A NAGYVÁRADI  ”EURO PHOTO ART ACADEMY”

ELSŐ VÉGZŐSEI

Különleges hangulatban került sor az  ”Euro Foto Art” (AIEFA) , illetve a Nagyváradi ”Euro Photo Art” Academy szervezésében most először, szerdán, 2020. május 28-án délután 6 órakor a magyar nyelvű technikai és fotóművészeti tanfolyam végzőseinek kiállítás-megnyitójára. Az eseményre a Középkori várban, a Fejedelmi Palota (C épület) első emeletén lévő ”Ștefan Vilidár István” Galériában került sor, az öt végzős és néhány családtagjuk jelenlétében, akik az előírásoknak megfelelő távolságról követték a megnyitót. Az  ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület facebook oldaláról  élőben közvetített  eseményt több mint 150 érdeklődő követte figyelemmel. Az eseményen megjelent közönséget Tóth István AFIAP fotóművész, az AIEFA elnöke és a tanfolyam lektora köszöntötte, aki bemutatta, hogy milyen körülmények között szervezték az év első tanfolyamát, amit 2020. február 15-én hirdettek meg. Annak dacára, hogy  a koronavírus-járvány elszigetelten tartott mindenkit két hónapon át, a tanfolyam a tervezett időpontban, 2020. május 18-án elkezdődött, a karantén utáni első hétfői napon, amikor feloldották a kijárási korlátozást. Beszédében Tóth István megköszönte a végzősöknek a részvételt, a tanfolyam keretén belüli sikeres közreműködést, illetve a csodálatos alkotásokat, melyeket a kurzus folyamán készítettek. Ezt követően dr. Ramona Novicov beszédében nagyra értékelte a kiállított fotók művészi értékét. ”A kiállított alkotások hangulata különleges, annak dacára, hogy a történelmi város utcai kivilágítása teljesen minimálisra volt csökkentve a koronavírus- járvány miatt” –húzta alá beszédében a műkritikus. A megnyitó zenei hangulatát a ”Duo Varadiensis” képviseletében Thurzó Sándor József brácsaművész alapozta meg. A megnyitó második részében Tóth István AFIAP fotóművész átadta Bokor Zsolt Leventének, Kecskés Beátának, Pop Emesének, Tóth Melinda és Varga Bernadette-nek a végzős okleveleket. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség égisze alatt, az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület által szervezett IX-ik Európai Fotográfiai Fesztivál keretén belül megnyitott ”Nagyvárad éjszaka” című kiállítást a végzősök  45 darab fekete-fehér és színes fotóiból állították össze, amely 2020. június 18-ig tekinthető meg naponta 08:00 - 19:00 óra között, a belépés ingyenes. A kiállított alkotásokat meg lehet tekinteni az Egyesület honlapján is. (Fotó: Illés Imre)

 

 


NAGYVÁRADI FOTOGRÁFUSOK TAVIRÓZSA KLUB-TAGJAINAK

ÉVES KIÁLLÍTÁSA

Hagyománnyá vált, hogy minden év elején a Nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klub (CFNO) tagjai számára kiállítást rendeznek, az elmúlt évben készült  legsikeresebb alkotásaikból.  A VIII-ik ”Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”, Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál keretében és a Nemzetközi Fotóművészeti Federáció (FIAP) égisze alatt rendezett ez évi tárlatot 15 fotóművész 50 alkotásából állították össze. A kiállítás megnyitójára nagyszámú közönség jelenlétében került sor pénteken, 2020. január 17-én este 6 órakor a”Ștefan Vilidár István” Galériában (Nagyváradi Vár, C épület első emeletén). A megjelent közönséget Tóth István AFIAP fotóművész köszöntötte, akinek vezetésével  több, mint négy évtizede alakult a Nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klubja, melynek elnöke maradt azóta is. Beszédében hangsúlyozta a civil szervezet szerepét a fotóművészek képzésében. Ezt követően Claudiu Szabó EFIAP, a CFNO alelnöke értékelte a kiállított alkotások változatosságát és művészi színvonalát. Befejezésül Gelu Vrabie kiállító fotóművész saját tapasztalatairól beszélt, illetve arról, hogy mit jelent számára az alkotás, mely megváltoztatta mindennapi életét. A zenei hangulatot a ”Duo Varadiensis” képviselője, Thurzó Sándor József (brácsa) és Radui Elemér kellemes gitárjátéka biztosította. Az esemény végén a résztvevők egy vendégségen vettek részt, melyet a CFNO rendezett, Eugen Munteanu fotóművész támogatásával. Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület védnökségével és a Városi Múzeum - Kulturális Komplexummal partnerségben rendezett kiállítást 2020. február 6-ig lehet megtekinteni naponta 08:00 - 20:00 óra között, a belépés ingyenes.


 

EGY KIVÉTELES MEGNYITÓ A „VILIDÁR ISTVÁN GALÉRIÁBAN

 

Habár a nyári szezon közepén tartunk, a Nagyváradi „Tavirózsa” fotóklub vezetősége továbbra is új kiállításokat szervez a Nagyváradi Középkori vár közismert galériájában a C épület I emeletén. Ebben az összefüggésben 2019.augusztus 23-tól a „Stefan Vilidár István” Galéria -  az EFA Kiállítási Központjában  kiállításra kerültek az az „Euro Foto Art” Nemzetközi egyesület partnerszervezete az „Arad” Fotó klub tagjainak a munkái.  Ebből az alkalomból a fotó klub művészeinek 50 alkotása  lett kiállítva:   Brighita Niță, Călin Creștin, Danijela Despotov (Serbia), Filip Rotaru, Mircea O. Boran, Monica Szentes, Octavian Iolu, Otto Wittenberger és Ovidiu Filip. Az aradi „Arad” fotóklub az 1900-as évek elején több sikertelen alapítási kísérlet után 1968-ban alakul meg a híres fotóművész Francisc Kelen AFIAP  vezetésével. Az „Arad” fotóklub 2001-től napjainkig mintegy 100 fotóművészeti kiállítást szervezett, a fotóklub tagjai pedig több mint 100 fotográfiai kiállításon vettek részt az országban és külföldön. A klubnak 22 tagja van és számos pártoló tagja. A kiállítás megnyitójára nagy számú közönség és a szomszédos város művészeinek jelenlétében került sor, melyen részt vett: Danijela Despotov (Szerbia), Gigi Budiu (Arad), Otto Wittenberger (Izrael) és Mircea O. Boran a fotóklub elnöke. A megnyitón részt vevő közönséget Tóth István AFIAP fotó művész a két nagyváradi fotós szervezet elnöke köszöntötte, aki bemutatta miként került kapcsolatban elöször az aradi fotóklubbal és átadta az „Arad” fotóklub elnökének a 2019/049. számú védnökségi oklevelet. A munkákat dr. Ramona Novicov mutatta be. A zenei pillanatokról a „Duo Varadiensis” együttes művésze: Luian Malita (hegedű) gondoskodott. Az aradi fotóművészek kiállítása, amelyet partnerségben a Nagyváradi városi Múzeum-Kúlturális Központal, az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület védnöksége alatt rendeztek megtekinthető 2019. szeptember 08-ig, naponta 08:00 - 20:00 között. A kiállítás látogatása díjtalan.

 

MEGNYITÓ MEGLEPETÉSEKKEL A 

”ȘTEFAN  VILIDÁR  ISTVÁN GALÉRIÁBAN”.

 

 2019. augusztus 09-től egy újabb csoportos fotóművészeti kiállításnak ad helyet a közismert galéria –az EFA Kiállítási Központ a Nagyváradi középkori Várban (C épület. I emelet). Ezúttal Varga Erzsébet Mandy és Tóth István AFIAP, az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület fotóművészeinek 50 darab művészfotói került kiállításra. A kiállított műveket egy fotókiszállás  alkalmával készítették  Cserpataki  15. Szlovák Nemzetközi Ifjúsági Fesztiválon. A kiállítás megnyitójára 2019. augusztus 09-én, pénteken, este 6  órakor került sor a szerzők és a nagy számú közönség jelenlétében,  köztük a fiatal ikrek: Lotte Lee és Condice Lee, Hongkongból (Kína). Az eseményen részt vevő közönséget Tóth István AFIAP fotóművész, az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület és a Nagyváradi Fotógráfusok „Tavirózsa” Klub elnöke köszöntötte aki Varga Erzsébet Mandy fotóművésznek átadta a 048/2019. számú védnökségi oklevelet. Az eseményen felszólalt Merka Francisc úr, a Romániai Demokratikus Szlovák és Cseh Egyesület (UDSCR) Bihar megyei elnöke aki nagyra értékelte  a kiállítás szervezésének kezdeményezését. A kiállított fotókat dr. Ramona Novicov művészkritikus mutatta be. A zenei pillanatokat a Bihar megyei, Cserpataki „Tarova ”együtes dalszerző énekesnője szolgáltatta aki számos autentikus szlovák dalt adott elő. A megnyitó során Tóth István AFIAP fotóművész születésnapját,- amely egybeesett a megnyitóval,-  is megünnepelték. A közismert fotóművészt a  közeli baráti köre a „Boldog Születésnap” című dallal köszöntötte, amelyet Fórián Andrea (gitár) és Thurzó Sándor József (Brácsa) adott elő majd Illés Imre átadta a kis baráti kör különleges tortáját amely egy fényképezőgépet ábrázolt. A két hongkongi iker egy érzelmekkel teli kínai dallal köszöntötte az ünnepeltet. Tóth István AFIAP fotóművészt ezután nagyon sok régi kollegája és közeli munkatársa köszöntötte fel. A  Nagyváradi Városi Múzeum - Kulturális Komplexummal és az UDSCR-el partnerségben, az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület védnöksége alatt szervezett kiállítás 2019. augusztus 22-ig, 08:00 – 20:00 óra között tekinthető meg. A belépés díjtalan.

 

 

 

 

 

AZ EURO FOTO ART PIKNIK AZ OLASZI PARK

HELYETT A VÁRBAN

 

Az „Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület” által szervezett Európai Fotófesztivál VIII. kiadása lehetőséget teremtett egy újabb Magyarországi kiállítás megnyitására a Nagyváradi Középkori Várban lévő „Vilidár István” Galériában. A Nagyváradi Fotográfusok ”Tavirózsa” Klubja  által üzemeltetett közismert galéria kiállítótermében 40 fotó került kiállításra amelyeket az  ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület  partnerszervezete, a Békéscsabai ”Márvány” Fotóműhely (HU) tagjai készítettek. A kiállítás megnyitója szombaton, 2019. május 25-én, 11:00 órakor került megrendezésre az „Euro Foto Art Piknik 2019”-es rendezvény keretén belül a Nagyváradi Múzeum - Kúlturális Központ Központ jóvoltából a középkori Várban (C épület, első emeletén). A rendezvény résztvevőit, többek között a Békéscsabai fotóművészeket, István Tóth AFIAP fotóművész  az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke üdvözölte. A munkákat dr. Ramona Novicov műkritikus mutatta be. A kiállítás megnyitóján Katona Péter fotóművész  a „Márvány Fotóműhely” elnöke megköszönte a lehetőséget a rendezvény szervezőknek a felkínált kiváló feltételeket. A zenei pillanatokat a nagyváradi „Duo Varadiensis” művésze, Thurzó Sándor József (brácsa) biztosította.   Az „Euro Foto Art Piknik 2019”  rendezvény megszervezésének célja, hogy a fotóművészeti tárlatokat a lehető legközelebb vigyék a fotóművészetet kedvelő közönséghez.  A kiállított fotók között a közönség felfedezhette István Tóth AFIAP fotóművész „Egy temető halála” című  14 fotóbol álló sosozatát.   A Nagyváradi Fotográfusok ”Tavirózsa” tagjai közül Nicoleta Gabor, Gelu Vrabie és Illés Imre egyéni portfóliói kerültek bemutatásra. Az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület tagjai közül   Valentina Stan EFIAP - Temesvár, Mariana Scubli - Máramarossziget, Ionel Onofraș - Jászvásár, Sorin Tabacu -  Margitta, valamint a Nagyváradi Ovi D. Pop EFIAP,  Morvay Szabó Edina, Ágoston Zsolt, Varga Erzsébet Mandy, Fórián Andrea, valamint a Firenzei Valentina Bellini AFIAP és Tommy Massimo EFIAP személyes portfóliói kerültek bemutatásra. Egy külön standon állították ki az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület legújabb végzőseinek  legsikeresebb munkáit.  Ez az esemény zárta az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület  által megrendezett VIII. Európai Fotógráfiai Fesztivált. (Fotó: Csíki János)                        

SORSOK ÉS CÉLÁLLOMÁSOK (D&D) –  a címe annak a kiállításnak amit a  Nagyváradi  „Tavirózsa” Fotós Klub szervezett az „ Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület és a Nagyváradi Múzeum –Kulturális Komplexum együttműködésével. Ezúttal Eugen Antal fotóművész, az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület titkárának  46 fotója volt kiállítva  a „Vilidár István” Galériában. A kiállítás megnyitójára a szerző jelenlétében, 2019.március 29-én, pénteken 18.00 órakkor került sor a Nagyváradi Vár Középkori erődjének C részlegének 1 emeleti híres galériájában. A rendezvényen részt vevő közönséget Claudiu Szabó fotómvész, EFIAP  a Nagyváradi „Tavirózsa” Fotós Klub alelnöke üdvözölte, majd Tóth István fotóművész, AFIAP, az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke bemutatta a  „Sorsok és Célállomások”  című tárlat kontexusát és átadta Eugen Moritz-nak a Nemzetközi Egyesület 023-as tiszteletbeli diplomáját. A kiállító fotóművésznek pedig átnyújtotta a 019-es Védnökségi Oklevelet.  A kiállított művészi fotókat a Kolozsvári  Eugen Moritz egyetemi tanár mutatta be. A kiállító fotóművész megköszönte a szervezőknek a felkínált lehetőséget, feltételeket.A zenei pillanatokat Alexandrina és Florian Chelu művészek szolgáltatták. Az "Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület égisze alatt szervezett kiállítás 2019.április 18-ig, munkanapokon 08:00- 20:00 óra között áll a látogatók rendelkezésére. A belépés ingyenes.

EGY ÚJABB KIÁLLÍTÁS  A „VILIDÁR ISTVÁN” GALÉRIÁBAN 

 

A Nagyváradi Fotogáfusok „Tavirózsa” Klubja és  az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesülettel, meghívja a fotót kedvelő közönséget, hogy látogassa meg az új fotóművészeti kiállítást. Ezúttal a „Vilidár István” Galéria falaira, Varga Erzsébet fotóművész, az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesületének tagjának 46 fotója kerül bemutatásra. A kiállítás megnyitójára, pénteken, március 15-én, 18:00 órai kezdettel került sor a szerző és a nagyszámú közönség jelenlétében, a nagyváradi vár középkori erődjének C részlegének első emeletén lévő híres galériában. Az esemény közönségét Illés Imre, a „Tavirózsa” Fotó Klub nagyváradi tanácsadója üdvözölte. A továbbiakban Tóth István fotóművész, a két egyesület elnöke, bemutatta az Az én világom cimű kiállítási alkotásait majd  szerzőjének átadta a Nemzetközi Egyesület „Euro Foto Art”  014-es számú Védnökségi Oklevelét. A rendezvény zenei pillanatát Thurzó Sándor József (brácsa) művész biztosította. Az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület égisze alatt megrendezett kiállítás, 2019. március 28-ig, mindennap 08:00 - 20:00 látogatható. A belépés ingyenes. (Foto: Eugen Antal)

 

 

SZATHMÁRI PAP KÁROLY NEMZETKÖZI FESZTIVÁL AVATÓ ÜNNEPSÉGE.

 

Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület által szervezett VII.  Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál avató ünnepségére 2019 január 11-én, 17:30 órakor  került sor a nagyváradi várban lévő "Stefan Vilidár István" studio galériában. A VII.  Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál  Illés Imre ( a nagyváradi Tavirózsa fotklub tagja) Víziók című egyéni , - 41 fekete-fehér és színes képből álló - kiállításával indult, melyet nagyszámú közönség jelenlétében nyitott meg Tóth István AFIAP, a két nagyváradi egyesület elnöke nyitott meg, aki át adta a kiállitó fotóművésznek a Nemzetközi Egyesület 1-es számu végnökségi oklevelét. A kiállított alkotásokat Ioana Ștefănică, az ”Evenimente Oradea” internetes .portál menedzsere méltatta, a megnyitó színvonalát pedig Duo Varadiensis együtes képviseletében Lucian Malita hegedűművész által előadott zenedarabok emelték. A ”Víziók” című egyéni kiállítás a Nagyváradi középkori Várban lévő "Stefan Vilidár István" stúdiógalériájában 2019 február 5.-ig látogatható, naponta 8-20.00 óra között. A belépés ingyenes.

 

Meglepetés kiállítás a "Stefan Vilidár István" stúdiógalériában

 

A nagyváradi közönség 2019 jan. 10.-ig láthatja három debreceni fotóművész kiállítását a "Stefan Vilidár István" Galériában. A Nagyváradi Középkori Várban található galériában ezúttal Derecsényi István, Matey István és Molnár Péter - a ”Hajdú Bihari” napló fotóriporterei által készített 10-10 nagyformátumú monocolor alkotások kerültek kiállításra. Ez a kiállítás "A Napló fotósainak szemével" nevet viseli és több helyen volt látható a 2018-as  év folyamán a szomszédos hajdú Bihar megyében. A záró kiállításra, itt, Nagyváradon került sor, 2018 december 21.-én. Az eseményen megjelenteket Tóth István AFIAP, az egyesület elnöke köszöntötte, aki bejelentette, hogy jövőre, 2019-ben szeretné megrendezni a "Bihari fotósok versenye" című kiállítást, immár  harmadik alkalommal, amit hagyományosan nagyváradon és Debrecenben is bemutatnának. A kiállított alkotásokat Stanik István -a "Bihari Napló" első főszerkesztője, jelenleg a DeNagy program menedzsere méltatta. A kiállítás megnyitóján felléptek a nagyváradi Művészeti Líceum diákjai, akik egy meglepetés betlehemet adtak elő. A nagyváradi "Stefan Vilidár István" Stúdiógalériában 2018-ban 24 kiállításra került sor, szaúd arábiai, itáliai, romániai, szingapúri és magyarországi fotóművșszek alkotásaiból. A Nagyváradi Városi Muzeum-Kúlturális Központ  és a Nagyváradi Fotográfusok ”Tavirózsa” Fotóklubal patnerségben szervezett kiállítás 2019 január 10-ig látogatható, naponta 08:00 - 20.00 óra között, a belépés ingyenes

 

A fotótechnikai és fotóművészeti tanfolyam végzőseinek kiállítása.

 

2018 szept. 19,.-én, szerdán a nagyváradi vár "Stefan Vilidár István" stúdiógalériájában a fotótechnikai és fotóművészeti tanfolyam végzőseinek - Diana Maria Danciu, Gociu Alexandru, Bogdan Ghiţă, Török Sarolta Éva - alkotásaiból nyílt kiállítás. A nagy sikernek örvendő tanfolyam Tóth István AFIAP, (aki egyben a Nufarul Fotóklub elnöke 42 éve) vezetése alatt zajlott. A kiállítás,  - 42 fekete-fehér és színes alkotás-  a Nagyvárad-i Vár nevet viseli és a bevezetése annak az új tervezetnek, amely CD-n mutatja be a nagyváradi várat, felhasználva a fotótanfolyam végzőseinek legsikerültebb alkotásait. A kiállítás ünnepélyes megnyitójára szeptember 19.én a "Stefan Vilidár István" stúdiógalériában került sor, nagyszámú közönség jelenlétében. A kiállított alkotásokat dr. Teodor Radu Pantea EFIAP (az Euro Foto Art egyesület nemzetközi kapcsolatok osztályánakigazgatója) méltatta, Thurzó Sándor József brácsaművész az alkalomhoz illő zeneművekkel emelte a megnyitó színvonalát. Az ünnepség keretein belül Tóth István elnök átnyújtotta a végzősöknek a tanfolyam elvégzését igazoló Oklevelet. Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület végnöksgével megrendezett kiállítás 2018 szeptember 26.-ig, 8.00-20.00 óra között, ingyenesen látogatható.

 

Újabb fotókiállítás a nagyváradi várban.

 

2018 szept. 3.-án, 18.00 órakor a nagyváradi vár "Stefan Vilidár István" stúdiógalériájában nagyszámú közönség, valamint a szerző Monica Marton (Euro Foto Art tag) jelenlétében újabb fotókiállítás nyílt. A Nufarul Fotóklub által szervezett kiállítás keretein belül 42 alkotás került bemutatásra, ezek Romániában, valamint Európa különböző részein készültek. A megjelenteket Tóth István AFIAP, a Nayváradi Fotográfusok ”Tavirózsa” Fotóklub elnöke köszöntötte, a kiállított fotgrțfițkat dr. Ramona Novicov műkritikus méltatta, a zenei aláfestéssel Nicolae Moranciu emelte a rendezvény színvonalát. A hivatalos megnyitó keretein belül Tóth István AFIAP, az Euro Foto Art nemzetközi egyesület elnöke átnyújtotta a 2018/068 számú Védnökségi Oklevelet Monica Marton fotóművésznek. A szerző-kiállító beszédében méltatta és megköszönte a szervezőknek a kiállítási lehetőséget. A Nagyvárad Városi Múzeumal partnerségben  és az Euro Foto Art védnökségével megrendezett Monica Marton első személyes kiállítása 2018 szept. 18.-ig látogatható, naponta 08.00 - 20.00 óra között, melyre a belépés ingyenes.

 

EGY ÚJABB KÜLÖNLEGES EGYÉNI TÁRLAT A NAGYVÁRADI KÖZÉPKORI VÁRBAN

 

A nagyváradi várban található "Stefan Vilidár István" Fotógalériában 2018 augusztus 17.-én, pénteken a csíkszeredai Labancz István fotóművész egyéni kiállítására került sor. A 42,  - művészi kidolgozottságú, a világ különböző tájain készült - képet magába foglaló kiállítást Tóth István AFIAP fotóművész, a Nagyváradi Fotográfusok ”Tavirózsa” Klub és az ”Euro Foto Art” Egyesület elnöke nyitotta meg szépszámú közönség jelenlétében, majd átnyújtotta a jelenlévő szerzőnek az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület 064/2018 számú Védnöki Oklevelét. A kiállított alkotásokat Ramona Novicov műkritikus méltatta, felhívta a közönség figyelmét a művekből tükröződő egyedi látásmódra. A zenei aláfestést Thurzó Sándor (brácsaművész) szolgáltatta, ezzel emelvén a megnyitó színvonalát. Labancz István fotóművész beszédében köszönetet mondott az egyéni kiállítás kiváló megszervezéséért. Az ”Euro Foto Art” Nemzetk0zi Egyesület  és a Nagyváradi Városi Múzeum - Kúlturális Központ által közösen szervezett kiállítás 2018 szeptember 3.-ig látogatható, naponta 08.00 - 20.00 óra között.

 

SINGAPURI FOTÓMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA A KÖZÉPKORI VÁRBAN

 

A nagyváradi várban található "Stefan Vilidár István" Stúdió Galériában  két héten keresztül Vincent Liew szingapúri fotóművész kiállítása látható. A megnyitóra 2018 augusztus elsején délután 18.00 órakor került sor a szerző és nagyszámu közönség jelenlétében, a Nagyváradi Fotográfusok "Tavirózsa" Klubja és a "Varadinum" fotóklubok szervezésében. A 42 egyéni látásmódú, művészi kidolgozottságú, a világ különböző tájain készült képeket Tóth István AFIAP, az Euro Foto Art Egyesület elnöke méltatta, aki átnyújtotta a szingapúri fotóművésznek a Nemzetközi Egyesület Védnöki Oklevelét. Ovi D. Pop EFIAP,  az Euro Foto Art Egyesület védnökségi igazgatója és a nagyváradi "Varadinum" Fotóklub elnöke elmesélte a szingapúri fotóművésszel való megismerkedésük körülményeit. Thurzó Sándor József brácsaművész játéka emelte a megnyitó színvonalát. Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a nagyváradi v Városi Múzeum által közösen szervezett kiállítás 2018 augusztus 16.-ig tekinthető meg naponta  8.00-20.00 óra között.

 

PÉLDÁTLAN MAGNYITÓ A NAGYVÁRADI VÁRBAN

 

Szépszámu közönség jelenlétében került sor 2018 május 30-án este 6 órakor a Középkora Várban lévő ”Ștefan Vilidár István” Studió Galériában (C szárny, első emelet) a ”Majális” című fotóművészeti kiállítás megnyitójára. Az eseményen részt vett és fel szólalt a nagy hírnvévnek örvendő Paul Bock Amerika-i fotóművész, az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület amerikai képviselő elnöke és Somogyi Lajos a Hegyközpályi község polgármestere, aki a kiállításon szereplő lefotografált meghívott személyként volt jelen, akit lencsevégre kaptak a magyar nyelvü fotótanfolyam résztvevői a Vársáncban rendezett majálison szervezett fotókiszálláson. A tárlaton azt a 42 vizsaalkotásit állítottak ki melyeket Bódi Renáta, Bóne-Gréczi Loretta-Cecilia, Köteles Tamás, Papp István, Serac Ilona-Veronika, Turzó Roland-Tibor és Varga József-Márk. Az ünnepélyes megnyitón Tóth István AFIAP az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke és tanfolyam vezetője átadta a végzősök oklevelét. A zenei hangulatot Thurzó Sándor József brácsaművész szolgálta aki több magyar szerzők alkotásait adta elő. Az esemény végén a megjelent résztvevőket egy meglepetésben részesítette Somogyi Lajos polgármester aki feleségével egy olyam bográcsost készített és szolgálta fel a megjelenteknek, melyet a fotókiszállás alkalmával fotóztak a fotótanfolyam résztvevői. A Nagyváradi Fotográfusok ”Tavirózsa” Klubjával partnerségben rendezett tárlat 2018 június 13-ig tekinhető meg naponta 08:00 - 20:00 között, melyre a belépés ingyenes.(Fotó: Christian Filipescu)

 

 

ÚJABB KIÁLLÍTÁS A NAGYVÁRADI VÁRBAN

 

2018 május 11-én, pénteken nagyszámú közönség jelenlétében került sor a Középkori Vár  C szárnyában lévő ”Vilidár István” Stúdió Galériában a ”Szent László városa az én városom” című kiállítás ünnepélyes megnyitójára, melyen az Nagyváradi RMDSZ, és az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület, és a Nagyváradi  ”Ovisuli” Egyesület által szervezett fotópályázat díjazottjai, résztvevői és családtagjai vettek részt. - Az egybegyűlt közönséget Tóth István AFIAP fotóművész az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke, és a zsűri elnöke köszöntötte, majd bemutatta kiállított alkotásokat. - Ezt követően Pető Dalma városi tanácsos, a Nagyváradi RMDSZ alelnöke megköszönte a rendezvény partnereinek, illetve a zsűri tagjainak a közreműködést, és átdata Adrienn Schöberg grafikusművész zsűritaggal a díjakat. - Az eseményhez illő zenét Thurzó Sándor József brácsaművész szolgáltatta, aki Nagyvárad-i zeneszerzők alkotásait adta elő. - Az Európai Fotográfiai Fesztivál, és a Festum Varadinum keretén belül a Nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klubjával partnerségben rendezett kiállítás 2018 május 29-ig áll az érdeklődők rendelkezésére, naponta 08:00 - 20:00 ó. Között, melyre a belépés díjtalan.  (Fotó: Gheorghe Talpoș)

ÚJABB KIÁLLÍTÁS A NAGYVÁRADI VÁRBAN

 

Kajtár Tibor Szolnok-i fotóművész, a helybeli ”Tiszavirág” Fotóklub, és az ”Euro Foto Art” Egyesület tagja mutatkozott be a Nagyvárad-i közönség előtt 42 monochrom, és színes alkotásával. A Nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klubja által szervezett kiállítás megnyitójára a szerző jelenlétében került sor 2018 április 13-án pénteken este 6 órakor, a Középkori Vár C épületében lévő ”Ștefan Vilidár István” Studió Galériában, melyen Budapest-i és Nagybánya-i fotóművészek is részt vettek. - A megjelenteket Tóth István AFIAP fotóművész a Nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klubja, és az ”Euro Foto Art”  Egyesület elnöke köszöntötte, majd átadta az alkotónak a 2018/45 sz. Védnökségi Oklevelet. Ezt követően Kajtár Tibor fotóművész megköszönte, hogy a kiállítása ilyen pompás helyen került bemutatásra. -  Az est jó hangulatát Thurzó Sándor József brácsaművész játéka szolgálta, aki több magyar szerző művét adta elő. - Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület védnökségével rendezett tárlat 2018 április 26-ig látogatható, naponta 08:00 - 20:00 óra között. A belépés díjtalan. (Fotó: Gardó Zoltán)

 


KÜLÖNLEGES MEGNYITÓ A NAGYVÁRADI KÖZÉPKORI VÁRBAN

 

A ”Ștefan Vilidár István Stúdió Galériában (C épületszárny, I.emelet) került sor 2018 március 9-én este 6 órakor a szerző és szépszámú közönség jelenlétben egy újabb tárlat megnyitójára a Nagyváradi Fotográfusok ”Tavirózsa”  Klubja szervezésében.  Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület védnökségével nyitották meg Valentina Bellini olaszországi fotóművész egyéni kiállítását, aki 42 monokróm, és színes fotográfiával mutatkozott be a Nagyvárad-i közönségnek. A megjelenteket Tóth István AFIAP fotóművész, a két kulturális szervezet elnöke köszöntötte, aki átadta a kiállító fotóművésznek a 038 sz. védnökségi oklevelet. – Az alkotásokat dr. Ramona Novicov műkritikus méltatta, és mutatta be. Az est jó hangulatát Lucian Malița (hegedü) és Thurzó Sándor József (mélyhegedű) művészek játéka szolgálta, akik több olasz zeneszámot adtak elő. - Valentina Bellini olaszországi fotóművész egyéni tárlata 2018 március 29-ig látogatható, naponta  08:00 - 20:00 óra között.  A belépés díjtalan.