SALON NAŢIONAL

"ROMII DIN ROMÂNIA"


      Termen de predare a  

 lucrărilor: 22 martie 2015 !

Download
Reglament Salonul Romiilor_2.jpg
JPG Image 751.8 KB
Download
Reglament Salonul Romiilor_3.jpg
JPG Image 401.2 KB
Download
Borderou Salonul Romiilor.jpg
JPG Image 452.9 KB
Download
Reglament Salonul Romiilor_1.jpg
JPG Image 654.4 KB

Vernisajul Salonului Naţional „Evreii din România” la Bucureşti


Centrul Comunitar Evreiesc din Bucureşti (strada Popa Soare nr. 18) găzduieşte din data de 15 decembrie 2013 Salonul Naţional„Evreii din România”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” (AEFA) în parteneriat cu Guvernul României - Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), sub patronajul Ministerului Culturii. Organizarea Salonului Naţional şi editarea albumului face parte dintr-un Proiect cultural Naţional iniţiat de (AEFA) în anul 2011 menit să prezinte naţionalităţile din România. În acest context au fost organizate Saloanele Naţionale „Maghiarii din România” (2011) şi „Germanii din România” (2012). Pentru Salonul Naţional „Evreii din România” organizatorii au primit  383 de imagini realizate de artişti fotografi din România şi Israel. Juriul naţional a acceptat pentru Salon 108 lucări alb-negru şi color şi a premiat un număr de 25 de imagini cu 7 trofeele de cristal pusă la dispoziţia organizatorilor de către Comunitatea Evreilor din Oradea, precum 6 medalii şi 12 menţiuni AAFR (procurate de AEFA). Fotografiile expuse prezintă fragmente de viaţă, patrimoniul, sinagogile, cimitirile şi cultura specifică comunităţilor evreieşti din România. Vernisajul Salonului naţional şi înmânarea festivă a premiilor a avut loc în prezenţa artiştilor fotografi participanţi şi premiaţi din Bucureşti, Oradea, Reşiţa, Sighetu Marmaţiei şi Sânmihaiu Român (Jud. Timiş), a unui public evreu din Bucureşti precum şi.de iubitor de fotografie din capitală. Deplasarea precum sejurul în capitală a artiştilor fotografi a fost posibilă datorită sprijinului financiar primit din partea Guvernul României - Departamentul pentru Relaţii Interetnice. Evenimentul a avut loc duminică, 15 decembrie 2013, la ora 11:00, la sediul Centrului Comunitar Evreiesc din Bucureşti, în prezenţa domnului deputat Dr. Aurel Vainer, preşedintele (FCER), domnului Carol König consilier al  Ministerului Culturii, dlui István Szilágyi consilier de cabinet  de la Guvernul României - Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi artistului fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele (AEFA), directorul Salonului Naţional. La eveniment a participat şi Excelenţa Sa Dan Ben Eliezer, ambasadorul Statului Israel din Bucureşti.Cu această ocazie va fi lansat albumul intituat „Evreii din România”, apărută în îngrijirea editurii „Euro Foto Art” cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii şi al Comunităţii Evreilor din Oradea, prin bunăvoinţa preşedintelui acestuia ing. Koppelmann Teodor-Felix, care a fost reprezentat la vernisaj prin Cristian Gabriel Seidler. Cu această ocazie au fost înmânate de către preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”, artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP şi premiile obţinute de artişti fotografi din capitală şi din imprejurimi, la Salonul Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni şi „Premfoto”.

 


Succesul Salonului Naţional „Germanii din România” - în Austria

În Klagenfurt am Wörthersee, Austria a avut loc în perioada 16 / 18 octombrie 2013,cel de-al 24-lea Congres european al minorităților, care a avut genericul „Europa 1913 - 2013 Majorități și Minorități de-alungul timpului“. În cadrul Congresului domnul Helmut Lerner, referent cultural al Forumului Democrat German Sibiu a prezentat comunicarea „Germanii din România“ iar Ing. Leopold Meidl, membru al Asociației Fotografilor amatori din Austria – Asociația Landului Kärnten a prezentat de comunicarea „Impresii românești. Expoziţia „Germanii din România“ a fost vernisată în cadrul Congresului internaţional, având cu motto-ul „Landlerii și minoritatea germană Istorie, prezent și artă fotografică în data de 17.10.2013, ora 20.00, la Centrul administrativ al Landului Kärnten, str. Mießtaler nr. 1, Klagenfurt am Wörthersee, Austria. Expoziţia organizată de Asociaţia “Euro Foto Art” în parteneriat cu Forumului Democrat German Sibiu va rămâne la dispoziţia publicului vizitator  până la data de  17 decembrie 2013


Primul vernisaj al Salonului Naţional „Evreii din România”

Sala „Studio” al Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea din cadrul Palatului „Vulturul Negru”  s-a umplut miercuri, 07 noiembrie 2013, până la refuz cu artişti fotografi şi concetăţeni evrei din Oradea. În cadrul serii organizată de Asociaţia „Euro Foto Art” şi Comunitatea Evreilor Oradea, au fost prezentate lucrările acceptate şi premiate în cadrul Salonului Naţional „Evreii din România”. Publicul prezent a fost salutat de artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art” şi directorul salonului, care a apreciat nivelul lucrărilor acceptate şi premiate, precum şi sprijinul deosebit primit din partea preşedintelui Comunităţii Evreilor Oradea, fără de care artiştii fotografi orădeni nu avea acces la subiecte inspirate din realitatea evreilor din oraşul de pe malul Crişului Repede. În continuare reprezentantul Comunităţii locale Andrei Seidler directorul Centrului Comunitar Evreiesc Oradea şi-a manifestat gratitutidenea pentru indeia organizării Salonului şi pentru talentul deosebit al artiştilor fotografi din intreagă ţară, care au trims imagini de excepţie, despre evreii din România. Inaintea prezentări imaginilor acceptate şi premiate  artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP  a citit lista premiaţilor. În încheiere au fost proiectate toate imaginile, respectiv albumul, care urmează să apară în îngrijirea editurii „Euro Foto Art”.

Rezultatele jurizării Salonului Naţional „Evreii din România”

Recent s-a încheiat jurizarea lucrărilor primite pentru  Salonul Naţional „Evreii din România”. La secretariatul salonului au fost înregistrate 383 de lucrări (129 monocolor şi 254 color), dintre care juriul naţional a acceptat 107 imagini (34 monocolor şi 73 color). Expoziţia va fi prezentată miercuri 06 noiembrie 2013, ora 18:00, în Sala „Studio”- Palatul „Vulturul Negru” din Oradea, iar în perioada 01 - 05 decembrie 2013, la Centrul Comunitar Evreiesc din Oradea. Vernisajul oficial al Salonului şi înmânarea premiilor vor avea loc duminică, 15 decembrie 2013, ora 11:00, în Centrul Comunitar Evreiesc din Bucureşti.

Download
PALMARES_Mono.doc
Microsoft Word Document 331.5 KB
Download
PALMARES_Color.doc
Microsoft Word Document 331.5 KB
Download
ACCEPTARI_Mono.doc
Microsoft Word Document 339.0 KB
Download
ACCEPTARI_Color.doc
Microsoft Word Document 342.0 KB

Salonul Naţional Evreii din România

Salonul Naţional Evreii din România, organizat de Asociaţia Euro Foto Art, în parteneriat cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, cu patronajul AAFR, care se va derula conform regulamentului din anexă. Având în vedere faptul că subiectele de fotografiat sunt destul de reduse, pentru doritorii care vor să realizeze imagini pentru acest salon, organizatorii vin în sprijinul acestora, cu o propunere concretă. Astfel, pe cei interesaţi îi vom pune în legătură directă cu conducerea Comunităţilor Evreieşti din localitea de domiciliu sau cu persoana care prezentă interes fotografic, după ce vor trimite, pe adresa de e-mail: eurofotoart.ro@gmail.com , formularul de angajament completat şi semnat, şi după ce vor plăti taxa de participare.

 

Download
1-Regulament Salon National Evreii din R
Adobe Acrobat Document 316.3 KB
Download
3-Agajam. part. Salon National Salon Ev
Microsoft Word Document 328.0 KB
Download
2-Borderou de participare_BT.pdf
Adobe Acrobat Document 238.2 KB

Intrevedere la sediul Centrului Creştin al Romilor din Sibiu

 

Vineri 17 mai 2013 la sediul Centrului Creştin al Romilor din Sibiu a avut loc o intrevedere dintre preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art din Oradea Ştefan Tóth AFIAP şi vicepreşedintele Uniunii Internaţionale a Romilor Florin Cioabă, cu ocazia prezentări intenţiei de organizare în parteneriat în anul 2014, a Salonului Naţional intitulat Romii din România. În cadrul intrevederii preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art a prezentat cele două albume apărute până în prezent în cadrul Proiectului dedicat naţionalitiăţilor din România: Maghiarii din România şi Germanii din România. Cu această ocazie s-a convenit ca în 06 - 09 septembrie 2014 să aibă loc la Primăria din Sibiu vernisajul Salonului Naţional şi lansarea albumului editat cu această ocazie. Deasemenea s-a convenit ca din anul 2015 să fie organizat tot în parteneriat, Salonul Internaţional de artă fotografică, având ca temă Romii.


Saloane Naţionale “Naţionalităţi din România”

 

Asociaţia “Euro Foto Art” din Oradea a iniţiat, în anul  2010, realizarea unor Saloane Naţionale de Artă Fotografică, prin care să fie prezentate Naţionalităţile din România, respectiv editarea unor albume de fotografie. Iniţiativa asociaţiei orădene a fost îmbrăţişată de ministrul Culturii şi Patrimonialului Naţional, din perioada, domnul Kelemen Hunor. Organizatorii primului Salon Naţional de acest fel, şi-au propus să prezinte maghiarii din România, inclusiv editarea unui album intitulat “Maghiarii din România”, în limbile română, maghiară şi engleză. Vernisajul Salonului de Artă Fotografică menţionat a avut loc în data de 25 februarie 2011, ora 18:00, în Galeria “Euro Foto Art” din Oradea, în prezenţa mass-media locale şi centrale, respectiv a ministrului Kelemen Hunor şi preşedintelui  Asociaţia “Euro Foto Art” din Oradea, Ştefan Tóth AFIAP. Cu această ocazie, a fost lansat şi albumul salonului editat în condiţii tehnice şi artistice deosebite. În continuarea proiectului national, la începtului anului 2012, a fost lansat Regulamentul Salonului Naţional intitulat “Germanii din România”, organizat în partnereiat cu Forumul Democrat German din România - Organizaţia Sibiu. Vernisajul salonului a avut loc la data de 21 septembrie 2012, în sala de expoziţie a Primăriei Municipiului Sibiu (Centrul de Informare a Turiştilor), în prezenţa unui public iubitor de fotografie. La vernisaj au participat şi au luat cuvântul: Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu, Carol König, reprezentaul ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional Puiu Hasotti şi Ştefan Toth AFIAP preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”, care a fost prezent şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. În cadrul vernisajului, a fost lansat albumul editat în condiţii grafice şi tipografice excelente, la Tipografia „Honterus” din Sibiu. În continuarea proiectului, pentru anul 2013, va fi organizat Salonul Naţional „Evreii din România”.