A apărut calendarul 2016

 

În îngrijirea editurii “Euro Foto Art” a apărut în două tranşe calendarul Asociaţiei pentru anul 2016 editat în limbile română şi engleză. La începutul lunii decembrie 2015 a apărut prima parte (în variant de perete) şi recent  calendarul de birou. De această dată calendarul realizat cu sprijinul “Duran`s” Oradea este ilustrat cu cele mai reuşite portrete realizate de membrii Asociaţiei Internaţionale “Euro Foto Art”. Pe lângă cele 12 portrete sunt prezentate în calendar siglele Organizaţiilor partenere ale cunoscutei Asociaţii Internaţionale , Galeria “Euro Foto Art”, precum şi cele trei Festivaluri Internaţionale organizate de Asociaţia “Euro Foto Art”. Paginile calendarului au fost redactate de artistul fotograf Réka Kovács (graficiana Asociaţiei), iar tiparul şi finisarea calendarul a fost realizat la Tipografia la “Duran`s” Oradea în condiţii excelente. Prima parte a calendarului (de perete) a fost lansat la Institutul Cultural Român din Beijing şi la Asociaţia Artiştilor Fotografi din China (CPA) la începutul lunii decembrie 2015. Calendarele de birou urmează să fie oferite în condiţii de gratuitate membrilor şi Organizaţiilor partenere şi susţinătorilor Asociaţiei „Euro Foto Art” din intreaga lume.

 


A apărut catalogul „Dialog...”

Recent a fost lansat la Casa de Cultură din Gura Humorului, în cadru ediţiei a XXXV-a a Festivalului de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamna la Voroneţ”  catalogul Expoziţiei internaţionale de artă fotografică intitulată „Dialog...”.  Catalogul a apărut în îngrijirea Editurii „Euro Foto Art” cu sprijinul financiar al organizatorilor Festivalului, printre care se evidenţiază Primăria şi Consiliul Local Gura Humorului. Lucrarea a apărută în 48 de pagini alb-negru şi color, realizată în condiţii tipografice excelente, la Tipografia „Terra Design” Gura Humorului. În catalog sunt prezentate lucările expuse de artiştii fotografi din Baia Mare, Budapesta (Ungaria), Chişinău (R.Moldova), Cernăuţi (Ucraina), Iaşi, Galaţi, Oradea, Slatina (Olt), Suceava. Szolnok (Ungaria), Miercurea Ciuc şi Râmnicu Vâlcea, în sala de expoziţii „George Gavrilean” din Gura Humorului. Ei au fost invitaţi să participe  la Festivalul de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamna la Voroneţ”.


A apărut catalogul jubiliar Galeria „Euro Foto Art”

1990 - 2015

Recent a apărut (într-o culoare, din cauza problemelor financiare) în îngrijirea editurii „Euro Foto Art” catalogul jubiliar. Catalogul a apărut cu ocazia aniversării a 25 de ani de existenţă a unicei galerii de acest profil din România. Primul articol intitulat „Un sfert veac de frumuseţe” este semnat de dr. Ramona Novicov. Artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP fondatorul şi curatorul Galeriei a pubicat articolul intitulat „Un vis implinit”. Poetul şi redactorul  Szűcs László semnează articolul intiulat „Valori de creaţii consecvente”. În continuare sunt inşirate cele 500 de expoziţii vernisate în Galeria „Euro Foto Art” dealungul celor 25 de ani de existenţă. În catalog sunt reproduse 138 de imagini realizate cu ocazia diferitelor vernisaje. Nu au fost uitaţi din catalogul jubiliar nici colaboratorii muzicali, care de-a lungul celor 25 de ani au colorat atmosfera vernisajelor. Albumul a fost redactat de directorul editurii „Euro Foto Art”, artistul fotograf Ştefn Tóth, iar redactarea DTP a fost realizată de artistul fotograf Claudiu Szabó EFIAP. Catalogul jubiliar a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bihor - Centrul Naţional de Informare Turistică Bihor, Revistei „Várad” şi al Tipografiei „Honterus” Sibiu. Realizarea tipografică de excepţie aparţine Tipografiei „Honterus” Sibiu.  Catalogul jubiliar a apărut în limbile română, engleză şi maghiară, urmând  să fie expediată tuturor artiştilor fotografi expozanţi şi celor care au sprijinit programul expoziţional al Galeriei „Euro Foto Art”.                                                                                   (26.07.2015)


Noua Editură Euro Foto Art

Recent a fost autorizată de către Biblioteca Naţională a României, Centru Naţional ISBN din Bucureşti, funcţionarea Editurii Euro Foto Art din Oradea, care va funcţiona în cadrul cunoscutei Asociaţie „Euro Foto Art”. În data de 26 august 2013, preşedintele Asociaţiei, artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, s-a deplasat la sediul Bibliotecii Naţionale pentru a prezenta documentele solicitate şi pentru a prelua autorizarea numărul 1041/ 26.08.2013. În cadrul noii edituri vor apărea mai multe albume de artă, cataloage de artă fotografică printate şi CD, precum şi o serie de tipărituri legate de promovarea artei fotografice.