VERNISAJ EMOȚIONANT ÎN MUZEUL  ÎN CETĂȚII ȘI ORAȘULUI ORADEA

În prezența autorului și a unui public numeros a avut loc sâmbătă 10 martie 2018 ora 11:00 în una din sălile de expoziții ale secției de istorie a Muzeului, vernisajul expoziției personale a artistului fotograf Massimo Tommi AFIAP din Italia. Cu această ocazie au fost expuse 70 de fotografii mono și color realizate de artistul fotograf expozant în diferite părți ale lumii. Publicul prezent la eveniment a fost salutat din partea Muzeului Cetății și Orașului Oradea de către dr. Diana Iancu , care a apreciat inițiativa organizării expoziției de artă fotografică. În continuare artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, i-a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul de patronaj numărul 039, care atestă organizarea expoziției personale în Muzeul Cetății și Orașului Oradea. Lucrările expuse au fost prezentate de către artistul fotograf dr. Teodor Radu Pantea EFIAPs, care a apreciat nivelul tehnic și artistic a exponatelor. Artistul fotograf expozant a mulțumit organizatorilor pentru posibilitatea oferită de a expune în Oradea și i-a înmânat artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP medalia ”Gruppo Fotografico II Cupolone” (Italia). În cadrul vernisajului artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP a anunțat decizia conducerii Asociației ”Euro Foto Art”, prin care doamna Monica Materrasi  din Firenze (Italia) a fost numită vicepreședintele Asociației Internaționale pentru Italia. În acest context i-a înmânat Certificatul internațional care atestă faptul că  ”Gruppo Fotografico II Cupolone” din Firenze a devenit Organizația Parteneră numărul 50 a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Momentele muzicale au fost oferite de către artiștii Lucian Malița (vioră) și  Thurzó Sándor József (violă), care au interpretat mai multe piese din repertoriul italian. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului până la data de 10.04.2018.

Expoziţia artiștilor fotografi din orașele înfrățite  cu Oradea

 

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” a organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea de Ziua Orașului “Expoziția Artiștilor Fotografi din Orașele înfrățite cu Oradea”. Pentru această expoziție internațională au fost invitați să participe artiști fotografi din orașele înfrățite cu orașul nostru. Organizatorii manifestării au decis ca în fiecare an să fie invitat să expună creațiile sale câte un artist fotograf reprezentativ din aceste orașe. Pentru prima ediție invitatul de onoare a fost artistul fotograf orădean Ștefan Tóth AFIAP, care a definit arta fotografică din Oradea în ultimii patru decenii. Expoziția reprezentativă a artiștilor a avut loc la Muzeul Cetății și Orașului Oradea. Pe simezele sălilor de expoziții temporare ale modulului de Istorie a fotografiei orădene/Colecția de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István" din cadrul secției de Istorie a Orașului Oradea au fost instalate cele 55 de fotografii alb-negru și color de mari dimensiuni realizate de artiști fotografi din Oradea (RO), Debrecen (HU) și Ivano-Frankivsk (UA). În cadrul expoziției au fost expuse o serie de peisaje realizate în această regiune minunată a Europei. Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 12 octombrie 2016, la ora 18:00 în prezența unui public numeros. Publicul prezent la eveniment a fost salutat în numele  Muzeului Cetății și Orașului Oradea  de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației ”Euro Foto Art”, care a prezentat Proiectul ”Expoziția artiștilor fotografi din orașele înfrățite cu Oradea”  și a prezentat catalogul ilustrat realizat cu sprijinul Municipiului Oradea și al Consiliului Local Oradea, în îngrijirea Editurii ”Euro Foto Art”. Administratorul public al Primăriei Municipiului Oradea Palladi Dacian Salvator a apreciat în discursul său ideea deosebită a Proiectului inițiat de Ștefan Tóth AFIAP, care aduce în actualitate orașele înfrățite cu Oradea. Fotografiile expuse au fost prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de artă, care a apreciat calitățile artistice deoasebite ale exponatelor. Artistul fotograf Oláh Tibor din Debrecen (HU), membru al Asociației  ”Euro Foto Art” a recunoscut că este invidios pentru Muzeul de Fotografie recent înaugurat la Oradea și a salutat inițiativa organizării expoziției. Artistul fotograf Eugen Negrea AFIAP, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România, a recunoscut că este și mai invidios pentru locul în care a fost organizată expoziția, deoarece nici în București nu există un Muzeu a Fotografiei.Momentele muzicale ale vernisajului a fost oferite de artistul dr. Ariadna Micescu. Expoziția Artiștilor Fotografi din Orașele înfrățite cu Oradea va rămâne deschisă până la data de 12 decembrie 2016.

 

Expozția artistului fotograf Szabó Attila din Miercurea Ciuc la Oradea

 

O altă expoziție de artă fotografică organizată în cadrul ”Maratonului fotografic”,  în parteneriat cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea, a fost alcătuită din lucrările artistului fotograf Szabó Atilla din Miercurea Ciuc. Pe simezele sălii de expoziții din cadrul Palatului Princiar (Corpul A, parter) au fost instalate cele 24 de fotografii artistice alb-negru și color de mari dimensiuni. Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1961 în Miercurea Ciuc, unde trăiește și în prezent. A început să fotografieze la vârsta de 10 ani. În anul 1987 s-a înscris în Fotoclub ”Prisma” din localitate. În perioada 1993 - 1999 a interupt activitatea de creație din motive intemeiate. În anul 2007 a fost ales ca președinte a cunoscutului Fotoclub, care este una din cele 31 de Organizații Partenere ale Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Din anul 1998 este lector ale cursurilor de fotografie organizate de Școala Populară de Artă din Miercurea Ciuc. Cu lucrările sale a obținut nenumărate premii și medalii în România și în diferite țări Europene. Vernisajul expoziției a avut loc luni, 08 august 2016, la ora 11:30, în prezența autorului și a unui public numeros în Palatul Princiar al Muzeului Cetății (Corpul A, parter). Publicul prezent la eveniment a fost salut de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației ”Euro Foto Art”, care și-a manifestat satifacția organizării în cadrul  maratonului fotografic a unor expoziții valoroase de artă fotografică. Profesorul universitar dr. Radu Igazság a apreciat nivelul artistic și tehnic a exponatelor, precum și faptul că artistul fotograf expozant are o viziune pozitivă despre arta fotografică. Artistul fotograf Szabó Atilla din Miercurea Ciuc a mulțumit pentru condiții deosebite în care a fost instalate fotografiile expuse. Momentele muzicale ale vernisajului au fost susținute de artiștii Thurzó Sándor József (violă) și Lucian Malița (vioară). Expoziția artistului fotograf Szabó Atilla din Miercurea Ciuc organizată în parteneriat cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea sub patronajul Asociației ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator zilnic între orele 09:00 – 17:00. Prețul unui bilet de intrare valabil pentru toate expozițiile deschise în CetateaMedievală este doar 3 lei.

 

Vernisajul Salonului Naţional

la Galaţi

 

În aula Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi a avut loc vineri, 11 decembrie 2015 vernisajul primului Salon Naţional de Fotografie “Dunărea de Jos”, organizat sub patronajul Asociaţiei Internaţionale “Euro Foto Art” de către Centru Cultural şi Fotoclubul “Dunărea de Jos” din Galaţi. Publicul numeros prezent la eveniment a fost salutat de artistul fotograf Nicolai Sburlan preşedintele Fotoclubului “Dunărea de Jos” din Galaţi, care a descris contextul în care a fost organizat primul Salon Naţional de Artă fotografică şi a mulţumit Centrului Cultural “Dunărea de Jos” din Galaţi, precum şi sponsorilor pentru sprijinul financiar acordat în organizarea Salonului. Invitatul de onoare al evenimentului a fost artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele Asociaţiei “Euro Foto Art” şi membru în juriul de selecţie şi acordare a premiilor, care a afirmat că a revenit a doua oară în acest an, cu mare plăcere la acest eveniment deosebit, care a avut loc în oraşul de pe malul Dunării. În continuare au fost înmânate premiile Salonului Naţional printre care şi medaliile în rang de aur, argint şi bronz, respectiv plachetele “Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”puse la dispoziţia organizatorilor de către Asociaţia Internaţionale “Euro Foto Art”. La acest salon Naţional membrii Asociaţiei au obţinut următoarele premii şi medalii: Gabriel Stanciu AFIAP (Bucureşti) - Medalia de aur “Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”, Dorin Nicolae Mocanu (Iaşi), Medalia de argint “Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”, respectiv Morvay Szabó Edina Eva placheta “Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”.

 

 

Muzeul Cetății și

Orașului Oradea

Galeria Euro Foto Art

Oradea

23.02 - 22.03.2018.

MUZEUL CETĂȚII ȘI

ORAȘULUI ORADEA

GALERIA STUDIO

”ȘTEFAN VILIDÁR ISTVÁN”

Cetatea Oradea

La Mulţi Ani !

Happy Birthday!

Boldog Szülinapot!

MARTIE

- 02 Kajtár Tibor

- 16 Kardos Tamás,

- 16 Stan Valentina

- 22 Gardó Zoltán

- 28 Bánházi Gyöngi

- 30 Toma Andrei

   SPONSORI:

    Regional member

PARTENERI MEDIA/ MEDIA PARTNERS/ MÉDIA PARTNEREK: