VERNISAJUL REPUTATULUI ARTIST FOTOGRAF ORĂDEAN

ÎN VESZPRÉM (HU)

În prezența unui pubic numeros printre care s-au aflat foare mulți artiști fotografi, membrii ai Fotoclubului ”Bakony” din localitate, a fost vernisată în Centrul Cultural ”Agóra” din Veszprém expoziția personală a artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP intitulată ”China pitorească”. Pe șevalete din sala de expoziție ”Agóra” au fost instalate o selecție de 50 de fotografii color ale reputatului artist fotograf Orădean, realizat în diferite părți pitorești ale Chinei, cu ocazia celor 8 deplasări de ceație efectuate în îndepărtată țară. Pubicul prezent la eveniment a fost salutat de către doamna Fazekas Orsolya reprezentanta Centrului Cultural ”Agóra” din Veszprém. În continuare a luat cuvântul artistul fotograf Mátyus Károly președintele Fotoclubului ”Bakony” din Veszprém care a prezentat activitatea artistică și managerială a artistului fotograf Orădean și a apreciat valoarea artistică a fotografiilor expuse. Artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP a început discursul său cu propunerea de a păstra un moment de reculegere în amintirea regretatului artist fotograf Láng Tibor fost președinte al Fotoclubului ”Bakony” din localitate. În continuare a împărtășit din impresiile sale despre deplasările efectuate în minunată țară la care a revenit de nenumărate ori. În cadrul festivității a fost semnată și parafată Protocolul de parteneriat încheiat dintre Asociația ”Euro Foto Art” și Fotoclubul ”Bakony” din Veszprém. Este de apreciat faptul că astfel numărul Organizațiilor partenere ale Asociației Internaționale a ajuns la 53, printre care se află Societăți și Asociații , respectiv Fotocluburi din mai multe țări Europene, respectiv din Asia (China, India și Japonia) precum și din Arabia Saudită. În încheiere au fost oferite participanților la vernisaj caietul program color al expoziției, realizat cu sprijinul S.C. ”Duran`s” Oradea. Expoziția artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP intitulată ”China pitorească” va rămâne la dispoziția publicului din localitate și pentru turiștii care vor vizita minunatul oraș din apropierea lacului Balaton până la data de 06 iuie 2018, la care accesul este gratuit. (Foto: Tóth István Aramisz)

 

 

 

 Expoziţia personală a artistului fotograf Vasile Paladean

în Cernăuţi (UA).

Muzeul de Artă a Regiunii Cernăuţi (UA) a găzduieşte în perioada 01 – 21 decembrie 2015 expoziţia personală a artistului fotograf Vasile Paladean, lacătuită din 40 de portrete deosebite. Expoziţia personală dedicată Zilei Naţionale a României s-a bucurat de patronaul Consulatului General al României din Cernăuţi şi a Asociaţiei Internaţionale “Euro Foto Art”. Artistul fotograf expozant a fost pasionat de fotografie încă din copilărie, fotografiile sale fiind publicate în mai multe reviste şi ziare din Ucraina şi România. Cu lucrările sale a participat la o serie de Saloane naţionale şi internaţionale, multe din ele fiind acceptate şi premiate. A făcut parte de a-lungul carierei sale în mai multe jurii internaţionale de artă fotografică (Oradea, Cluj Napoca şi Suceava). Portretele sale expuse au fost realizate despre personalităţi marcante din Cerănuţi şi numai. Publicul prezent la eveniment într-un număr foarte mare, printre care şi o delegaţie sosită din Maramureş pentru a sărbători împreună Ziua Naţională a României în Basarabia. Publicul prezent a fost Salutat de directorul Muzeului de Artă, doamna Inna Kiţul, după care a fost invitată să rostească în cadrul vernisajului doamna Eleonora Moldovan, consulul general al României din Cernăuţi, care a elogiat activitatea artistică şi fotografiile expuse  a artistului fotograf  Vasile Paladean. În continuare au luat cuvântul consăteana profesoara Elena Purici, poetul Arcadie Opaiţi şi scriitorul Ilie Zegrea, care au apreciat mesajul portretelor realizate din suflet de către artistul fotograf expozant. Expoziţia personal va rămâne la dispoziţia publicului din Cernăuţi până la data de 21 decembrie 2015.

 

Expoziţia personală a artistului fotograf Balla Árpád Zoltán (Odorheiu Secuiesc)

“Lumină-Balla-da”.

Casa de Cultură “Aranyház” din centrul Budapestei a asigurat spaţiu pentru prezentarea expoziţiei personale a artistului fotograf Balla Árpád Zoltán, având ca generic “Lumină-Balla-Da”. Autorul s-a născut în Odorheiu Secuiesc în anul 1957. În perioada studiilor universitare a fost studentul lui Vova Bârsan. De trei decenii este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. În afară de calitatea lui de membru al Fotoclubului din oraşul său este un membru apreciat şi al Asociaţiei Internaţionale “Euro Foto Art” cu sediul în Oradea. Din anul 1975 participă cu regularitate la Salaone de artă fotografică. Anul trecut a avut expoziţie personale în Odorheiu Secuiesc, iar în acest an la Oradea, Băile Felix şi Cluj Napoca. Vernisajul primei expoziţii personale  de la Budapesta a avut loc duminică 26 noiembrie 2015, la ora 16:00, în prezenţa autorului, unui număr mare de public, prieteni şi membrii ai familiei, iubitori ai fotografiei. Etapele vieţii artistului, cariera sa de fotograf, precum şi minunata colecţie expusă a fost prezentată de către artistul plastic Teleki Klára. Atmosfera deosebită a vernisajului a fost asigurat de artistul de ghitară Rák Béla. După discursurile rostite cei prezenţi au dialogat cu autorul legat de creaţie, “secrete” de atelier şi despre planurile sale de viitor. Manifestarea care a ţinut până la orele serii s-a încheiat cu o recepţie oferită de artistul fotograf expozant. Expoziţia artistului fotograf Balla Árpád Zoltán organizat sub patronajul Asociaţiei “Euro Foto Art” poate fi vizitată până la data de 19 decembrie 2015, de marţi până duminică între orele 09:00 - 18:00, la care accesul este gratuit.