite curți, în case, discut cu oamenii pe care în paralel le fotogarfiezi. Din sinceritatea sufletească, simplitatea, cinstea a acestora mă pot reîncărca”. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autorului și a unui public numeros, sâmbătă 03 iunie 2017, la ora 11:00 în Galeria ”Euro Foto Art”. Lucrările expuse au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale au fost oferite de artiștii Malița Lucian (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția a fost vernisată oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP. Noua expoziție (cu numărul 536) organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 16 iunie 2017, între orele 08:00 - 19:00, la care accesul publicului este gratuit.                                                                                                     

Expoziţie artă fotografică internaționațională la Oradea

 

Ediția a VI-a a Festivalului Fotografiei Europene organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii și Identității Naționale și Festivalul „Festum Varadinum” a oferit posibitatea organizării unei expoziții internaționale de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei ”Euro Foto Art” sunt expuse lucrările artiștilori fotografi din Republica Moldova, România și Ungaria. Expoziția a fost organizată în onoarea ministrului Culturii și Identității Naționale ale României, domnul Ionuț Vulpescu, ministrului Resurse Umane a Ungariei domnul Balog Zoltán și cel al Republici Moldova, doamna Monica Babuc, care urma să efectueze o vizită oficială în Oradea. Cele 100 de fotografii alb-negru și color au fost realizate de artiștii fotografi: Andriuc Olga, Burlacu Iurie, Cannev Oleg, Colos Vladimit, Deacov Tatiana, Foca Iurie, Lesik Irina, Miniuc Nicolai, Poiata Anatolie AFIAP, Toma Andrei din Republica Moldova, Călin Ruxandra,  Ciobotaru Ioan, + Dancoglu Constantin EFIAPb, Filipescu Christian, Fudulu Cătălin AFIAP, Magdó Stefan AFIAP, Markus Adrian-Sorin, Moldovan Mihail EFIAPs, Morvay Szabó Edina, Onofraș Ionel, Săteanu Felician, Stan Valentina EFIAPs, Stan Gelu AFIAP, Szabó Claudiu EFIAP, Petrila Gheorghe EFIAP, Pop Ovi D. EFIAP, Rusu Adela Lia EFIAP, Rusu Victor, Tordai Ede EFIAPb din România, respectiv  Császár Ancsi, Durkó Annamária, Eisenmann József, Fekete Júliu, Gavaldik Zoltán, Holocsi Kálmán, Kajtár Tibor, Kalmár Gitta, Kardos Tamás, Mészáros Ödön, Oláh Tibor, Réti Dóra Szabó Márta EFIAP, Sulyi Judit, Stumb Beáta si Varga S.Ilona din Ungaria. Publicul poate descoperi în cadrul expoziției internaționale o serie de genuri ale artei fotografice: portrete, eseuri, socio-fotografii, arhitecturale, nuduri, peisaje și umoristice. Bine înțeles aceste genuri sunt abordate prin diferite forme și idei generoase. Vernisajul expoziției internaționale a avut loc joi, 18 mai 2017, la ora 11:00, în Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea. Lucrările au fost prezentate de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației”Euro Foto Art” și directorul Festivalului Internațional. Momentele muzicale vor fi asigurate de către artistul de violă Thurzó Sándor József. Noua expoziție (cu numărul 535) organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 02 iunie  2017, între orele 08:00 - 19:00, la care accesul publicului este gratuit.

 

 

Expoziţie internațională de fotografii umoristice la Oradea

 

Este cunoscut faptul că 1 aprilie (Ziua păcălelilor)  este o zi în care se fac diferite farse sau păcăleli. Trimiterea la o întâlnire inutilă a prietenilor sau alte farse similar, de asemenea  sunt binecunoscute, în cele mai multe țări europene, încă din secolul al XVI-lea. De această zi deosebită este legat și noua expoziție internațională de artă fotografică umoristică, care a fost vernisată în Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea, în ultima zi a lunii martie. În cadrul expoziției sunt prezentate peste 100 de fotografii alb-negru și color realizate de membrii celor 33 de Organizații Partenere ale Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”  din Europa și Asia. Sunt prezenți în cadrul expoziției internaționale și membrii Clubului Fotoreporterilor din Bihor, care funcționează în cadrul cunoscutei asociații Internaționale. În acest context pe simezele Galeriei ”Euro Foto Art” din Piața 1 Decembrie nr. 12, au fost instalate lucrările artiștilor fotografi: Aelenei Robert (ES), Baoku Xu (CN), Bikfalvi Zsolt (RO), Bock Paul (SUA), Borbély Johanna (A), Bozsoki Adrienn (RO), Egyed Ufó Zoltán (RO), Farkas Alexandra (RO), Filipescu Christian (RO), Fülöp Csaba (RO), Georgescu Dragoș (RO), Hayase Kisera(JP), Hágó Attila (RO), Holocsi Kálmán (HU), Kajtár Tibor (HU), Koizumi Masaaki (JP), Lepădatu Paul (RO), Lázár Eszter (IRL), +Marcello Materassi EFIAPg/ HonEFIAP (I), Marcovici Sebastian (RO), Marton Monica (RO), Mărculescu Ion (RO), Mészáros Ödön Budapesta (HU), Munteanu Cosmina (RO), Nick Orlov (UA), Oláh Tibor (HU), Paladean Vasile(UA), Pap István (RO), Petrila Gheorghe EFIAP (RO), Plájás István AFIAP (RO), Pop D. Ovi  (RO), Selegean Ovidiu (RO), Shenghua Yang (CN), Shihu Qian (CN), Simay Zsolt (RO), Stoica Marian (RO), Su Yang (CN), Süli István (HU), Szeghalmi Örs (RO), Szilagyi Lorand (RO), Takahahsi Kazuhiro (JP),  Tazaki Ryuichi (JP), Talpoș Gheorghe (RO), Toderici Remus (RO), Toma Andrei (MD), Tordai Ede EFIAPb (RO), Tóth Magdalena (RO), Tóth Ștefan AFIAP (RO), Tóth Tamás (GB), +Vasile Vénig AFIAP (RO), Vitaliy Podgurchenko AFIAP (RUSS), Wan Yi (CN), Zegheru Ion (RO) și Qingmo Peng (CN). Publicul a putut descoperi în cadrul expoziției internaționale o serie de imagini care surprind diferite momente haioase plin de umor, surprinse cu mare măiestrie de artiștii fotografi expozanți. O serie de imagini au fost fotografiate chiar cu ocazia diferitelor vernisaje din cadrul Galeriei ”Euro Foto Art” și cu ocazia altori manifestări. Organizatorii expoziției nu au uitat nici de mari maeștrii ai fotografiei unorsitice Europene, trecuți în neființă, care sunt prezenți în expoziție cu mai multe fotografii umoristice de excepție. Regretatul artist fotograf  Vasile Vénig AFIAP din Carei, fost membru al Clubului Fotografic ”Nufărul” este prezent în expoziție cu două fotografii realizate după un concep original, la care a fost valorificată creativitatea  și simțul lui plin de umor. Fotografia intituată ”În loc de necrolog” prezintă soarta unui cocoș, care a ajuns prăjit pe o tavă nichelată... ! Un autoportret original în care personajul principal este chiar artistul fotograf Vasile Vénig AFIAP, care a prins cu același mână aparatul de fotografiat și sticla de votcă, ne demonstrează ce înseamnă o creativitate originală în arta fotografică. Regretatul artist fotograf Marcello Materassi EFIAPs din Italia, membru de onoare al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” ne prezintă o prietenie deosebită a unei găini care s-a urcat pe umărul stăpânului... Vernisajul expoziţiei internaționale a avut loc în prezența unui public numeros iubitorii artei fotografice din oraşul nostru şi nu numai vineri, 31 martie  2017, la ora 18:00, la Galeria ”Euro Foto Art. Publicul prezent la vernisaj a fost salutat de către artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”. Fotografiile expuse au fost prezentate de către dr. Ramona Novicov critic de artă. Momentele muzicale au fost oferite de artiştii Alexandrina Chelu și Florin Chelu. Expoziția internațională organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Biblioteca Județeană ”Gh. Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea va rămâne la dispoziția publicului până la data de 20.04.2017, în zilele de lucru între orele 08:00 -19:00, la care accesul este gratuit

 

 

Expoziţia personală Ștefan Tóth AFIAP în Oradea

 

Galeria ”Euro Foto Art” găzduiește din data de 12 octombrie 2016 în cadrul proiectului intitulat ”Expoziția Artiștilor Fotografi din Orașele înfrățite cu Oradea”, realizat de Asociația ”Euro Foto Art” cu sprijinul Municipiului Oradea și al Consiliului Local Oradea expoziția de artă fotografică retrospectivă a artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP. Organizatorii manifestării au decis ca în fiecare an să fie invitat să expună câte un artist fotograf reprezentativ din aceste orașe. Pentru prima ediție invitatul de onoare este artistul fotograf orădean Ștefan Tóth AFIAP, care a definit arta fotografică din Oradea în ultimii patru decenii. Expoziția personală jubiliară a cunoscutului artist fotograf cuprinde  85 de fotografii alb-negru și color realizate de-a lungul celor patru decenii de activitate. Vernisajul expoziției care a marcat și aniversarea de 40 de ani de când cunoscutul artist fotograf orădean a devenit membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România a avut loc miercuri, 12 octombrie 2016, ora 17:00 în Galeria ”Euro Foto Art” (Piața 1 Decembrie nr. 12). Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf orădean Ștefan Tóth AFIAP, președintele ”Euro Foto Art”. Administratorul public al Primăriei Municipiului Oradea Palladi Dacian Salvator a apreciat în discursul său calitățile manageriale ale expozantului, care a devenit cei patru decenii un ambasador cultural al Municipiului Oradea. Fotografiile expuse au fost prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de artă, care a apreciat pe lângă calitățile sale managerile și cea artistică a expozantului. Artistul fotograf Eugen Negrea AFIAP, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România, prezent la eveniment a apreciat faptul că artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP în calitatea de membru al Asociației naționale a contribuit timp de 40 de ani și în mod special în perioada 2007 - 2012, când era președintele Asociației, la promovarea artei fotografice din România. Momentele muzicale ale vernisajului a fost oferit de artistul de violă Thurzó Sándor József. Expoziția de artă fotografică retrospectivă a artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Bilioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, sub patronajul Consiliului Județean Bihor, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 26 octombrie 2016 în zilele de lucru între 08:00 - 19:00 la care accesul publicului este gratuit.