CAMELIA IORDACHE SUCEAVA-I FOTÓMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA

 

A Nagyváradi Városi Múzeum - Kulturális Központ partnerségben az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesülettel újabb kiállítást szervezett a látogató közönség számára. Ez alkalommal a ”Ștefan Tóth István” Technikai és Fotóművészeti Gyűjtemény időszakos kiállítótermének falaira Camelia IORDACHE Suceava-i fotóművész, az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület (AIEFA) tagjának 72 alkotása került. A Mezey Lajos Bicentenáriumi rendezvénysorozat keretén belül szervezett tárlat a ”Mioritikus Románia” címet viselte és az ország különböző régióiban fényképezett, kiemelkedően művészi színvonalú alkotásokból lett összeállítva. A tárlat megnyitójára, a rendelkezési intézkedéseket betartva, aránylag nagyszámú közönség jelenlétében került sor 2020. június 19-én, délután 5 órakor a ”Ștefan Tóth István” Technikai és Fotóművészeti Gyűjtemény időszakos kiállítótermében, a szerző jelenlétében. A megjelent közönséget a Városi Múzeum és az Egyesület nevében Tóth István AFIAP fotóművész köszöntötte, majd átadta a kiállító fotóművésznek az AIEFA 2020/ 018-as Védnökségi Oklevelét. Az eseményt élőben közvetítették facebookon az Egyesület címéről: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAsociatieInternationala/ . A kiállított alkotásokat dr. Ramona Novicov műkritikus mutatta be, a zenei hangulatot a Nagyváradi Rock Filarmonica művészei alapozták meg: Alexandrina Chelu, Iuliana Chelu (hang) és  Florin Chelu (gitár), akik néhány hazai  zeneszámot adtak elő. Camelia IORDACHE egyéni kiállítása 2020.  július 20-ig áll a látogató közönség rendelkezésére. (Fotó: Szegedi Éva)


NICOLETA GABOR EGYÉNI TÁRLATA A NAGYVÁRADI VÁROSI MÚZEUMBAN

Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület által szervezett IX. Európai Fotográfiai Fesztivál tette lehetővé, hogy a Nagyváradi Városi Múzeum - Kulturális Központban rendezzék meg Nicoleta Gabor fotóművész, a Nagyváradi Tavirózsa Fotográfus Klub tagjának egyéni tárlatát. A ”Novemberi utazó” című tárlatot 72 fekete-fehér művészi fotóból állították össze, melyet Románia és Kína több városában is bemutattak. A kiállítás megnyitójára 2020 május 21-én, délután 4 órától került sor a Fejedelmi Palota B szárnyában lévő ”Ștefan Tóth István” Technikai és Fotóművészeti Gyűjtemény időszakos kiállítótermében. Az érvényben lévő intézkedések értelmében mindössze három személy vehetett részt a tárlat ünnepélyes megnyitóján: dr. Ramona Novicov műkritikus, Thurzó Sándor József brácsaművész és Tóth István AFIAP, a kiállítás kurátora. A megnyitót a Facebook közösségi oldalon is szerették volna közvetíteni, de előre nem látott technikai okok miatt erre nem került sor. Megnyitó beszédében Tóth István AFIAP fotóművész üdvözölte a Városi Múzeum és az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület nevében a résztvevőket és kifejezte örömét, hogy a hosszúra nyúlt, két hónapos várakozás után megnyithatja e csodálatos környezetben az új kiállítást, majd bemutatta a kiállító fotóművész nevére szóló 2020/015-ös  Védnökségi Oklevelet. Dr. Ramona Novicov műkritikus beszédében nagyra értékelte a kiállított alkotások művészi értékét és Nicoleta Gabor alkotói érzékenységét. A megnyitó ünnepi hangulatát a ”Duo Varadiensis” képviseletében Thurzó Sándor József brácsaművész fokozta, aki néhány közismert darabot adott elő. Nicoleta Gabor fotóművész ”Novemberi utazó” című kiállítását 2020 június 22-ig lehet megtekinteni, keddtől vasárnapig 10:00 - 18:00 óra között (hétfőn zárva). A kiállított alkotások megtekinthetőek az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület honlapján is: https://www.eurofotoart.com/membrii-cfno-ro/07-nicoleta-gabor/

 

 


AZ IDEI ELSŐ MEGNYITÓ NAGYVÁRADON

A fotóművészet szerelmesei számára a Nagyváradi Városi Múzeum - Kulturális Komplexum a Nemzetközi „Euro Foto Art” Egyesülettel  (AIEFA)  közreműködve megnyitotta a 2020-as év első fotóművészeti kiállítását.  Így a „Stefan Tóth István” Fotóművészeti és Fotótechnikai Gyűjtemény (B épület, 1. emelet) időszaki kiállító termében  2020. január 4-től látható a neves olasz fotóművész tárlata, amelynek  címe:  „Máramaros, ahogy Virgilio Bardossi fotóművész látja.” A kiállított 48 különleges, művészi fotó bemutatja Máramaros különféle festői tájait, több ciklusba rendezve. A fotókat Virgilio Bardossi EFIAP/d2 fotóművész készítette Máramarosban. A kiállítás megnyitójára a szerző és nagyszámú közönség jelenlétében került sor, 2020. január 4-én, szombaton 11 órától.  Az idei első rendezvény közönségét a múzeum képviselője, Dr. Augustin Țărău köszöntötte, aki felkérte Tóth István AFIAP fotóművészt, az AIEFA elnökét, hogy moderálja az eseményt. Az alkotásokat dr. Ramona Novicov művészkritikus mutatta be, aki nagyra értékelte a kiállítás művészi színvonalát  és bemutatásának módját. Ezt követően a kiállító művész megköszönte a lehetőséget, hogy Nagyváradon állíthatja ki műveit, majd nagy odaadással beszélt azokról a helyekről, ahol a fotók készültek. Végezetül Tóth István AFIAP átadta Virgilio Bardossi fotóművésznek az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület 2020/001 első Védnökségi Oklevelét.  A zenei pillanatokról a „Duo Varadiensis” együttes művészei:  Lucian Malița (hegedű) és Thurzó Sándor József (brácsa), illetve Radui Elemér fotóművész-AIEFA tag (gitár)  gondoskodott. Virgilio Bardossi EFIAP/d2 fotóművész kiállítása 2020. január 29-ig látogatható, keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között, hétfőn zárva. (Fotók: Szegedi Éva)


HIRES KÉZDIVÁSÁRHELYI FOTÓMŰVÉSZ KIÁLLITÁSA NAGYVÁRADON

A Nagyváradi Városi Múzeum - Kulturális Komplexum partenreségben  az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület egy újabb fotóművészeti kiállítást szervezett. Ezért a Múzeum „Stefan Tóth István”  Technikai és Fotóművészeti Gyűjteményének (B épület, I emelet) ideiglenes kiállító termeiben, 2019. augusztus elejétől, Nagy Lajos EFIAP/d3, GMPSA fotóművész kiállítása lesz látható. A kiállított fotókat egy Kínai utazás alatt, Belső Mongóliában készítette a fotóművész. A művészt már kisgyerekként vonzotta a fotózás. Az első kamerát 1957-ben kapta Magyarországból egy 6/9-Unitars bakelit kamerát. „A fényképezés először a hobbim lett majd 1961-ben megtanultam a műszaki oldalait azaz a  laboratóriumi munkához kapcsolódó dolgokat.  Szenvedélyesen tanulmányoztam a képzőművészetet, a fotóstílusokat, a kompozíciót. A nyolcvanas évek óta részt veszek a nemzeti és nemzetközi fotópályázatokon, és most már több mint 20 000 alkotűsomat fogadták és több mint 2000 díjat kaptam a nemzeti és nemzetközi kiállításokon” - nyilatkozta a fotóművész. Nemzetközi érdemeiért a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség FIAP, a neves fotóművész tevékenységét  a legmagasabb EFIAP /3d kitüntetéssel míg az Amerikai Fotóművészeti Társaság a PSA Master címmel jutalmazta. Munkájaiból több mint 80 személyes fotókiállítást rendeztek Romániában, Magyarországon, Olaszországban és más európai országokban. A kiállítás megnyitására 2019. augusztus 8-án, csütörtökön, 17:00 órakor került sor a szerző és a nagyszámu közönség jelenlétében. A kiállítást dr. Ioan Ciorba, a  múzeum igazgatóhelyettese köszöntötte. A továbbiakban Tóth István AFIAP fotóművész az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke méltatta a kiállító fotóművészt és átadta neki a  2019/047. számú Védnökségi oklevelet. Az alkotásokat dr. Ramona Novicov műkritikus (román nyelven) és Szűcs László a Váradi kulturális folyóirat magyar főszerkesztője (magyar nyelven) mutatta be. A zenei pillanatokról a „Duo Varadiensis” együttes művészei, Lucian Malita (hegedű) és Thurzó Sándor József (brácsa) gondoskodott akik előadták: ”El Choclo” de Angelo Greogorio Villoldo, ”Besame mucho” de ”Consuelo Velazquez, ”Serenata, op 17” de George Pantazi, P.I. Ceaikovski „Nápolyi dal” és Fr. Shubert – Szerenád című darabokat. A duett számára az előadott darabokat Thurzó Sándor József írta át duóra.  Nagy Lajos EFIAP /d3 MPSA2 fotóművész ”Belső Mongóliai benyomások” című kiállítása,  2019. szeptember 03-ig elérhető a látogatók számára. A kiállítás kedd-vasárnap között 10:00 és 18:00 óra látogatható. Hétfőn zárva. A belépés díjtalan.


A NAGYBÁNYAI TUDOREL ILIE FOTÓMŰVÉSZ KIÁLLíTÁSA NAGYVÁRADON

 

A Nagyváradi Múzeum - Kulturális Komplexum partnerségben az  Euro Foto Art Nemzetközi Egyesülettel egy újabb fotóművészeti kiállítást készített a fotográfiát kedvelő közönség számára.  Ezúttal a Nagyváradi Múzeum Kulturális Komplexum „Stefan Tóth István” Technikai és Fotóművészeti Gyűjtemény ideiglenes kiállitótermeiben a, 2019. április 10-től 17:00 órától tekinthető meg a nagybányai fotóművész Tudorel Ilie az Euro  Foto Art Nemzetközi Egyesület  tagjának a: „Románia - Kulturális látnivalók” című fotókiállítása. A tárlat célja a román nemzeti kultúra értékeinek népszerűsítése az ország és a külföld kulturális szerelmesei körében. A kiállítás megnyitúja a szerző jelenlétében került sor, 2019.április 10-én szerdán. A rendezvény megnyitójára ellátogató közönséget Tóth István fotóművész AFIAP üdvözölte a Nagyváradi Múzeum - Kulturális Komplexum nevében. A továbbiakban a kiállító fotóművész bemutatta a kiállítás szervezésének kontextusát. Az Euro Foto Art elnöke minősitésében, Tóth István AFIAP fotóművész a kiállító művésznek átadta a 2019/ 021-es számú Védnökségi oklevelet. A rendezvény zenei pillanatait Florian Chelu (énekes-gitár) művész biztosította. A kiállítás nemzetközi turnéja bejárja majd Románia összes történelmi régióját, majd eléri a román diaszporát, múzeumokat és egyéb kulturális intézményeket. Ez a kiállítás eddig az erdélyi és máramarosi történelmi régiókat járta be. Az új tárlat 2019 május 06-ig, keddől-vasárnapig , 10:00 - 18:00 óra között áll a látogató közönség rendelkezésére. (fotó: Gheoghe Talpos)   

 


EGY ÚJABB KIÁLLÍTÁS NEMZETKÖZI NŐNAP ALKALMÁBÓL

 Az „Euro Foto Art” (AIEFA) Nemzetközi Fotó Egyesület számára hagyománnyá vált, hogy megrendezze az egyesület női fotóművészeinek, és az európai, ázsiai és közel-keleti 52 partnerszervezetének, nemzetközi nőnap alkalmából: A Nő című nemzetközi fotókiállítását. A nemzetközi kiállítás bemutatja, hogyan látják a három kontinens női fotóművészei társaikat. A Nagyváradi Városi Múzeum - Kulturális Komplexumban lévő „Stefan Tóth István” Technikai és Fotóművészeti Gyűjteményének ideiglenes kiállító termeiben, 2019. március 8-tól egy hónapig tekinthető meg az értékes nemzetközi fotóművészeti kiállítás melynek főszereplői a nők. Az „Euro Foto Art” Nemzetközi Fotó Egyesület és a Nagyváradi Városi Múzeum - Kulturális Komplexumban által szervezett kiállítás megnyitója 2019. március 8-án, pénteken 16:00 órakor került megrendezésre. A rendezvény megnyitójára ellátogató közönséget a nagyváradi városi múzeum kulturális vezetője Imre Zoltán üdvözölte, aki beszédében kihangsúlyozta a nők különleges szerepét a mindennapi életünkben. A továbbiakban Tóth István fotóművész AFIAP, és az AIEFA elnöke bemutatta a nemzetközi kiállítás szervezésének a kontexusát. A rendezvény zenei pillanatait a „Duo Varadiensis” művészei biztosították. Lucian Malita (hegedű) és Thurzó Sándor József (brácsa). A látogató a kiállított munkák között számos fotóművészeti műfajt fedezhet fel. Többek között: portré, szoció-fotó, hagyományok és népi szokások, esszék vagy meztelen fotók, aktok, amiket Szaud-Arábia, Ausztria, Irán, Írország, Olaszország, Japán, Románia, Szerbia, Szudán és Magyarország fotóművészei készítettek.  Az „Euro Foto Art” Nemzetközi Fotó Egyesület védnökségével szervezett kiállítás 2019. április 09-ig lesz elérhető a nyilvánosság számára. 


BIHARI FOTÓRIPORTEREK KIÁLLÍTÁSÁNAK MEGNYITÓJA

 

2019. január 19-én, csütörtök délelőtt 11 órakor, a nagyváradi várban található ”Ștefan Tóth István” Műszaki és Fotóművészeti Gyűjtemény ideiglenes kiállítótermében került sor a Bihari Fotóriporterek címet viselő kiállítás ünnepélyes megnyitójára. Az eseményen  jelen voltak Bihar és Hajdú-Bihar megyei fotóriporterek, valamint a két megye írott és on-line sajtókiadványainak főszerkesztői. A megnyitót megtisztelte jelenlétével Eugen Antal fotóművész, a Bihar megyei Prefektúra képviselője, Ilie Bolojan polgármester képviseletében pedig Dacian Palladi city-manager volt jelen. A nagyszámú érdeklődőt Ștefan Tóth István AFIAP, az „Euro Foto Art” nemzetközi egyesület elnöke köszöntötte. A megnyitón felszólalt Angela Lupsea, a nagyváradi Városi Múzeum - Kólturális Központ igazgatónője, Dinicu Braghină, a Bihar megyei Hivatásos Újságírók Szövetségének tiszteletbeli elnöke,  Mircea Chirilă, a "Bihorul" napilap igazgatója, valamint Kovács Zsolt, a "Hajdú  Bihari Napló" szerkesztője. A nagyváradi Művészeti Líceum diákjainak - Bianca Pop (XI. A) és Porsztner Abigél (XI. D) - előadásában népszerű magyar és román dalok csendültek fel. Ștefan Tóth István AFIAP ünnepélyes keretek között nyújtotta át a "Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” plaketteket a díjazottaknak: Ovi D.Pop („Zi de zi” hetilap, Nagyvárad, RO), Demian Costel („Bihor Online”, Nagyvárad, RO), Camelia Busu („Jurnal Bihorean”, Nagyvárad, RO), Iovan Ciprian („Crișana” napilap, Nagyvárad, RO), valamint Kovács Péter („Hajdú Bihari Napló”, Debrecen, HU), Matey István („Hajdú Bihari Napló”, Debrecen, HU). Ezt követően Dinicu Braghină, a Bihar megyei Hivatásos Újságírók Szövetségének tiszteletbeli elnöke átnyújtotta Remus Toderici („Crișana” napilap, Nagyvárad, RO) fotóriporterének a „Bihar megyei Újságírók Szövetség Kupáját”,  végezetül pedig Tóth István AFIAP, Szilágyi Lórándnak adta át a legjobbnak járó „Bihari Fotóriporterek Kupát”. A megnyitó után állófogadásra került sor az „Euro Foto Art” várbeli székhelyén. A VII. „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly Nemzetközi Fotófesztivál” keretein belül rendezett kiállítás 2019. február 10-ig tekinthető meg, keddtől -vasárnapig, naponta 9.00-17.00 óra között.


Különleges megnyitó a Nagyváradi Városi Múzeumban

 Vasárnap, 2018 november 11-én a Nagyváradi Városi Múzeum-Kúlturális Központ ”Ștefan Tóth István” Műszaki és Fotóművészeti Gyűjtemény ideiglenes  kiállítótermeiben  került sor Tóth István AFIAP "Japán impressziók" című egyéni kiállításának megnyitójára, a szerző jelenlétében. Ebből az alkalomból az ismert nagyváradi fotóművész 72 fekete-fehér alkotása került bemutatásra, melyeket 2018 október 01-15 között készültek Japánban. A jelenlevő közönséget dr. Traian Duse tiszteletbeli meghívott üdvözölte, aki méltatta a szerző, Tóth István AFIAP művészi munkásságát, szervezőképességét, sokoldalúságát. Az alkotásokat dr. Ramona Novicov művészettörténész román nyelven, Szűcs László, a "Várad"kulturális folyóirat főszerkesztője magyar nyelven méltatta. Thurzó Sándor brácsaművész és dr. Carmen Vasile szopránénekesnő több japán zenei darabot adott elő, ezzel is emelvén a megnyitó színvonalát. A megnyitó után 11 órakor a Nagyváradi Vár konferenciatermében a mintegy 600, Japánban készült felvételt vetítette le és magyarázta el történetüket az érdeklődőknek a szerző, Tóth István AFIAP. A több mint 2 órás vetítés után a résztvevők autentikus japán teát és aprósüteményt kóstolhattak. Az Euro Foto Art Nermzetközi Egyesület és a Nagyváradi Városi Múzeum  - Kúlturális Központal  közösen szervezett kiállítás 2018 december 7-ig tekinthető meg, naponta 9:00-17:00 óra között

 


MEGHITT MEGNYITÓ A NAGYVÁRAD VÁROSI MÚZEUM -

KÚLTURÁLIS KÖZPONTBAN

 A kiállító fotóművész nagyon sok Nagyvárad-i, Temesvár-i és más városbeli osztálytársa vettek részt pénteken, 2018 június 1-én 11:00 órakor a Paul Bock Nagyvárad-i születésü ma Kaliforniában (USA) élő fotóművész a ”Fény rejtéjei” kiállításának megnyitóján. A tárlat 72 különleges művészi és tehnikai szinvonalu, mesteri kivitelben, a világ külömböző részén készített fotográfiát foglal magába. A megnyitó szinhelyén, a Múzeum történeti részlegén lévő ”Ștefan Tóth István” Technikai és Fotóművészti Gyűjtemény nagyitógépek terme telyesen megtelt a résztvevő közönséggel. A megjelenteket dr. Ioan Ciorba a Múzeum képviselője köszöntötte. Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület és a Nagyváradi Városi Muzeum - Kúltúrális Központ által szervezett eseményen részt vett és felszollat Pásztor Sándor a Bhar megyei Tanács elnöke és Tóth Itsván az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke és a kiállítás kurátora, aki átadta a kiállító fotóművésznek a 2018/ 051 védnökségi oklevelet. A kiállított alkotásokat dr. Ramona Novicov művészeti kritikus értékelte aláhúzva azt hogy a fotógráfiákat mesterien ”festette” meg a fény segítségével a kiállító fotóművész. A zenei pillanatokat Mircea Malița (hegedü) és  Thurzó Sándor József (mélyhegedü) nemzetközi repertóriumból válogatott játéka tette különlegessé. A kiállítás 2018 július 1-ig tekinthető meg kedetől - vasárnapig 10:00 - 19:00 között. (Fotó: Gardó Zoltán)

 


KÜLÖNLEGES MEGNYITÓ A NAGYVÁRADI VÁROSI MÚZEUMBAN

 A rendezvényre 2018 május 09-én 11:00 órakor a Városi Múzeum Történeti részlegében lévő ”Ștefan Tóth István” Technikai és Fotóművészeti Gyűjtemény kiállítótermeiben került sor, nagyszámú közönség, köztük két Kanada-i túrista jelenlétében.- Az Európa Nap tiszteletére rendezett Európai Fotográfiai Fesztivál, és a Festum Varadinum keretén belül került sor a Marosvásárhely-i Bálint Zsigmond AFIAP fotóművész ”Emberközelben” című egyéni kiállításának megnyitójára, melyen a szerző 62 fotográfiája, köztük 40db. nagy méretű fénykép lett bemutatva. - A megjelent közönséget a Múzeum részéről dr. Diana Iancu múzeológus köszöntötte. Ezt követően dr. Ramona Novicov műkritikus a kiállított alkotásokat méltatta elismerően. - Tóth István AFIAP fotóművész az ”Euro Foto Art” Egyesület elnöke, és az Európai Fotográfiai Fesztivál menedzsere nagyra értékelte a kiállított fotográfiákat, majd átadta a Nemzetközi Egyesület 2017/048 sz. védnökségi oklevelét a kiállító fotóművésznek. - A megnyitó ünnepség végén Bálint Zsigmond AFIAP fotóművész megköszönte a Múzeum vezetőségének a kitűnő kiállítási lehetőséget, és Tóth István AFIAP fotóművésznek a különleges installációt. - A megnyitó jó hangulatát a Nagyváradi Művészeti Liceum két fiatal hegedű tanszakos hallgatójának, illetve Thurzó Sándor József brácsaművésznek a játéka szolgálta. - Az új tárlat május 30-ig tekinthető meg keddtől - vasárnapig 10:00 - 18:00 között.  (Fotó: Gardó Zoltán)

 


MEGNYITÓ A NAGYVÁRADI VÁROSI MÚZEUM -  KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

 2017 április 4-én szerdán délután 4 órakor szépszámú közönség jelenlétében került sor a Temesvár-i Dan Buruleanu AFIAP fotóművész gyüjteményes kiállításának megnyitójára. Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület, és a Nagyváradi Városi Kulturális Központ által szervezett tárlaton több mint 50 különböző méretű, analóg és digitális eljárással készült alkotással mutatkozik be a fotóművész. - A megjelent közönséget dr. Diana Iancu múzeológus köszöntötte. - Tóth István AFIAP fotóművész, a Nemzetközi Egyesület elnöke, kurátor elimerően beszélt a kiállított fotográfiákról, majd átadta a szerzőnek a 044-es számú védnökségi oklevelet. A megnyitó végén Dan Buruleanu ismertette a tárlaton szereplő alkotások műhelytitkait.- A rendezvény jó hangulatát Thurzó Sándor József brácsaművész játéka szolgálta. A kiállítás  2018 május 5-ig látogatható, keddtől - vasárnapig. (Fotó: Gardó Zoltán)

 


KÜLÖNLEGES MEGNYITÓ A NAGYVÁRADI VÁR ÉS VÁROSI MÚZEUMBAN

 Nagyszámú közönség jelenlétében nyitották meg 2018 február 27-én délután 4 órakor a Vár Történelmi részlegében lévő Tóth István Technikai és Fotóművészeti  Gyűjtemény kiállító termeiben dr. Teodor Radu Pantea EFIAPs fotóművész egyéni jubileumi tárlatát. A közönséget dr. Diana Iancu múzeológus köszöntötte. A megnyitó ünnepség moderátora Tóth István AFIAP fotóművész kurátor, az  ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke volt, aki nagyra értékelte a kiállító fotóművész személyiségét, és alkotói kreativitását. Dr. Aurel Chiriac, a  ”Körösvidéki” Múzeum igazgatója méltatta a szerző személyiségét és műveit. - A megnyitó végén bemutatták az erre az alkalomra kiadott ”Memória tükre” című művészeti albumot. - A rendezvény jó hangulatát Alexandrina Chelu és dr. Carmen Vasile zenei játéka szolgálta. Teodor Radu Pantea EFIAPs fotóművész  ”Memória tükre” című kiállítása 2018 április 4-ig látogatható a  műkedvelő közönség számára.