Expoziția personală a artistei fotograf Morvay Szabó Edina

 

Ediția a XXV-a a Festivalului ”Festum Varadinum” a oferit  oportunitatea de a organiza în Oradea de către  Asociația ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Clubul Fotografic ”Nufărul” expoziția artistei fotograf Morvay Szabó Edina. În acest context pe simezele Galeriei ”Studio” a cunoscutului Fotoclub orădean din cadrul Palatului ”Vulturul Negru” au  fost instalate 48 de fotografii alb-negru și color realizate de artistă fotograf expozant. Morvay Szabó Edina  medic radioterapeut, șef Laborator de Radioterapie la Spitalul Clinic Municipal  ”Gavril  Curteanu” din Oradea, recent distins cu  premiul „Pro Sănătate” a învățat să fotografieze de la tatăl ei artist fotograf, care a participat în perioada 1945-1964 cu lucrările sale la diferite Expoziții și concursuri județene, unele din ele fotografiate chiar în interiorul Spitalelor din Oradea. Expozanta fotografiază din anul 2002 și este absolventa cursului de tehnică și artă fotografică, organizat de cunoscutul Fotoclub Orădean, sub conducerea artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP în anul 2012. În anul 2013 a devenit membru al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, membru Regional a Federației Internaționale de Artă Fotografică, în cadrul căreia participă activ la întâlnirile de studio lunare. Deși timpul ei liber este foarte limitat, totuși găsește momente potrivite pentru fotografiere. Cu lucrările sale a participat la mai multe expoziții de grup vernisate în Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea, la Casa de Cultură a Municipiului Marghita și la Biblioteca ”Octavian Goga” din Aleșd. Cu o parte din acestea s-a înscris  și la diferite Saloane Naționale (Galați) și la Saloanele Internaționale din Ucraina și Ungaria, unele din ele fiind și premiate. Subiectele preferate ale artistei fotograf expozant sunt peisajele și sociofotografiile. Vernisajul expoziției personale a avut loc în prezența unui public numeros, care a umplut sala până la refuz, în cadrul ediției a XXV-a a Festivalului ”Festum Varadinum” miercuri, 20 aprilie 2016, la ora 16:00, în prezența artistei fotograf expozant. Gazda expoziției a fost artistul fotograf Ovi D. Pop AFIAP, directorul departamentului patronaje al Asociației Internațioanle ”Euro Foto Art”, care a salutat publicul prezent la eveniment și a citit mesajul artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP, care nu putut participa la vernisaj. În continuare a luat cuvântul artistă fotograf expozant Morvay Szabó Edina, care a mulțumit pentru posibilitatea oferită de a se prezenta în fața publicului. Momentele muzicale au fost asigurate de colaboratorul voluntar permanent ale celor două Organizații fotografice orădene, artistul Thurzó Sándor József. Noua expoziție organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, sub patronajul Consiliului Județean Bihor va rămâne la dispoziți publicului vizitator până la data de 19 mai 2016. Intențiile de vizionare se pot anunța la numărul de telefon: 0770/ 103500

 

 

Noi succese ale artistului fotograf Ovi D. Pop AFIAP.

 

Artistul fotograf Ovi D. POP AFIAP, director al departamentului patronaje al Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art” şi membru al Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea continuă să obţină zeci de premii şi medalii la Saloane Internaţionale de Artă Fotografică, organizate cu diferite patronaje intermaţionale. Prima dată a participat în anul 2012 cu lucrările sale la primul Salon Naţional intitulat „Bihorul Pitoresc”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art”, la care a obţinut menţiunea AAFR. La ediţia următoare a aceluiaş salon organizat în anul 2013  lucrările sale au fost distinse medalia de aur AAFR, medalia de bronz la Salonul Naţional intitulat „Evreii din România”,  Trofeul de cristal la ediţia X-a a Salonului Internaţional „Premfoto”, respectiv cu menţiunea de onoare la salonul internaţional „Bardaf” din Slovacia. În anul 2014 a participat cu lucrările la zeci de sale naţionale şi internaţionale orgnizate în Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Grecia, Suedia, România, Ucraina, la care obţine mai multe premii şi medalii. În anul 2015 cunoscutul artist fotograf a obţinut 35 premii şi medalii, respectiv 37 menţiuni de onoare în Belgia, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Egipt, Irlanda, Serbia, Sloviacia, România, USA, Ucraina şi Ungaria. În primele două luni ale anului 2016 artistul fotograf Ovi D. POP AFIAP a cucerit 11 medalii (din care 5 de aur) la Saloanele internaţionale organizate în Belgia, Croaţia, Grecia, Irlanda, Serbia şi Muntenegru, respectiv 5 menţiuni  în Serbia, Muntenegru, Ungaria, România şi Belgia. Sincere felicitări ! ... şi la mai mare !

 


Ovi D.Pop în topul succeselor

Artistul fotograf Ovi D. Pop, director al Departamentului Patronaje al Asociaţiei “Euro Foto Art”, recent devenit membru AFIAP, participă în continuarela diferite saloane Internaţionale de artă fotografică. La salonul Internaţional “Balkan Dream”, organizat cu patronaj PSA lucrarea lui intitulată “Macri” a fost distins cu menţiunea PSA, iar imaginea la secţiunea “Street” a obţinut Menţiunea Onorifica UPI. Este de apreciat faptul că artistul fotograf Ovi D. a obţinut în acest an, la diferite saloane Internaţionale  14 premii dintre care o medalie de aur PSA, două medalii de argint “Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”, 12 menţiuni în Irlanda, Egipt, Serbia, România, Ucraina şi Ungaria, respectiv 4 plachete “Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”. Felicitări colegului nostru şi urări de noi succese în continuare !