KÜLÖNLEGES MEGNYITÓ A NAGYVÁRADI TORONYBAN

 

2018 április 3-án, kedden délután 5 órakor nagyszámú közönség jelenlétében került sor Metzakis EFIAPp Iraklion-i (Görögország) fotóművész kiállításának megnyitójára, melyet az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület rendezett a Bihar megyei Műemlékvédő Alapítvánnyal partnerségben. - Ebből az alkalomból 36 nagy méretű fotográfia került bemutatásra. A szervezők részéről Tóth István AFIAP fotóművész, a nemzetközi egyesület elnöke, kurátor  köszöntötte a megjelent közönséget. A kiállított alkotásokat dr. Ramona Novicov műkritikus mutatta be. - A rendezvény jó hangulatát a Nagyváradi Művészeti Liceum hallgatója Kiss Nikoletta  fuvola játéka szolgálta, akit Jana Stefancic  tanár készített fel. - Az új tárlat 2018 április 28-ig látogatható, kedtől - vasárnapig, 10:00 - 18:00 óra között. (Fotó: Ovi D. Pop EFIAP)

 

 


KÜLÖNLEGES MEGNYITÓ A NAGYKÁROLYI  ”KÁROLYI” KASTÉLYBAN

2018 március  25-én vasárnap  12:30 órakor nyitották meg a Nagykároly-i  ”Károlyi” kastélyban a Reformáció  500. évfordulója alkalmából megrendezett ”A megújulás lendülete” c. fotóművészeti tárlatot. A megjelent közönséget Kovács Ernő Nagykároly polgármestere köszöntötte. A megnyitón felszólalt dr. Hafenscher Károly  Magyaroszág-i miniszteri biztos, Tolnai István a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese,  illetve dr. Hágó Attila a Nagykároly-i ”Vasile Vénig László” Fotóklub elnöke. Az eseményen szót kapott Tóth István AFIAP fotóművész, az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület  elnöke, aki átadta Eifert János EFIAP fotóművésznek, a tárlat főkurátorának, illetve a Nagykároly-i Fotóklub elnökének a 042/ 2018 sz. Védnökségi Oklevelet. Az alkotásokat a kiállítás főkurátora mutatta be. - A Nagykároly-i ”Vasile Vénig László” Fotóklubbal partnerségben, az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesületel védnökségével rendezett fotóművészeti tárlat 2018 április 18-ig látogatható.

 

MEGHATÓ MEGNYITÓ A VÁR ÉS VÁROSI MÚZEUMBAN

 

A szerző, és nagyszámú közönség jelenlétében került sor 2018 május 10-én, szombaton 11:00 órakor a Múzeum Történeti részlegének egyik impozáns termében az olasz Massimo Tommi AFIAP fotóművész egyéni kiállításának ünnepélyes megnyitójára, aki a világ különböző részeiben készített  70 monokróm, és színes fotográfiáját hozta el a Nagyvárad-i közönségnek. A megjelenteket a Vár és Vármúzeum részéről dr. Diana Iancu múzeológus köszöntötte, aki nagyra értékelte a kiállítás megszervezésének ötletét. Ezt követően Tóth István AFIAP fotóművész az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke átadta az alkotónak a 039-es számú védnökségi oklevelet, amely igazolta a tárlat megrendezését. A kiállított fotográfiákat dr.Teodor Radu Pantea EFIAPs fotóművész mutatta be, aki elismerően beszélt azok technikai, és művészeti színvolaláról. - Massimo Tommi AFIAP fotóművész megköszönte a szervezőknek azt hogy műveivel bemutatkozhatott Nagyváradon, majd átadta Tóth István AFIAP fotóművésznek a ”Gruppo Fotografico II Cupolone” érmet.  Tóth István bejelentette, hogy az “Euro Foto Art”  Olaszország-i alelnöke Monica Materrasi  Firenze-i művészet pártoló lett. Ebben a kontextusban átadta a Nemzetközi Egyesület 50-es számú Firenze-i ”Gruppo Fotografico II Cupolone” partnerségi oklevelét. – Az est jó hangulatát Lucian Malița (hegedű), és  Thurzó Sándor József (mélyhegedű) játéka szolgálta, akik több olasz zeneszerző alkotását adták elő. - A tárlat 2018 április 10-ig látogatható a Nagyvárad-i közönség számára.

 


 Országos Szalon megnyitója Galacon

 

Az “Alsó Duna” Egyetem aulájában került sor December 11-én az “Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület védnökségével rendezett első “Alsó Duna” Országos Szalon megnyitójára, melyet a helyi Kulturális Központ és Fotóklub szervezett. A szép számban megjelent közönséget Nicolai Sburlan fotóművész, az “Alsó Duna” Fotóklub elnöke köszöntötte, aki bemutatta, hogy miként szervezték meg Galacon az első fotóművészeti szalont és megköszönte az “Alsó Duna” Kulturális Központnak, illetve a többi szponzoroknak a rendezvény létrehozásához nyújtott anyagi támogatást. - Az esemény tiszteletbeli vendége Tóth István AFIAP fotóművész az “Euro Foto Art” Egyesület elnöke, illetve a zsűri tagja volt, aki nagy szeretettel jött el immár másodszor ebben az évben a Duna parti Galacra. A megnyitó beszédet követően került sor az országos szalon díjainak átadására, többek között a “Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” arany, ezüst és bronz érmekre, illetve plakettekre, melyeket az “Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület bocsájtott a szervezők rendelkezésére.