MEGHITT MEGNYITÓ A NAGYVÁRAD VÁROSI MÚZEUM -

KÚLTURÁLIS KÖZPONTBAN

 

A kiállító fotóművész nagyon sok Nagyvárad-i, Temesvár-i és más városbeli osztálytársa vettek részt pénteken, 2018 június 1-én 11:00 órakor a Paul Bock Nagyvárad-i születésü ma Kaliforniában (USA) élő fotóművész a ”Fény rejtéjei” kiállításának megnyitóján. A tárlat 72 különleges művészi és tehnikai szinvonalu, mesteri kivitelben, a világ külömböző részén készített fotográfiát foglal magába. A megnyitó szinhelyén, a Múzeum történeti részlegén lévő ”Ștefan Tóth István” Technikai és Fotóművészti Gyűjtemény nagyitógépek terme telyesen megtelt a résztvevő közönséggel. A megjelenteket dr. Ioan Ciorba a Múzeum képviselője köszöntötte. Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület és a Nagyváradi Városi Muzeum - Kúltúrális Központ által szervezett eseményen részt vett és felszollat Pásztor Sándor a Bhar megyei Tanács elnöke és Tóth Itsván az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke és a kiállítás kurátora, aki átadta a kiállító fotóművésznek a 2018/ 051 védnökségi oklevelet. A kiállított alkotásokat dr. Ramona Novicov művészeti kritikus értékelte aláhúzva azt hogy a fotógráfiákat mesterien ”festette” meg a fény segítségével a kiállító fotóművész. A zenei pillanatokat Mircea Malița (hegedü) és  Thurzó Sándor József (mélyhegedü) nemzetközi repertóriumból válogatott játéka tette különlegessé. A kiállítás 2018 július 1-ig tekinthető meg kedetől - vasárnapig 10:00 - 19:00 között. (Fotó: Gardó Zoltán)

 

KÜLÖNLEGES MEGNYITÓ A NAGYVÁRADI VÁROSI MÚZEUMBAN

 

A rendezvényre 2018 május 09-én 11:00 órakor a Városi Múzeum Történeti részlegében lévő ”Ștefan Tóth István” Technikai és Fotóművészeti Gyűjtemény kiállítótermeiben került sor, nagyszámú közönség, köztük két Kanada-i túrista jelenlétében.- Az Európa Nap tiszteletére rendezett Európai Fotográfiai Fesztivál, és a Festum Varadinum keretén belül került sor a Marosvásárhely-i Bálint Zsigmond AFIAP fotóművész ”Emberközelben” című egyéni kiállításának megnyitójára, melyen a szerző 62 fotográfiája, köztük 40db. nagy méretű fénykép lett bemutatva. - A megjelent közönséget a Múzeum részéről dr. Diana Iancu múzeológus köszöntötte. Ezt követően dr. Ramona Novicov műkritikus a kiállított alkotásokat méltatta elismerően. - Tóth István AFIAP fotóművész az ”Euro Foto Art” Egyesület elnöke, és az Európai Fotográfiai Fesztivál menedzsere nagyra értékelte a kiállított fotográfiákat, majd átadta a Nemzetközi Egyesület 2017/048 sz. védnökségi oklevelét a kiállító fotóművésznek. - A megnyitó ünnepség végén Bálint Zsigmond AFIAP fotóművész megköszönte a Múzeum vezetőségének a kitűnő kiállítási lehetőséget, és Tóth István AFIAP fotóművésznek a különleges installációt. - A megnyitó jó hangulatát a Nagyváradi Művészeti Liceum két fiatal hegedű tanszakos hallgatójának, illetve Thurzó Sándor József brácsaművésznek a játéka szolgálta. - Az új tárlat május 30-ig tekinthető meg keddtől - vasárnapig 10:00 - 18:00 között.  (Fotó: Gardó Zoltán)

 

MEGNYITÓ A NAGYVÁRADI VÁROSI MÚZEUM -  KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

 

2017 április 4-én szerdán délután 4 órakor szépszámú közönség jelenlétében került sor a Temesvár-i Dan Buruleanu AFIAP fotóművész gyüjteményes kiállításának megnyitójára. Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület, és a Nagyváradi Városi Kulturális Központ által szervezett tárlaton több mint 50 különböző méretű, analóg és digitális eljárással készült alkotással mutatkozik be a fotóművész. - A megjelent közönséget dr. Diana Iancu múzeológus köszöntötte. - Tóth István AFIAP fotóművész, a Nemzetközi Egyesület elnöke, kurátor elimerően beszélt a kiállított fotográfiákról, majd átadta a szerzőnek a 044-es számú védnökségi oklevelet. A megnyitó végén Dan Buruleanu ismertette a tárlaton szereplő alkotások műhelytitkait.- A rendezvény jó hangulatát Thurzó Sándor József brácsaművész játéka szolgálta. A kiállítás  2018 május 5-ig látogatható, keddtől - vasárnapig. (Fotó: Gardó Zoltán)

 

KÜLÖNLEGES MEGNYITÓ A NAGYVÁRADI VÁR ÉS VÁROSI MÚZEUMBAN

 

Nagyszámú közönség jelenlétében nyitották meg 2018 február 27-én délután 4 órakor a Vár Történelmi részlegében lévő Tóth István Technikai és Fotóművészeti  Gyűjtemény kiállító termeiben dr. Teodor Radu Pantea EFIAPs fotóművész egyéni jubileumi tárlatát. A közönséget dr. Diana Iancu múzeológus köszöntötte. A megnyitó ünnepség moderátora Tóth István AFIAP fotóművész kurátor, az  ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke volt, aki nagyra értékelte a kiállító fotóművész személyiségét, és alkotói kreativitását. Dr. Aurel Chiriac, a  ”Körösvidéki” Múzeum igazgatója méltatta a szerző személyiségét és műveit. - A megnyitó végén bemutatták az erre az alkalomra kiadott ”Memória tükre” című művészeti albumot. - A rendezvény jó hangulatát Alexandrina Chelu és dr. Carmen Vasile zenei játéka szolgálta. Teodor Radu Pantea EFIAPs fotóművész  ”Memória tükre” című kiállítása 2018 április 4-ig látogatható a  műkedvelő közönség számára.

 

PROIECT NAȚIONAL

”Cu aparate de fotografiat prin Penitenciare”

În parteneriat cu

Asociația ”Euro Foto Art”

Coordonator :

Ștefan Tóth AFIAP

președinte

La Mulţi Ani !

Happy Birthday!

Boldog Szülinapot!

 

AUGUST

 

- 06 Sime Alexandru Marius

- 09 Tóth Ştefan,

- 17 Serac Ilona-Veronika

- 18 Imre Zoltan

- 20 Mészáros Ödön,

- 21 Markus Adrian Sorin

- 24 Lennert Géza (SRB)

- 29 Borbély Johanna Eszter

 

    SEPTEMBRIE

 

- 02 Oros Claudiu Lucian,

- 04 Roxin Ioan

- 08 Dr. Újfalvi Annamária,

- 10 Kiss Ladislau

- 11 Baranyi Tünde

- 13 Köteles Tamás

- 15 Stanciu Gabriel

- 18 Holocsi Kálmán

- 20 Balla Árpád Zoltán

- 25 Tordai Ede

- 24 Gali Timea

- 29 Paul Bock (USA)

- 29 Boholţ Gabriel

Muzeul

Orașului Oradea -

Complex Cultural

(08.08 - 03.09.2018)

Galeria Euro Foto Art

Oradea

17.08 -06.09.2018

GALERIA STUDIO

”ȘTEFAN VILIDÁR ISTVÁN”

Cetatea Oradea

17.08 - 02.09.2018.


    03 - 18.09.2018.

    Regional member

PARTENERI MEDIA/ MEDIA PARTNERS/ MÉDIA PARTNEREK: