EXPOZIȚIE INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ

”ORADEA NOCTURNĂ”

 Deși ne aflăm în plin sezon estival Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA) a pregătit pentru turiștii care vizitează municipiul nostru și pentru publicul vizitator iubitor de fotografie, în parteneriat cu Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor  (FPMIJB) în Turnul Primăriei Municipiului Oradea, o expoziție de artă fotografică intitulată ”Oradea noctrună”. Expoziția internațională cuprinde  20 de fotografii color de o înaltă ținută artistică realizate de reputați artiști fotografi, din cadrul AIEFA și din Organizațiile Partenere ale acestuia din SUA (California),  Europa (România și Ungaria), și Asia (China și Japonia). Fotografiile expuse prezintă minunatul nostru oraș fotografiată noaptea așa cum au imortalizate prin obiectivul aparatelor de fotografiat sau ale  telefoanelor inteligente artiștii fotografi expozanți. Fotografiile au fost realizate de către  artiștii fotografi:  Bock Paul (USA),  Gyapjas Ferenc (HU),  Kenéz Emese (RO),  Koppány György,  Oros Claudiu (RO),  Szabó Claudiu EFIAP (RO),  TAZAKI Ryuichi (JP),  Stefan Tóth István AFIAP, ESFIAP (RO) și Zhang Hui (CN)  Vernisajul expoziției internaționale a avut loc, joi 28 iulie 2022, la ora 11:00 în holul Turnului, care a fost deschis prin discursul doamnei director executiv  Angela Lupșea, care a apreciat colaborarea excelentă existententă dintre AIEFA și FPMIJB, care a permis organizarea acestei expoziții internațională de artă fotografică dedicată orașului nostru. Artistul fotografi Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP președintele AIEFA, curatorul expoziției a precizat în discursul său că ”Această expoziție prezintă într-un mod artistic deosebit orașul nostru iubit, în diferite anotimpuri ale anului. Văzud lucrările expuse publicul vizitator se poate convinge că orașul nostru este minunat atât ziua cât și mai ales noaptea. Luminile nocturne scot în relief arhitectura clădirilor construite în stil art nouveau” precizează cunoscutul artist fotograf orădean. Lucrările expuse se pot viziona și pe adresa: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/oradea-city-hall-tower/03/ Noua expoziție internațională organizată cu sprijinul Summit Agro România va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 25.08.2022 putând fi vizitată de marți până duminică între orele 10:00 – 18:00. 

VERNISAJ ÎN TURNUL PRIMĂRIEI DE

ZIUA CULTURII NAȚIONALE

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA) în parteneriat cu Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor (FPMIB) a celebrat în Turnul Primăriei Oradea Ziua Culturii Naţionale - 15 ianuarie 2022, prin prezentare a artei fotografice de către președintele AIEFA Ștefan TÓTH István AFIAP, ESFIAP și prin vernisajul expoziție personale intitulată „Oradea - Iarnă nocturnă". Publicul prezent fizic și în spațiul online a fost salutat de către doamna Angela Lupșea, directorul FPMIB, care a subliniat importanța Ziua Culturii Naţionale și a apreciat implicarea AIEFA în acest proiect. Președintele Ștefan TÓTH István AFIAP, ESFIAP  a prezentat contribuția personală la oficializarea acestei zile,  a mulțumit pentru colaborarea cu FPMIB și a prezentat contextul în care au fost realizate fotografiile expuse pe simezele Turnului Primăriei. Toate imaginile realizate către expozant pot fi admirate pe site-ul Asociației: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/efa-digi-gallery-1/ În cadrul vernisajului au fost recitate două poezii ale lui Mihai Eminescu de către Natalia Popa și Roveta Maxim  eleve în clasa IX-a al Colegiului Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea în limba română, respectiv poezii în limba maghiară  de către redactorul revistei ”Várad” Tóth Hajnal, care a recitat poezia lui Mihai Eminescu intitulată ”Ce te legeni” în traducerea lui Franyó Zoltán și două poezii ale scriitorului și poetului  din Covasna Czilli Aranka publicată în ultimul număr al revistei de cultură editată în Oradea. În cadrul evenimentului a fost prezentată o colecţie de aparatură fotografică al regretatului fotograf Orădean Dinulescu Lazăr (Jan), donată AIEFA  și oferită pentru eveniment de familia medicului Adrian Dușe. Artiştii şi pasionaţii de fotografii au fost invitaţi în încheierea vernisajului să ajungă la Turn pentru a imortaliza momente urbane de la înălţime şi a salva imagini deosebite despre orașul nostru iubit. Vernisajul expoziției a fost transmisă online pe adresa: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation/videos/503782824393095 Expoziția artistului fotograf Orădean organizat în cadrul ediției a X-a a Festivalului Internațional de Fotografie ”Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, de către AIEFA sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică va râmâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 28 februarie 2022, de marți până duminică între orele 10:00 – 18:00..

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI INTERNAȚIONALE DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ

”ORADEA FERMECĂTOARE”.

 Asociația Internațională ”Euro Foto Art”  a organizat în parteneriat cu Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor în Turn al Primăriei Municipiului Oradea recent restaurate, o expoziție internațională de artă fotografică dededicată  Zilei Orașului Oradea.  Pentru expoziția intitulată ”Oradea fermecătoare” au fost acceptate  25 de fotografii color de o înaltă ținută artistică realizate de reputați artiști fotografi: Claudiu Szabó EFIAP (Oradea), Ovi D. Pop (Oradea),   Ovidiu Gabor EFIAP (Oradea),  Mészáros Ödön (Budapesta - HU), Ștefan Tóth István AFIAP (Oradea) și Zhu Ruisheng (Beijing - CN). Alături de ei expun și artiști fotografi, membrii ai Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”: Bánházi Gyöngyi (Marghita), Bokor Zsolt Levente (Oradea), Csíki János (Paleu), Kovács Orsolya (Oradea), Oros Claudiu (Oradea) și Varga Bernadette (Oradea). Vernisajul expoziției internaționale de artă fotografică  a avut loc marți, 12 octombrie 2021, la ora 10:00 în prezența primarului municipiului Oradea Florian Birta, care a salut inițiativa organizării expoziției internaționale. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către gazda evenimentului doamna Angela Lupșea, directorul Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor care a mulțumit acelora care au sprijinit organizarea expoziției.  Prim adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „CRIŞANA” al judeţului Bihor Sorin Caba a apreciat inițiativa organizării în Turnul Primăriei a unei expoziții de pomiperisitică. Artistul fotograf Ștefan TÓTH István AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” a salutat inițiativa organizării unei expoziții reprezentative a artiștilor fotografi din Oradea cu imagini deosebite realizate despre orașul nostru și a prezentat fotografia în original realizată în urmă cu  151 de ani de către primul fotograf Mezey Lajos despre avocatului Mezey Mihály, care a fondat la data de 26 iunie 1866 Asociația Pompierilor din Oradea (Nagyváradi Tűzoltó Egylet). Vernisajul  a fost transmis online de pe adresa: acebook.com/EuroFotoArtAsociatieInternationala/videos/672609426952962  Lucrările se pot viziona și pe adresa: https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions-halls/oradea-city-hall-tower/  Noua expoziție va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 11.11.2021 putând fi vizitată de marți până duminică în luna octombrie între orele 10:00 – 18:00, iar în luna noiembrie între orele 09:00 – 17:00