VERNISAJ EMOȚIONANT

ÎN MUZEUL ORAȘULUI ORADEA -

COMPLEX CULTURAL

 

Foarte mulți colegi de clasă a artistului fotograf expozant din Oradea, Timișoara și din alte orașe au participat vineri 01 iunie 2018, la ora 11:00, la vernisajul expoziției personale a reputatului artist fotograf Paul Bock din California (USA), origiar din Oradea, intitulată ”Misterele luminii”. Expoziția cuprinde 72 de fotografii de o valoare artistică și tehnică deosebită, realizate cu mare măiestrie în diferite părți ale lumii. Sala aparatelor de mărit al Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” al secției de istorie a Muzeului, care a găzuit vernisajul s-a umplut până la refuz. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către dr. Ioan Ciorba reprezentantul Muzeului. La evenimentul organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural a participat și au luat cuvântul pe lângă artistul fotograf expozant, președintele Consilului Județean Bihor domnul Pásztor Sándor și artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele  Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și curatorul expoziției care i-a înmânat artistului fotograf expozant certificatul de patronaj numărul 2018/ 051. Lucrările expuse au fost prezentate de către dr. Ramona Novicov, critic de artă, care a apreciat printre altele faptul că fotografiile au fost ”desenate” cu mare măiestrie (cu ajutorul luminii). Momentele muzicale au fost oferite de artiștii Mircea Malița (vioară) și  Thurzó Sándor József (violă), care au interpretat mai multe piese din repertoriul internațional. Expoziția artistului fotograf expozant va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 01 iulie 2018, între orele 10:00 - 19:00. (Foto: Gardó Zoltán)

EXPOZIȚIE DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ

”100 DE ANI ÎMPREUNĂ”

 

VERNISATĂ ÎN CETATEA ORADEA

Sălile de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” din cadrul secției de Istorie ale Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural găzduiesc în perioada 05 septembrie - 15 octombrie 2018 o expoziție deosebită dedicată Centenarului Marii Uniri. De această dată sunt expuse 72 de fotografii realizate de membrii Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și ale Organizațiilor Partenere ale acestuia), care prezintă tradițiile populare românești și ale naționalităților conlocuitoare, care conviețiuesc împreună de 100 de ani. Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 05 august 2018, ora 17:00, în prezența unui public mare, care a fost salutat de către dr. Ioan Ciorbea, directorul adjunct al Muzeului, care a apreciat și a mulțumit pentru colaborarea deosebită existentă cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”. În continuare artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației și curatorul expoziției a prezentat contextul în care a fost realizată expoziția de artă fotografică. Criticul de artă dr. Ramona Novicov a apreciat inițiativa organizării expoziției și nivel artistic a exponatelor. Momentele muzicale au fost asigurate de artista Alexandrina Chelu (voce+chitară) și artiștii ”Duo Varadiensis” Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă) care au interpretat mai multe piese ale compozitiorilor români și ale naționalitățior conlocuitoare. Expoziția  organizată de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” în parteneriat  cu Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 15 octombrie 2018 de marți până duminică între orele 10:00 - 18:00. (Foto: Gardó Zoltán)

VERNISAJ DEOSEBIT ÎN MUZEUL ORAȘULUI ORADEA

 

A avut loc marți, 09 mai 2018, la ora 11:00, în prezența unui public foarte mare,- printre care și doi turiști din Canada,- în sălile de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” din cadrul secției de Istorie ale Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural. În cadrul expoziției organizate în cadrul Festivalului Fotografiei Europene (dedicat Zilei Europei) și  Festum Varadinum au fost prezentate 62 de fotografii (printre care 40 de fotografii de format mare) realizate de reputatul artist fotograf Bálint Zsigmond AFIAP din Târgu Mureș grupate sub genericul ”Aproape de oameni’. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către dr. Diana Iancu muzeograf, iar fotografiile expuse au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației ”Euro Foto Art” și managerul Festivalului Fotografiei Europene a subliniat meritul deosebit al artistului fotograf expozant în realizarea exponatelor și i-a înmânat Certificatul de patronaj al Asociației Internaționale nr. 2017/ 048. În cadrul vernisajului a luat cuvântul artistul fotograf Bálint Zsigmond AFIAP, care a mulțumit conducerii Muzeului pentru condițiile deosebite oferite pentru vernisarea expoziției, iar artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP curatorul manifestării pentru instalarea excepțională a exponatelor. Momentele muzicale au fost oferite de elevii Liceului de Arte din Oradea, precum artistului de violă Thurzó Sándor József (violă). Noua expoziție  va rămâne la dispoziția publicului până la data de 30 mai 2018, între orele 12:00 - 18:00 (Foto: Gardó Zoltán).

 

VERNISAJ ÎN MUZEUL ORAȘULUI ORADEA - COMPLEX CULTURAL

 

Miercuri, 04 aprilie 2018, la ora 16:00 a avut loc în prezența unui public numeros vernisajul expoziției retrospective artistului fotograf  Dan Buruleanu AFIAP din  Timișoara. În cadrul expoziției organizate de Asociația ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural au fost expuse 50 de fotografii de diferite formate realizate după procedeul analog și digital. Publicul prezent la eveniment a fost salutat din partea muzeului de către dr. Diana Iancu muzeograf. Despre creațiile artistului fotograf expozant a vorbit  artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale, care a înmânat autorului expoziției Certificatul de patronaj numărul 044. Despre fotografiile expuse a vorbit artistul fotograf expozant Dan Buruleanu AFIAP . Momentele muzicale au fost oferite de artistul Thurzó Sándor József (violă). Noua expoziție va rămâne la dispoziția publicului vizitator  până la data de 05 mai 2018, de marți până duminică între orele 10:00 - 18:00.  (Foto: Gardó Zoltán).

VERNISAJ DEOSEBIT ÎN MUZEUL CETĂȚII ȘI ORAȘULUI ORADEA

 

În prezența unui public numeros a avut loc marți, 27 februarie 2018, ora 16:00 în sălile de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” din cadrul secției de istorie, vernisajul personalei artistului fotograf dr. Teodor Radu Pantea EIAPs. Publicul prezent la eveniment a fost salut din partea conducerii Muzeului de către dr. Diana Iancu muzeograf. Moderatorul vernisajul a fost artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, curatorul expoziției, care a apreciat nivelul artistic a exponatelor și creativitatea artistului fotograf expozant. Dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului ”Țării Crișurilor” a elogiat în discursul său personalitatea artistului fotograf și creațiile sale. În încheierea vernisajului a fost lansat albumul de artă editată ”Oglinda memoriei” editat cu această ocazie. Momente muzicale ale serii au fost oferite de către Alexandrina Chelu și dr. Carmen Vasile. Expoziția artistului fotograf dr. Teodor Radu Pantea EIAPs intitulată ”Oglinda memoriei” va rămânbe la dispoziția publicului până la data de 04 aprilie 2018.

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI

”DEBUT B/2017”

LA MUZEUL CETĂȚII ORADEA

 În prezența unui public numeros a avut loc  joi, 13 aprilie 2017, la ora 17:00 la Muzeul Cetății și Orașului Oradea festivitatea de închidere a cursului de fotografie digitală seria B/ 2017 condus de artistul fotograf Claudiu Szabó EFIAP, vicepreședintele Clubului Fotografic ”Nufărul”. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziția a fost vernisată oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele cunoscutului fotoclub Orădean. Momentele muzicale au fost oferite de artistul de violă Thurzó Sándor József, care a interpretat mai multe piese ale compozitorilor Orădeni. Cu această ocazie a fost vernisată expoziția initiulată ”Debut” alcătuită din cele peste 50 fotografii de examen ale celor 11 absolvenți: Blajec Andrei, Ciuciu Emilia, Danilics Tibor, Fazekas István, Miriam Mihai,Oláh Melinda, Panc Victor, Popa Adriana, Popa Ioana, Sabău Delia și Sanislav Ioana. În cadrul festivității au fost înmânate expozanților Certificatele de absolvire. Noua expoziție organizată în anul jubiliar Sfântu Ladislau în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea respectiv  Asociația ”Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziți publicului vizitator până la data de 05 mai 2017, zilnic între orele 09:00 - 17:00.

 

PROIECT NAȚIONAL

”Cu aparate de fotografiat prin Penitenciare”

În parteneriat cu

Asociația ”Euro Foto Art”

Coordonator :

Ștefan Tóth AFIAP

președinte

La Mulţi Ani !

Happy Birthday!

Boldog Szülinapot!

    

   NOIEMBRIE:

 

- 09 Ciurea Valeru

 

 

Muzeul

Orașului Oradea -

Complex Cultural

(16.10 - 08.11.2018)

Galeria Euro Foto Art

Oradea

19.10 - 07.11.2018

GALERIA STUDIO

”ȘTEFAN VILIDÁR ISTVÁN”

Cetatea Oradea

02 - 15.11.2018.


    02 - 15.11.2018.

    Regional member

PARTENERI MEDIA/ MEDIA PARTNERS/ MÉDIA PARTNEREK: