Vernisajul online a Salonului Internațional Maghiar, ediția a XIX-a

La început de an 2021 Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”, a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în preambulul ediției a IX-a a Festivalului Internațional de Fotografie ”Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” o nouă expoziție de artă fotografică. Festivalul internațional organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” este o marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a României și este dedicat Zilei Culturii Române (15 ianuarie și Zilei Culturii Maghiare 22 ianuarie). În acest context sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I găzduiesc începând cu 08 ianuarie 2021, o expoziție internațională de artă fotografică organizată de Asociația Mondială a Artiștilor Fotografi Maghiari (Magyar Fotóművészek Világszövetsége) cu sediul în Budapesta (HU). Vernisajul expoziției internaționale, a avut loc vineri, 08 ianuarie 2021, ora 16:00 în spațiul expozițional aferent Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I) și  a fost transmis online pe facebook-ul Asociației: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAsociatieInternationala/. Publicul prezent la eveniment a fost salutat în limbile română și maghiară de către doamna Angela Lupșea directorul Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural, care a apreciat importanța organizării primei expoziții de artă fotografică din acest an. De asemenea a mulțumit artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” pentru colaborarea derulată în cadrul parteneriatului bilateral. În continuare președintele Asociației Internaționale a prezentat în limbile română și maghiară contextul în care a fost organizat Salonul Internațional Maghiar, care a ajuns la Oradea după ce a fost prezentat în orașele Târgu Mureș și Carei (județul Satu Mare).  Reprezentantul Formației ”Duo Varadiensis” Oradea, artistul Thurzó Sándor József (violă), a oferit mai multe momente muzicale din repertoriul maghiar. Salonul Fotografic Internațional Maghiar în Oradea organizat sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și va rămâne la dispoziția turiștilor și a publicului vizitator până la data de 04.02.2021, de marți până duminică  între orele 09:00 - 17:00 (luni închis).


O EXPOZIȚIE DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ EXCEPȚIONALĂ  VERNISATĂ LA MUZEUL ORAȘULUI ORADEA

Conducerea Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”, în cadrul manifestărilor dedicate Bicentenarului primului fotograf orădean Mezey Lajos o nouă expoziție de artă fotografică. Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I) găzduiesc, din data de  04 septembrie 2020, expoziția personală a artistei fotograf Valentina STAN EFIAPp, intitulată ”Street Photo”.  Cu această ocazie sunt expuse 72 de fotografii artistice alb-negru și color, de o valoare artistică deosebită grupate pe două teme: „Arhitectură” și „Street photo”. Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 04 septembrie 2020, ora 17.00, fără prezența artistei fotograf expozant, care nu a putut participa din motive obiective și care a urmărit vernisajul transmis online prin pagina de Facebook Asociației:  https://www.facebook.com/EuroFotoArtAsociatieInternationala/. Publicul prezent la vernisaj a fost salutat în numele Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural de către artistul fotograf   președintele AIEFA Ștefan Tóth AFIAP. Lucrările expuse au fost prezenate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov (care a apreciat valoarea artistică deosebită a exponatelor. În încheiere artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, a perzentat Certificatul de patronaj al AIEFA numărul 027/ 2020, acordat artistei fotograf pentru organizarea expoziției personale. Momentele muzicale au fost oferite de către artiștii  Formației ”Duo Varadiensis” Oradea: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă), care a interpretat mai multe piese muzicale din repertoriul internațional. Expoziția artistei fotograf  Valentina STAN EFIAPp, intitulată ”Street Photo” va rămâne la dispoziția publicului până pe data de 01 octombrie 2020, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 - 18:00 (luni închis).

EXPOZIȚIA PERSONALĂ A  ARTISTULUI  FOTOGRAF

MIRCEA ANGHEL  AFIAP (CRAIOVA)

Conducerea Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului primului fotograf orădean Mezey Lajos o nouă expoziție de artă fotografică. Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I) găzduiesc, începând cu 24 iulie 2020, expoziția personală a artistului fotograf Mircea Anghel AFIAP, Hon FICS din Craiova. Vernisajul expoziției avut loc în prezența autorului vineri, 24 iulie 2020, ora 17.00, în condițiile reglementărilor în vigoare. La eveniment a participat și soția artistului fotograf expozant Viorica Anghel, președintele Fotoclubului ”Mihai Dan Călinescu” din Craiova, Adrian Trică, respectiv domnii Dan Poinar și Teodor Radu Pantea. Vernisajul a fost transmis online prin pagina de Facebook Asociației:  https://www.facebook.com/EuroFotoArtAsociatieInternationala/. Publicul prezent la eveniment a fost salutat în numele  Muzeului Orașului Oradea  și al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” de către artistul fotograf   Ștefan Tóth AFIAP, care a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul de patronaj EFA numărul 2020/ 022. Lucrările au fost prezentate de către  criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale au fost oferite de  membrii Formației ”Duo Varadiensis” Oradea formată din: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția artistului fotograf Mircea Anghel AFIAP, se poate viziona și pe site-ul Asociației ”Euro Foto Art” : https://www.eurofotoart.com/efa-exbhibitions/the-museum-of-oradea-city/ care va rămâne la dispoziția publicului până pe data de 03 septembrie 2020, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 - 18:00 (luni închis).


 

ARTISTA FOTOGRAF CAMELIA IORDACHE DIN SUCEAVA EXPUNE ÎN MUZEUL ORAȘULUI ORADEA

Muzeul orașului Oradea – Complex Cultural a  pregătit în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art” o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele sălilor de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István”, sunt expuse lucrările artistei fotograf Camelia IORDACHE din Suceava, membru al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” (AIEFA) din Oradea. Expoziția personală intitulată ”România mioritică”, organizată în cadrul manifestărilor dedicate Bicentenarului primului fotograf Orădean Mezey Lajos, cuprinde 72 de fotografii artistice deosebite, realizate cu mare măiestrie artistică în diferite regiuni ale țării. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autoarei și a unui public relativ mare (conform reglementărillor în vigoare), vineri, 19 iunie 2020, la ora 17:00 în sălile de expoziții temporare ale Muzeului orașului Oradea. Publicul prezent la eveniment a fost salutat în numele Muzeului și al Asociației de către  artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, care a înmânat artistei fotograf expozant Certificatul de Patronaj  al AIEFA numărul 018/ 2020. Evenimentul a fost transmis online pe adresa facebook al Asociației Internaționale: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAsociatieInternationala/  Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, care a apreciat originalitate și valoarea artistic a exponatelor. Momentele muzicale au fost oferite de artiștii ”Rock Filarmonica” Oradea: Alexandrina Chelu, Iuliana Chelu și Florin Chelu, care au interpretat mai multe piese din repertoriul românesc. Expoziția artistei fotograf Camelia IORDACHE va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 10 iulie 2020. (Foto: Szegedi Éva)


PERSONALA ARTISTEI FOTOGRAF

NICOLETA GABOR

 ÎN MUZEUL ORAȘULUI ORADEA

 

Ediția a IX a Festivalului Fotografiei Europene organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art”, a oferit oportunitatea organizării în parteneriat cu Muzeul orașului Oradea - Complex Cultural a expoziției personale a artistei fotograf Nicoleta Gabor, membru al Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea. Expoziția intitulată ”Călător în noiembrie” cuprinde 72 de fotografii alb-negru, de o valoare artistică deosebită care au fost prezentate până în prezent în mai multe orașe din România și China. Vernisajul expoziției a avut loc joi, 21 mai 2020, la ora 16:00 în sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” ale Muzeului (Palatul Princiar, corpul B, etaj 1). Conform reglementărilor în vigoare la eveniment au participat doar trei persoane:  dr. Ramona Novicov critic de artă, artistul Thurzó Sándor József (violă), reprezentantul  Formației ”Duo Varadiensis” și artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, curatorul expoziției. Vernisajul expoziției urma să fie transmis online prin facebook-ul Asociației, dar dintr-o eroare tehnică neprevăzută acest lucru nu s-a realizat. În deschiderea vernisajului artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP a transmis salutul conducerii Muzeul orașului Oradea și al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. În continuarea discursului și-a exprimat bucuria de a vernisa în acest spațiu de expunere de excepție, după două luni de așteptare, o nouă expoziție de artă fotografică și a prezentat Certificatul de patronaj numărul 015/ 2020, acordat artistei fotograf expozant pentru organizarea expoziției. Criticul de artă dr. Ramona Novicov a apreciat valoarea artistică a exponatelor și sensibilitatea cu care au fost realizate fotografiile expuse. Momentele muzicale ale vernisajului au fost oferite de către reprezentantul formației ”Duo Varadiensis”, artistul Thurzó Sándor József, care a interpretat la violă mai multe piese din repertoriul internațional. Expoziția artistei fotograf Nicoleta Gabor intitulată ”Călător de noiembrie” va rămâne la dispoziția publicului până la data de 22 iunie 2020, de luni până duminică între orele 10:00 - 18:00 (luni este închis). Lucrările expuse se pot viziona și pe adresa: https://www.eurofotoart.com/membrii-cfno-ro/07-nicoleta-gabor/


VERNISAJ DEOSEBIT ÎN MUZEUL ORAȘULUI ORADEA.

 

Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA), o nouă expoziție de artă fotografică. Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” (Palatul Princiar, Corpul B, etaj I), găzduiesc, începând cu 20 februarie 2020, expoziția personală retrospectivă intitulată FotoSapiens ”O călătorie fără sfârșit”  a artist fotograf Cornel Gingărașu din Galați. Reputatul artist fotograf Gălățean expune cele 72 de fotografii realizate într-o abordare artistică deosebită, pentru prima dată în Oradea. Vernisajul expoziției a avut loc joi, 20 februarie 2020, ora 16.00, în prezența unui public numerous.la. Înaintea vernisajului de la ora 15:30 artistul fotograf Ștefan Toth AFIAP a prezentat fotografiile expuse într-un tur de orizont. Expoziția artistulșui fotograf Cornel Gingărașu are și un caracter de caritate. În premieră absolută fotografiile expuse (care se pot viziona pe:  https://www.eurofotoart.com/exhibition-holl/photogrpahy-fair-t%C3%A2rg-de-fotografie)  pot fi cumpărate. Din sumele adunate Asociația ”Euro Foto Art intenționează să acopere cheltuielile de organizare a expoziției și să cumpere scaune de plastic pentru Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea - România. Informații suplimentare: eurofotoart@gmail.com telefon 0741/ 212111. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către directorul adjunct al Muzeului dr. Ionel Ciorba, care a apreciat valoarea artistică a imaginilor expuse. Lucrările au fost prezentate de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, care a apreciat limbajul artistic foarte complex și variat a exponatelor. Momentele muzicale au fost prezentate de către direct adjunct prof. Nagy Gabriella  și au fost susținute de către elevii Liceului de Arte din Oradea: Ferencz Istvánka elev în clsas a V-a a interpretat la vioară o piesă a lui Pierre Rode Caprice (profesor pregătitor Lupșe Anita). Szakács Panna elevă în clasa a VI-a a interpretat la flaut piesele Antonio Vivaldi: Concert în Sol major pentru flaut major pentru flaut și ”Cântece Vechiu” de Paul Constantinescu (Profesor pregătitor Mirceascu Goergiana, profesor corepetitor Ferencz Mercédes .Expoziția artistului fotograf Cornel Gingărașu organizat sun patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 12 martie 2020, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 9:00 - 17:00 (luni închis). 


VERNISAJUL EXPOZIȚIEI JUBILIARE A ARTISTULUI FOTOGRAF ERBSZ TIBOR (ORADEA)

Ediția a VIII-a a Festivalului Internațional de Fotografie ”Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA) sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică FIAP, a oferit oportunitatea organizării în Oradea a unei  expoziții, alcătuită din lucrările reputatului artist fotograf Orădean Erbsz Tibor, membru al AIEFA. În acest context pe simezele Sălilor de expoziții temporare ale colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” ale Muzeului orașului Oradea sunt expuse 72 de fotografii de excepție realizate de artistul fotograf, care în ziua vernisajului a sărbătorit împreună cu colegii lui, cea de 80-a zi de naștere. Vernisajul expoziției, a avea loc în prezența autorului și a unui public numeros, joi, 30 ianuarie 2020, la ora 18:00 la Palatul Princiar, Corpul B. Publicul prezent la evenimentul aniversar a fost salutat de către directorul adjunct al Muzeului dr. Ioan Ciorba, care salutat cea de a doua expoziție organizată în sălile de expoziții și a invitat pe artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP șă conducă ceremonia aniversară, care i-a înmânat expozantului certificatul de partonaj numărul 007/ 2020. În continuare artistul fotograf Nagy Lajos EFIAPd3 din Târgu Secuiesc  a apreciat nivelul artistic a exponatelor și originalitatea abordării unor subiecte deosebite.. Artistul fotograf expozant a mulțumit pentru condițiile deosebite în care au fost expuse lucrările sale și pentru colaborareacu Asociația ”Euro Foto Art”, al cărui membru este. Momentele muzicale au fost oferite de reprezentantul formației ”Duo Vardiensis” artistul Thurzó Sándor József éi artiétiifootgraf Radui Elemér  (chitară), respectiv Kovács Orsolya (versuri). Noua expoziție organizată în parteneriat cu Muzeul orașului Oradea - Complex Cultural va rămâne la dispoziția publicului până la data de 19 februarie 2020, de marți până duminică între orele 09:00 - 15:00. (Foto: Szegedi Éva)

 

 

PRIMUL VERNISAJ DIN ACEST AN LA ORADEA

 

Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural a pregătit, pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA), prima expoziție de artă fotografică din anul 2020. Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I), din cadrul Muzeului, găzduiesc, începând cu 04 ianuarie 2020, expoziția personală a unui reputat artist fotograf din Italia, intitulată ”Maramureșul văzut de artistul fotograf Virgilio Bardosii”. Expoziția cuprinde 48 de fotografii artistice deosebite realizate în diferite zone pitorești ale Maramureșului, grupe pe mai multe cicluri. Fotografiile expuse au fost realizate de către artistul fotograf  Italian Virgilio Bardossi EFIAP/d2, în Maramureș. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autorului și a unui public numeros, sâmbătă, 04 ianuarie 2020, ora 11.00. Publicul prezent la primul eveniment din acest an a fost salutat de către reprezentantului Muzeului dr. Augustin Țărău, care a invitat pe artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele AIEFA să  modeleze vernisajul. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, care a apreciat nivelul artistic a exponatelor și a modului de prezentare a exponatelor. În continuare a fost invitat să ia cuvântul artistul fotograf expozant care a mulțumit pentru posibilitatea de a expune în Oradea și povestit cu mare devotament  despre locurile unde au fost realizate fotografiile. În încheiere  Ștefan Tóth AFIAP  a înmânat artistului fotograf Virgilio Bardossi primul Certificat de patronaj numărul 2020/ 01 al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Momentele muzicale au fost oferite de către artiștii  formației ”Duo Varadiensis” - Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă), respectiv artistul fotograf Radui Elemér membru AIEFA (chitară). Expoziția artistului fotograf Virgilio Bardossi, EFIAP/ d2, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 29 ianuarie 2020, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 9:00 - 17:00 (luni închis). Fotografiile despre vernisaj au fost realizate de Szegedi Éva.

 

VERNISAJ DE EXCEPȚIE LA MUZEUL ORAȘULUI ORADEA - COMPLEX CULTURAL

 

Sălile de expoziții temporare al Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” ale Muzeului orașului Oradea - Complex Cultural a găzduit sâmbătă, 07 decembrie 2019, de la ora 11:00 vernisajul expoziției personale ale reputatului artist fotograf Ioannis Lykouris, MFIAP, Hon.EFIAP, EFIAP/d2 din Pireus (Grecia) intitulată ”Biserica Greacă”. Reputatul artist fotograf grec se prezintă în fața publicului orădean cu expoziția de artă fotografică intitulată ”Biserica Greacă”, formată din 72 de fotografii color, realizate despre bisericile din Grecia. Această expoziție se divizează în 3 părți. Prima e dedicată diferitelor stiluri de biserici ortodoxe grecești. În ciuda fundalului sărăcăcios al unora, tavanul boltit, pereții pictați și altarul demonstrează, în partea a doua, ceea ce au toate în comun. În partea a treia sunt prezentate activitățile din interiorul sau din exteriorul bisericii în timpul ceremoniilor religioase, cu atenție deosebită asupra graniței dintre credință și tradiție, care dispare încetul cu încetul. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către dr. Ioan Ciorba, directorul adjunct al Muzeului orașului Oradea - Complex Cultural. Moderatorul vernisajului a fost artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, care i-a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul de patronaj al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” numărul 2019/ 076. La eveniment au participat și au luat cuvântul: Preasfințitul Părinte Sofronie, episcopul ordodox al Oradiei, precum și artiștii fotografi: Joan Burgues Martisella, vice președintele Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), directorul Centrelor Expoziționale FIAP (Andorra), Nagy Lajos EFIAP/d3 (România), Georg S. Holzmann, Hon.EFIAP, ex-președintele Federației Artiștilor Fotografi din Germania și alte personalități de marcă ale artei fotografice din Europa. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale au fost oferite de către artistul Formației ”Duo Varadiensis”: Thurzó Sándor József din Oradea. Expoziția artistului fotograf Ioannis Lykouris,  MFIAP, Hon.EFIAP intitulată ”Biserica Greacă” organizată de către Muzeului orașului Oradea - Complex Cultural în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”  va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 06 ianuarie 2020, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 9:00 - 17:00 (luni închis).

 

EXPOZIȚIA UNUI REPUTAT ARTIST FOTOGRAF DIN TÂRGU SECUIESC LA ORADEA

 Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”,  o nouă expoziție de artă fotografică. Așadar, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică  și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I), din cadrul Muzeului, vor găzdui, de la începutul lunii august 2019 expoziția reputatului artist fotograf Nagy Lajos EFIAP/d3, GMPSA din Târgu Secuiesc. Fotografiile expuse au fost fotografiate recent cu ocazia unei deplasări efectuate în Mongolia Interioară din China. Artistul fotograf a fost atras de fotografie de mic copil. Primul aparat foto l-a primit în 1957 din Ungaria, un camera bachelit form 6/ 9-Utitars. Fotografierea a devenit la început un hobby al meu în anul 1961, când am învăţat partea tehnică, adică modalităţi de a procesa fotografiile şi tot ce ţine de munca de laborator. Fiind pasionat de artele vizuale, am studiat artele plastice şi arta fotografică, stilurile fotografice, compoziţie. Am început să particip la concursuri naţionale şi internaţionale de fotografie începând cu anii ’80, iar în prezent am peste 20.000 de acceptări şi peste 2.000 de premii la saloanele naţionale şi internaţionale de artă fotografică” afirmă artistul fotograf. Pentru meritele sale internaționale Federația Internațională de Artă Fotografică a răsplătit activitatea reputatului artist fotograf cu cea mai mare distincție EFIAP/d3 iar Photographic Society of America cu titlul de Maistru PSA. Din lucrările sale au fost organizate peste 80 de expoziţii personale de artă fotografică în România, Ungaria, Italia şi alte ţări din Europa. Vernisajul expoziției a avut loc joi, 08 august 2019, ora 17:00, în prezența autorului și a unui public numeros, care a fost salutat de către dr. Ioan Ciorba, director adjunct al Muzeului. În continuare artistul fotograf Ștefan Toth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” a elogiat pe artistul fotograf expozant și i-a înmânat Certificatul de patronaj numărul 2019/ 047.  Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov (în limba română) și de László Szűcs redactorul șef al revistei de cultură ”Várad” (în limba maghiară), Momentele muzicale au fost oferite de artiștii  formației ”Duo Varadiensis” Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă), care au interpretat piesele ”El Choclo” de Angelo Greogorio Villoldo, ”Besame mucho” de ”Consuelo Velazquez, ”Serenata, op 17” de George Pantazi, ”Cântec napolitan” de P.I.Ceaikovski și ”Serenade” de Fr. Shubert. Piesele au fost aranjate pentru duet de artistul Thurzó Sándor József. Expoziția artistului fotograf Nagy Lajos EFIAP/d3, MPSA2 intitulată "Impresii din Mongolia Interioară" va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 03 septembrie 2019, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 - 18:00 (luni închis).

EXPOZIȚIA  SOCIETĂȚII FOTOGRAFICE A JAPONIEI DIN TOKYO  ÎN ORADEA.

 

Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”,  o nouă expoziție de artă fotografică. Așadar, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică  și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I), din cadrul Muzeului, vor găzdui, de la începutul lunii iulie 2019 expoziția Societății Fotografice din Japonia (PSJ), Organizație parteneră a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP a perfectat în toamna anului trecut, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la sediul Societății din Tokyo vernisarea și în Oradea a unei expoziții de artă fotografică, considerată ca cea mai reprezentativă a Japoniei. Așadar expoziția intitulată "Privind spre granițe" și vernisată la depatamentul Internațional al Bibliotecii de literatură și cultura japoneză din Moscova (Federația Rusă), va fi prezentată și în România, pentru prima dată și în orașul nostru. Expoziția prezintă cele mai valoroase 6 proiecte fotografice premiate în ultimii ani de către PSJ, după cum urmează: Sohei Nishino (născut în anul 1982 în Hyogo-JN), a primit în anul 2013 premiul pentru prezentarea unei lumi unice mixată din abstract și realitate misterioasă. Tot în anul 2013 artistul fotograf Tamaki Yura (născută in 1972 in Nagano - JN), a primit premiu pentru expozitia și cartea "Topophilia" care cuprinde ani de muncă de observație a 10 orașe ale lumii în trecut și în prezent. Artistul fotograf  Harumichi Saito (născut în anul 1983 în Tokyo - JN) a primit în acelaș an premiu pentru seriile sale  intitulate "Kando" și "Comoara". Un alt premiu a fost acordat  în anul 2014 artistului fotograf Tetsuro Shimizu (născut în anul 1975 in Kanagawa-JP) pentru seria sa de fotografii făcute in Mongolia, începând cu anul 1997, care cuprinde peisaje și oameni. Artistul fotograf Ryuichi Ishikawa (născut în anul 1984 în Okinawa-JP) a fost răsplătit cu un premiu pentru cărțile sale fotografice intitulate "Marea polifonie" și "Portrete din Okinawa". Cel de al șaselea premiat a fost artistul fotograf Seiya Nakai (născut în anul 1967 în Tokyo-JP), care a primit un premiu pentru seriile sale fotografice "O fotografie despre căile ferate in fiecare zi" și "Fotografii simple despre căile ferate". Vernisajul expoziției a avut loc, marți, 02 iulie 2019, ora 17:00. Publicul prezent la eveniment a fost salutat din partea Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. În discursul său cunoscutul artist fotograf a afirmat că prezenta expoziție a fost una dine cele mai mari provocări din cariera sa. ”Am făcut un efort deosebit pentru a aduce la Oradea o asemenea expoziție de artă fotografică, care înseamnă un efort financiar deosebit pentru noi. Am cumpărat cu sprijinul financiar al membrilor  rame noi, în care exponatele arată excepțional !” Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, care a apreciat valoarea artistică deosebită a acestora  și modul de abordare subiectelor. Momentele muzicale au fost oferite de reprezentantul formației ”Duo Varadiensis” Thurzó Sándor József (violă), care a interpretat trei compozții Japoneze: ”Kono Mischi” de Yamada Kosaku, ”Inu no omawarisan” de Onaka Negumi și ”Nihonno fuyu” de Watanabe Shigebu”. Expoziția Japoneză intitulată "Privind spre granițe" va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 1 august 2019, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 - 18:00 (luni închis).

 

EXPOZIȚIA ARTISTULUI FOTOGRAFI TUDOREL ILIE DIN BAIA MARE ÎN ORADEA

 

Muzeului Orașului Oradea - Compex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”  o nouă expoziție de artă fotografică. Așadar sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică  și Artă Fotorafică ”Ștefan Tóth István” din cadrul Muzeului găzuiește din data de 10 aprilie 2019, ora 17:00 expoziția artistului fotograf Tudorel ILIE din Baia Mare, membru al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”  intitulată „România - Repere Culturale”. Expoziţia de artă fotografică îşi propune să promoveze în rândul iubitorilor de cultură din ţară şi din străinătate valorile culturii naţionale româneşti. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autorului miercuri, 10 aprilie 2019. Publicul participant la eveniment a fost salutat din partea Muzeului Orașului Oradea - Compex Cultural de către  artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP. În continuare artistul fotograf Ilie Tudorel a prezentat contextul în care a luat ființă expoziția vernisată. În calitate de președintele al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” Ștefan Tóth AFIAP i-a înmânat artistul fotograf expozant Certificatul de patronaj numărul  021/ 2019. Momentele muzicale au fost oferite de artistul Florian Chelu (voce-chitară). Turneul naţional al expoziţiei va parcurge toate regiunile istorice ale României, ajungând apoi şi pe la românii din diaspora, în muzee şi alte instituţii de cultură. Până în prezent a fost expusă în regiunile istorice Transilvania şi Maramureş. Noua expoziție va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 06 mai 2019, de marți până duminică între orele 10:00 - 18:00. (Foto Gheorghe Talpoș)

 

O NOUĂ EXPOZIȚIE DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII

 

 

A devenit o tradiție ca Asociația Internațională ”Euro Foto Art”  (AIEFA) să organizeze pentru artistele fotografi din cadrul Asociației și din cele 52 de Organizații partenere din Europa, Asia și Orientul mijlociu, de Ziua Internațională a Femeii, expoziția internațională de artă fotografică intitulată ”Femeia”. Expoziția internațională ne prezintă modul în care au văzut fotografele din cele trei continente, pe semenii lor. Așadar sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” din cadrul Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural găzduiesc din data de 8 martie 2019, timp de o lună o valoroasă expoziție internațională de artă fotografică ale căror personaje sunt femeile. Vernisajul expoziției organizate de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea - Complex cultural a avut loc vineri, 08 martie 2019 la ora 16:00. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către mamagerul cultural al Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural domnul Imre Zoltán, care a subliniat rolul deosebit pe care au femeile în viața noastră de fiecare zi. În continuare artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele AIEFA a prezentat contextul în care a fost organizată expoziția internațională. Momentele muzicale au fost oferite de către artiștii ”Duo Varadiensis” Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Publicul vizitator va putea descoperi printre fotografii expuse mai multe genuri ale artei fotografice cum ar: portretul, socio-fotografia, tradiții și obiceiuri populare, eseul sau nudul realizate de artiste fotografe din: Arabia Saudită, Austria, Iran, Irlanda, Italia, Japonia, România, Serbia, Sudan și Ungaria. Noua expoziție organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului până la data de 09 aprilie 2019. 

VERNSIAJUL EXPOZIȚIEI FOTOREPORTERILOR BIHORENI

 

A avut loc în prezența unui public numeros joi, 17 decembrie 2019, la ora 11:00, în sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” din cadrul Muzeului Orașului Oradea - Complex Muzeal. La eveniment au participat fotoreporteri din județul Bihor și Hajdú-Bihar ale mass mediei tipărite și on-line din cele două județe, precum și redactorii șefi ai acestora. Vernisajul a fost onorat de prezența reprezentantului Instituției Prefectului județului Bihor: artistul fotograf Eugen Antal. Primarul Ilie Bolojan a fost reprezentat de către administratorul public Dacian Palady. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și curatorul expoziției. În cadrul vernisajului a luat cuvântul doamna Angela Lupșea, directorul Muzeului Orașului Oradea - Complex Muzeal, președintele de onoare al Uniunii Ziariștilor Profesioniști filiala Bihor domnul Dinicu Braghină, directorul cotidianului ”Bihoreanul” domnul Mircea Chirilă și redactorul ziarului ”Hajdú-Bihari Napló” Zsolt Kovács. Momentele muzicale au fost oferite de elevele Liceului de Arte din Oradea, Bianca Popa (clasa XI. A) care au interpretat în limba română, respectiv Abigél Porsztner XI. D. în limba maghiară mai multe melodii populare Bihorene.  În cadrul vernisajului artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”  a înmânat într-un cadrul festiv cele șase plachete ”Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” fotoreporterilor orădeni: - Ovi D. Pop EFIAP (săptămânalul ”Zi de Zi”), - Demian Costel, (Bihor Online ”bihon.ro”), Camelia Bușu (ziarul ”Jurnalu Bihorean), Iovan Ciprian, (ziarul ”Crișana”), respectiv  fotoreporterilor Kovács Péter (ziarul ”Hajdú-Bihari Napló”), Matey István, ziarul (”Hajdú-Bihari Napló”) din Debrecen. În continuare președintele de onoare al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, filiala Bihor (UZPB) domnul Dinicu Braghină a înmânat fotoreporterului Cupa Remus Toderici (ziarul ”Crișana) Cupa UZPB. În încheiere artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP a înmânat fotoreporterului Szilagyi Lorand (ziarul ”Bihoreanul”) Cupa Fotoreporterilor Bihoreni. După vernisaj participanții la vernisajul expoziției au participat la o întrunire colegială la sediul Asociației ”Euro Foto Art” din Cetatea Medievală Oradea. Noua expoziție organizată în cadrul ediției a VII-a a Festivalului Internațional ”Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 10 februarie 2019, de marți până duminică între orele 09:00 - 17:00).

VERNISAJUL DEOSEBIT ÎN CETATEA MEDIEVALĂ ORADEA.

 

Duminică, 11 noiembrie 2018,la ora 10:00 a avut loc în prezența autorului, în sălile de expoziției temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” din cadrul secției de istorie ale Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural vernisajul expoziției personale a artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP intitulată ”Impresii din Japonia”. Cu această ocazie au fost expuse o selecție de 72 de fotografii alb-negru realizate de cunoscutul artist fotograf în perioada 01 - 15 octombrie 2018 în diferite locuri pitorești ale Japoniei. Publicul prezent la eveniment a fost salutat în numele Muzeului de către artistul fotograf expozant, după care dr. Traian Dușe invitat de onoare a apreciat activitățile creative și managerile ale artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP. Lucrările fost prezentate de către dr. Ramona Novicov critic de artă, care a apreciat în limba română nivelul artistic a exponatelor iar redactorul Szűcs László, redactorul șef al revistei de cultură ”Várad”  elogiat în discursul său rostit în limba maghiară meritele artistului fotograf expozant.  Momentele muzicale au fost oferite de către artiștii dr. Carmen Vasile (voce) și  Thurzó Sándor József (violă), care au interpretat mai multe piese din repertoriul japonez. După vernisaj de la ora 11:00 a avut loc în sala de conferințe (G) din Cetatea medievală Oradea proiecția celor peste 600 de imagini color fotografiate în Japonia, insoțită de prezentarea acestora de către artistul fotograf expozant. În închierea proiecției de 2 ore, participanții au putut gusta un ceai precum și din fursecurile japoneze. Expoziția de artă fotografică intitulată  ”Impresii Japoneze” organizată de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 07 decembrie de marți până duminică între orele 09:00 - 17:00.

 

VERNISAJ EMOȚIONANT

ÎN MUZEUL ORAȘULUI ORADEA -

COMPLEX CULTURAL

 

Foarte mulți colegi de clasă a artistului fotograf expozant din Oradea, Timișoara și din alte orașe au participat vineri 01 iunie 2018, la ora 11:00, la vernisajul expoziției personale a reputatului artist fotograf Paul Bock din California (USA), origiar din Oradea, intitulată ”Misterele luminii”. Expoziția cuprinde 72 de fotografii de o valoare artistică și tehnică deosebită, realizate cu mare măiestrie în diferite părți ale lumii. Sala aparatelor de mărit al Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” al secției de istorie a Muzeului, care a găzuit vernisajul s-a umplut până la refuz. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către dr. Ioan Ciorba reprezentantul Muzeului. La evenimentul organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural a participat și au luat cuvântul pe lângă artistul fotograf expozant, președintele Consilului Județean Bihor domnul Pásztor Sándor și artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele  Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și curatorul expoziției care i-a înmânat artistului fotograf expozant certificatul de patronaj numărul 2018/ 051. Lucrările expuse au fost prezentate de către dr. Ramona Novicov, critic de artă, care a apreciat printre altele faptul că fotografiile au fost ”desenate” cu mare măiestrie (cu ajutorul luminii). Momentele muzicale au fost oferite de artiștii Mircea Malița (vioară) și  Thurzó Sándor József (violă), care au interpretat mai multe piese din repertoriul internațional. Expoziția artistului fotograf expozant va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 01 iulie 2018, între orele 10:00 - 19:00. (Foto: Gardó Zoltán)

EXPOZIȚIE DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ

”100 DE ANI ÎMPREUNĂ”

 

VERNISATĂ ÎN CETATEA ORADEA

Sălile de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” din cadrul secției de Istorie ale Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural găzduiesc în perioada 05 septembrie - 15 octombrie 2018 o expoziție deosebită dedicată Centenarului Marii Uniri. De această dată sunt expuse 72 de fotografii realizate de membrii Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și ale Organizațiilor Partenere ale acestuia), care prezintă tradițiile populare românești și ale naționalităților conlocuitoare, care conviețiuesc împreună de 100 de ani. Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 05 august 2018, ora 17:00, în prezența unui public mare, care a fost salutat de către dr. Ioan Ciorbea, directorul adjunct al Muzeului, care a apreciat și a mulțumit pentru colaborarea deosebită existentă cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”. În continuare artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației și curatorul expoziției a prezentat contextul în care a fost realizată expoziția de artă fotografică. Criticul de artă dr. Ramona Novicov a apreciat inițiativa organizării expoziției și nivel artistic a exponatelor. Momentele muzicale au fost asigurate de artista Alexandrina Chelu (voce+chitară) și artiștii ”Duo Varadiensis” Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă) care au interpretat mai multe piese ale compozitiorilor români și ale naționalitățior conlocuitoare. Expoziția  organizată de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat  cu Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 15 octombrie 2018 de marți până duminică între orele 10:00 - 18:00. (Foto: Gardó Zoltán)

VERNISAJ DEOSEBIT ÎN MUZEUL ORAȘULUI ORADEA

 

A avut loc marți, 09 mai 2018, la ora 11:00, în prezența unui public foarte mare,- printre care și doi turiști din Canada,- în sălile de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” din cadrul secției de Istorie ale Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural. În cadrul expoziției organizate în cadrul Festivalului Fotografiei Europene (dedicat Zilei Europei) și  Festum Varadinum au fost prezentate 62 de fotografii (printre care 40 de fotografii de format mare) realizate de reputatul artist fotograf Bálint Zsigmond AFIAP din Târgu Mureș grupate sub genericul ”Aproape de oameni’. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către dr. Diana Iancu muzeograf, iar fotografiile expuse au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației ”Euro Foto Art” și managerul Festivalului Fotografiei Europene a subliniat meritul deosebit al artistului fotograf expozant în realizarea exponatelor și i-a înmânat Certificatul de patronaj al Asociației Internaționale nr. 2017/ 048. În cadrul vernisajului a luat cuvântul artistul fotograf Bálint Zsigmond AFIAP, care a mulțumit conducerii Muzeului pentru condițiile deosebite oferite pentru vernisarea expoziției, iar artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP curatorul manifestării pentru instalarea excepțională a exponatelor. Momentele muzicale au fost oferite de elevii Liceului de Arte din Oradea, precum artistului de violă Thurzó Sándor József (violă). Noua expoziție  va rămâne la dispoziția publicului până la data de 30 mai 2018, între orele 12:00 - 18:00 (Foto: Gardó Zoltán).

 

VERNISAJ ÎN MUZEUL ORAȘULUI ORADEA - COMPLEX CULTURAL

 

Miercuri, 04 aprilie 2018, la ora 16:00 a avut loc în prezența unui public numeros vernisajul expoziției retrospective artistului fotograf  Dan Buruleanu AFIAP din  Timișoara. În cadrul expoziției organizate de Asociația ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural au fost expuse 50 de fotografii de diferite formate realizate după procedeul analog și digital. Publicul prezent la eveniment a fost salutat din partea muzeului de către dr. Diana Iancu muzeograf. Despre creațiile artistului fotograf expozant a vorbit  artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale, care a înmânat autorului expoziției Certificatul de patronaj numărul 044. Despre fotografiile expuse a vorbit artistul fotograf expozant Dan Buruleanu AFIAP . Momentele muzicale au fost oferite de artistul Thurzó Sándor József (violă). Noua expoziție va rămâne la dispoziția publicului vizitator  până la data de 05 mai 2018, de marți până duminică între orele 10:00 - 18:00.  (Foto: Gardó Zoltán).


VERNISAJ DEOSEBIT ÎN MUZEUL CETĂȚII ȘI ORAȘULUI ORADEA

 

În prezența unui public numeros a avut loc marți, 27 februarie 2018, ora 16:00 în sălile de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” din cadrul secției de istorie, vernisajul personalei artistului fotograf dr. Teodor Radu Pantea EIAPs. Publicul prezent la eveniment a fost salut din partea conducerii Muzeului de către dr. Diana Iancu muzeograf. Moderatorul vernisajul a fost artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, curatorul expoziției, care a apreciat nivelul artistic a exponatelor și creativitatea artistului fotograf expozant. Dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului ”Țării Crișurilor” a elogiat în discursul său personalitatea artistului fotograf și creațiile sale. În încheierea vernisajului a fost lansat albumul de artă editată ”Oglinda memoriei” editat cu această ocazie. Momente muzicale ale serii au fost oferite de către Alexandrina Chelu și dr. Carmen Vasile. Expoziția artistului fotograf dr. Teodor Radu Pantea EIAPs intitulată ”Oglinda memoriei” va rămânbe la dispoziția publicului până la data de 04 aprilie 2018.

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI

”DEBUT B/2017”

LA MUZEUL CETĂȚII ORADEA

 În prezența unui public numeros a avut loc  joi, 13 aprilie 2017, la ora 17:00 la Muzeul Cetății și Orașului Oradea festivitatea de închidere a cursului de fotografie digitală seria B/ 2017 condus de artistul fotograf Claudiu Szabó EFIAP, vicepreședintele Clubului Fotografic ”Nufărul”. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziția a fost vernisată oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele cunoscutului fotoclub Orădean. Momentele muzicale au fost oferite de artistul de violă Thurzó Sándor József, care a interpretat mai multe piese ale compozitorilor Orădeni. Cu această ocazie a fost vernisată expoziția initiulată ”Debut” alcătuită din cele peste 50 fotografii de examen ale celor 11 absolvenți: Blajec Andrei, Ciuciu Emilia, Danilics Tibor, Fazekas István, Miriam Mihai,Oláh Melinda, Panc Victor, Popa Adriana, Popa Ioana, Sabău Delia și Sanislav Ioana. În cadrul festivității au fost înmânate expozanților Certificatele de absolvire. Noua expoziție organizată în anul jubiliar Sfântu Ladislau în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea respectiv  Asociația ”Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziți publicului vizitator până la data de 05 mai 2017, zilnic între orele 09:00 - 17:00.