UN VERNISAJ EXCEPȚIONAL ÎN GALERIA ”ȘTEFAN VILIDÁR ISTVÁN

 

Deși ne aflăm în plin sezon estival, conducerea Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea continuă organizarea unor expoziții noi în cunoscuta galerie din Cetatea medievală Oradea (Corpul C, etaj. I). În acest context din data de 23 august 2019 pe simezele Galeriei ”Ștefan Vilidár István” - Centru Expozițional EFA au fost instalate lucrările membrilor Foto clubului ”Arad” din Arad - Organizație parteneră a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Cu această ocazie sunt expuse 50 de fotografii realizate de membrii Fotoclubului: Brighita Niță, Călin Creștin, Danijela Despotov (Serbia), Filip Rotaru, Mircea O. Boran, Monica Szentes, Octavian Iolu, Otto Wittenberger și Ovidiu Filip. Foto clubul ”ARAD” din Arad  a fost fondat după mai multe încercări la începutul anilor 1900 de către regretatul artist fotograf Francisc Kelen EFIAP, în anul 1968. Foto Club Arad a organizat, din 2001 până în prezent în jur de 100 de expoziţii de artă fotografică, iar membri Fotoclubului au participat la peste 100 saloane de artă fotografică  în ţară şi străinătate. Fotoclubul are 22 de membri, dar și foarte mulți membri simpatizanți. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența unui public numeros și a unui grup de artiști fotografi din orașul vecin, format din: Danijela Despotov (Serbia),  Gigi Budiu (Arad), Otto Wittenberger (Israel) și Mircea O. Boran președintele Foto clubului. Publicul prezent a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două Organizații fotografice din Oradea, care a prezentat contextul în care a cunoscut Foto clubul din Arad și i-a înmânat președintelui Foto clubului din Arad Certificatul patronaj numărul 2019/ 049. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale au fost oferite de către reprezentantul formației ”Varadiensis”, Lucian Malița (violă) Expoziția artiștilor fotografi din Arad, organizat în parteneriat cu Muzeul orașului Oradea-Complex Cultural, sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 08 septembrie 2019, zilnic între orele 08:00 - 20:00, la care accesul publicului este gratuit. (Foto: Ioan Csíki)

 

 

Un vernisaj cu multe surpize la Galeria

”Ștefan Vilidár ISTVÁN”

 

Cunoscuta Galerie - Centru Expozițional EFA din Cetatea medievală Oradea (Corpul C, etaj. I) găzduiește din data 09 august 2019 o nouă expoziție de artă fotografică de grup. De această dată au fost expuse 50 de fotografii realizate de artiștii fotografi: Varga Erzsébet Mandy și Ștefan Tóth István AFIAP, membrii ai Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Imaginile expuse au fost realizate cu ocazia unei deplasări de creație efectuată recent la ediția a XV-a a Festivalului Folcloric Internațional al Tineretului Slovac, în Valea Cerului. Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 09 august 2019, la ora 18:00, în prezența autorilor și a unui public numeros, printre care s-au aflat și surorile gemene Lotte Lee și Candice Lee din Hon Kong (China). Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și al Clubului Fotografic ”Nufărul” din Oradea, care a înmânat artistei fotograf Varga Erzsébet Mandy Certificatul patronaj numărul 048/ 2019. La eveniment a participarat și a luat cuvântul domnul Francisc Merka, președintele filialei Bihor al Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România (UDSCR), care a apreciat inițiativa organizării expoziției. Lucările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale au fost oferite de cântăreața Formației de cântece ”Țârova” din Valea Cerului, județul Bihor, care a interpretat mai multe melodii slovace autentice. În cadrul vernisajului a fost sărbătorit artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, cu ocazia zilei de naștere care a coincis cu ziua vernisajului. Un grup de prieteni apropiați ai cunoscutului artist fotograf l-au salutat pe sărbătorit cu melodia cunoscută ”Happy birthday” interpretată de Fórián Andrea (chitară) și de Thurzó Sándor József (violă), iar artistul fotograf Illés Imre i-a înmânat un tort special care simboliza aparatul său de fotografiat pe un postamentul de film cu perforație. Cele două gemene din Hong Kong au felicitat pe sărbătoritul cu un cântec chinez interpretat cu mare emoție. Artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP a fost felicitat în continuare de foarte mulți colegi de breaslă și colaboratori apropiați. Noua expoziție organizată în parteneriat cu Muzeul orașului Oradea - Complex Cultural și UDSCR sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului până la data de 22 august 2019, între orele 08:00 - 20:00, la care accesul publicului este gratuit.

 

Lansarea primului Centru Expozițional EFA

 Vernisajul expoziției de artă fotografică ”HORTOBÁGY 2019”

la Galeria

”Ștefan Vilidár ISTVÁN”

Cunoscuta Galerie din Cetatea medievală Oradea (Corpul C, etaj. I) găzduiește din data 26 iulie 2019 o nouă expoziție de artă fotografică de grup. De această dată sunt expuse 45 de fotografii realizate de artiștii fotografi: Fórián Andrea, Kovács Orsolya și Ștefan Tóth István AFIAP, membrii ai Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Imaginile expuse au fost realizate cu ocazia unor deplasări de creație efectuate la renumitele serbări populare organizate în acest an în Hortobágy (HU). Vernisajul expoziției a avut loc în prezența unui public numeros vineri, 26 iulie 2019, la ora 18:00, care a fost salutați de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și al Clubului Fotografic ”Nufărul” din Oradea. În deschiderea vernisajului artista fotograf Fórián Andrea a recitat poezia lui Petőfi Sándor, intitulată ”Hortobágyi kocsmárosné”. Criticul de artă dr. Ramona Novicov a apreciat inițiativa organizării expoziției, nivelul artistic a exponatelor, precum și splendoarea Parcului Național Maghiar ”Hortobágy”, unde au fost realizate imaginile. În continuare cei trei expozanți au prezentat modul în care au fost realizate imaginile expuse. Momentele muzicale au fost oferite de reprezentantul formației ”Duo Varadiensis”, artistul Thurzó Sándor József (violă), care a interpretat mai multe prelucrări inspirate din cântecul popular maghiar din Hortobágy/Alföld. În partea a doua a vernisajului a fost dezvelit în premieră absolută placa primului Centru Expozițional EFA, acordat în semn de recunoaștere a programului expozițional derulat în ”Ștefan Vilidár István”, administrată de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea. Acordarea acestei recunoașteri a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” a fost motivat prin faptul că în cunoscuta Galerie fondată în primăvara anul 2017 au fost vernisate până în prezent 48 de expoziții naționale și internaționale de artă fotografică, la vernisajele cărora au participat artiști fotografi din mai multe țări Europene, din Asia și Oriental Mijlociu. Noua expoziție organizată în parteneriat cu Muzeul orașului Oradea - Complex Cultural sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului până la data de 07 august 2019, între orele 08:00 - 20:00, la care accesul publicului este gratuit.

 

 

 

O EXPOZIȚIE DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ EXCEPȚIONALĂ ÎN GALERIA ”ȘTEFAN VILIDÁR ISTVÁN” ORADEA !

 

Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea  a pregătit pentru iubitorii fotografiei, în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art” și Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural, o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei ”Ștefan Vilidár István” au fost instalate  48 de fotografii realizate de reputatul artist fotograf Moldován Mihály EFIAPs, din Săcele, județul Brașov. Printre fotografiile expuse se numără mai multe genuri ale artei fotografice: peisaj, portrete, etnografie, eseuri, natură, street și socio-fotografii. Este de apreciat faptul că majoritatea fotografiilor expuse au fost premiate la zeci de Saloane Internaționale de  artă fotografică de pe mapamond. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autorului, vineri, 05 iulie 2019 ora 18:00, în cunoscuta Galerie din Cetatea medievală Oradea, Corpul C, etajul I. Publicul prezent la eveniment, printre care artiștii fotografi Bede Gabor și Nagy Lajos EFIAPp3 din Târgu Secuiesc, respectiv  familia Oszaczky (Ernő, Katalin și Ádám) din Finlanda  a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și al Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, care i-a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul patronaj numărul 2019/ 040. Lucrările au fost prezentate de către reputatul artist fotograf Nagy Lajos EFIAPp3 din Tg Secuiesc. Momentele muzicale au  fost oferite de reprezentantul formației ”Duo Varadiensis” din Oradea, artistul Thurzó Sándor József (violă), care a interpretat mai multe piese din repertoriul internațional. Expoziția personală a reputatului artist fotograf Moldován Mihály EFIAPs organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 25 iulie 2019, între orele 08:00 - 20:00, la care accesul publicului este gratuit. (Foto: Csíki Ioan)

 

 

O NOUĂ EXPOZIȚIEI DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ ÎN GALERIA ”ȘTEFAN VILIDÁR ISTVÁN” ORADEA

 

Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea  a pregătit pentru iubitorii fotografiei în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art” și Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural, o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei ”Ștefan Vilidár István” sunt expuse 45 de fotografii realizate de artistul fotograf Alexandru Gociu, membru al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, în ultima perioadă de timp. Printre fotografiile expuse se numără mai multe genuri ale artei fotografice: peisaj, portrete, eseuri, street și socio-fotografii. Este de apreciat faptul că mai multe din fotografiile expuse au fost realizate în alb-negru.Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autorului și a unui public numeros, miercuri, 12 iunie 2019 ora 18:00, în cunoscuta Galerie din Cetatea medievală Oradea, Corpul C, etajul I. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și al Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea. După prezentarea fotografiilor expuse președintele celor două organizații Orădene a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul de patronaj numărul 2019/ 037. În cadrul vernisajului a luat cuvântul și artistul fotograf expozant, care a mulțumit pentru condițiile oferite organizării expoziției. Momentele muzicale au fost  oferite de reprezentantul formației ”Duo Varadiensis” din Oradea artistul Thurzó Sándor József (violă), care a interpretat mai multe piese din repertoriul internațional. Expoziția organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 04 iulie 2019, între orele 08:00 - 20:00, la care accesul publicului este gratuit. (Foto: Varga Erzsébet Mandy)

 

EURO FOTO ART PICNIK ÎN LOC DE PARCUL OLOSIG LA CETATEA MEDIEVALĂ ORADEA

Ediția a VIII-a a Festivalului Fotografiei Europene organizat de  Asociația Internațională ”Euro Foto Art” a oferit oportunitatea deschiderii în Cetatea medievală Oradea a unei expoziții din Ungaria în Galeria ”Ștefan Vilidár István”. În acest context în sălile de expoziții ale cunoscutei Galerii administrată de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, au fost instalate 40 de fotografii realizate de membrii Atelierului de Fotografie ”Márvány din Békéscsaba (HU), organizație parteneră a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Vernisajul expoziției a avut loc sâmbătă, 25 mai 2019, la ora 11:00 în cadrul manifestării ”Euro Foto Art Picnik 2019” (care din cauza timpului nesigur a fost ținut  prin bunăvoința Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural în Galeria ”Ștefan Vilidár István” din Cetatea medievală Oradea. Publicul prezent la eveniment, printre care mai mulți artiști fotografi din Békéscsaba  a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” Lucrările au fost prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov. În cadrul vernisajului a luat cuvântul artistul fotograf Katona Péter președintele Atelierului de Fotografie ”Márvány din Békéscsaba (HU), care a mulțumit organizatorilor pentru condițiile excelente oferite pentru organizare vernisajului. Momentele muzicale au fost oferite de către reprezentantul formației ”Duo Varadiensis” din Oradea, Thurzó Sándor József (violă). Scopul organizării manifestării ”Euro Foto Art Picnic 2019” a fost  de a aduce cât mai aproape a publicului vizitator de expozițiile de artă fotografică. Printre fotografiile expuse publicul a putut descoperi o selecție de 14 de fotografii din expoziția artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP, intitulată ”Moartea unui Cimitir”, care cuprinde fotografii realizate după strămutarea Cimitirului Olosig. Dintre membrii Clubului Fotografic ”Nufărul” au fost prezenți cu portofolii artiștii fotografi Nicoleta Gabor, Gelu Vrabie și  Illés Imre din Oradea. De asemenea au fost expuse portofolile membrilor Asociației Internaținale ”Euro Foto Art”: Valetina Stan EFIAPp din Timișoara, Mariana Scubli din Sighetu Marmației, Ionel Onofraș din Iași, Sorin Tabacu din Marghita, Ovi D. Pop EFIAPs, Morvay Szabó Edina, Ágoston Zsolt, Varga Erzsébet Mandy, Fórián Andrea din Oradea,  respectiv Valentina Bellini AFIAP și Tommi Massimio EFIAP, ambii din Florența (Italia). Într-un stand abolvenții ultimului curs de tehnică și artă fotografică terminată recent, au prezentat cele mai reușite fotografii realizate în cadrul cursului organizat de Asociația Internaționană ”Euro Foto Art”. Această manifestare a încheiat ediția a VIII-a a Festivalului Fotografiei Europene organizat de Asociația Internaționană ”Euro Foto Art”. (Foto: Csíki Ioan)

 

O NOUĂ EXPOZIȚIEI DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ ÎN CETATEA ORADEA

 

Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea  a pregătit pentru iubitorii fotografiei în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art” și Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural, o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei ”Ștefan Vilidár István” vor expuse 40 de fotografii realizate de artistul fotograf Ágoston Zsolt în ultima perioadă de timp. Printre fotografiile expuse se numără mai multe genuri ale artei fotografice: peisaj, portrete, eseuri, street și socio-fotografii. Este de apreciat că mai multe din fotografiile expuse au fost realizate în alb-negru.Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autorului și a unui public numeros, vineri, 19 aprilie 2019 ora 18:00, în cunoscuta Galerie din Cetatea medievală Oradea, Corpul C, etajul I. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și al Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, care a prezentat fotografiile expuse. În continuare artistul fotograf expozant a vorbit despre contextul în care au fost realizate fotografiile. În încheiere președintele celor două Organizații fotografice din Oradea i-a înmânat lui Ágoston Zsolt Certificatul de patronaj numărul 2019/ 017. Momentele muzicale au fost  oferite de artiștii formației ”Duo Varadiensis” Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 09 mai 2019, între orele 08:00 - 20:00, la care accesul publicului este gratuit.

 

DESTINE ȘI DESTINAȚII (D&D) - este titlul expoziției organizate de  Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea  în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art” și Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural. De această dată pe simezele Galeriei ”Ștefan Vilidár István” sunt expuse 46 de fotografii realizate de artistul fotograf  Eugen Antal, secretarul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autorului, vineri, 29 martie 2019 ora 18:00, în cunoscuta Galerie din Cetatea medievală Oradea, Corpul C, etajul I. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Claudiu Szabó EFIAP, vicepreședintele Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea, după care artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” a vorbit despre contextul în care a fost organizată expoziția intitulată ”Destine și destinații” și a înmânat artistului Eugen Moritz Diploma de onoare al Asociației Internaționale numărul 023, iar artistul fotograf expozant Certificatul de patronaj numărul 019. Lucrările au fost prezentate de către prof.univ.dr. Eugen Moritz din Cluj Napoca. Artistul fotograf expozant a mulțumit organizatorilor pentru condițiile oferite. Momentele muzicale au fost oferite de artiștii Alexandrina și Florian Chelu. Expoziția organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 18 aprilie 2019, între orele 08:00 - 20:00. Accesul publicului este gratuit. (Foto: Emeric Illés)

O NOUĂ EXPOZIȚIE ÎN GALERIA ”ȘTEFAN VILIDÁR ISTVÁN”

 

Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea  invită pe publicul iubitor de fotografie împreună cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art” să viziteze o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei ”Ștefan Vilidár István” sunt expuse 46 de fotografii realizate de artista fotografă Varga Erzsébet, membru al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 15 martie 2019 ora 18:00, în prezența autoarei și a unui public numeros, în cunoscuta Galerie din Cetatea medievală Oradea, Corpul C, etajul I. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Illés Emeric, noul consilier al Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea. În continuare artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele celor două organizații a prezentat lucrările expuse și a înmânat autoarei expoziției personale intitulată ”Lumea mea” Certificatul de patronaj al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” numărul 014. Momentele muzicale au fost oferite de către artistul Thurzó Sándor József (violă).  Expoziția organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 28 martie 2019, între orele 08:00 - 20:00 la care accesul vizitatorilor este gratuit. (Foto: Ovidiu Gabor AFIAP).

O NOUĂ EXPOZIȚIE PERSONALĂ MORVAY SZABÓ EDINA (ORADEA)

 

 

Galeria ”Ștefan Vilidár István” din Cetatea medievală Oradea, adimistrată de Clubul Fotografic ”Nufărul” găzduiește în perioada  04 - 14 martie 2019 o nouă expoziției a artistei fotograf Morvay Szabó Edina, membru al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Cu această ocazie sunt expuse 45 de fotografii monocolor și color realizate cu mare măiestrie în ultimii doi ani. Vernisajul expoziției a avut loc luni, 04 martie 2019, la ora 18:00 în cunoscuta Galerie din Corpul C (etajul I) al Cetății Orădene, în prezența autoarei și a unui public foarte numeros. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două Organizații fotografice, care i-a înmânat artistei fotograf expozant Certificatul de patronaj al Asociației Internaționale. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov (în limba română) și redactorul șef al revistei de cultură ”Várad” Szűcs László (În limba maghiară), iar momentele muzicale au fost oferite de cei doi artiști ai ”Duo Varadiensis”: Lucian Maliția (vioară) și Thurzó Sándor József  (violă). Expoziția organizată în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural, sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului până la data de 14 martie 2019, între orele 08:00 - 20:00, la care accesul publicului este gratuit. (Foto: Ágoston Zsolt).

LANSAREA FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL

 

”CAROL POP DE SZATHMÁRI - SZATHMÁRI PAP KÁROLY

 

Ediția a VII-a  a Festivalului Internațional de Fotografie, organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” a fost lansat  vineri, 11 ianuarie 2019 la ora 17:30 în Galeria Studio ”Ștefan Vilidár István” din Cetatea medievală Oradea. În cadrul festivității la care au participat  foarte mulți iubitori ai fotografiei, a fost vernisată expoziția de artă fotografică  intitulată ”Viziuni personale”. Prima expoziție a fost alcătuită din 41 de fotografii monocolor și color realizate de tânărul artistul fotograf Illés Imre, membru al Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea, în ultimii doi ani. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două Organizații Orădene, care i-a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul de patronaj 011/ 2009.  Lucările au prezentate de către managerul portalului ”Evenimente Oradea” Ioana Ștefănică. Momentele muzicale au fost oferite de reprezentantului formației ”Duo Vardiensis” Oradea, artistul Lucian Malița (vioară). Prima expoziție din acest an va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 05 februarie 2019 între orele 08:00 - 20:00 la care accesul este gratuit. (Foto: Gheorghe Talpoș.)

 

VERNISAJ SURPRIZĂ ÎN GALERIA STUDIO

”ȘTEFAN VILIDÁR ISTVÁN

 

Publicul Orădean are posibilitatea să vizioneze până la data de 10 ianuarie 2019 expoziția  de artă fotografică alcătuită din lucrările a trei fotoreporteri din Debrecen (HU). De această dată pe simezele Galeriei ”Ștefan Vilidár István” din Cetatea Medievală Oradea au fost instalate câte 10 de fotografii monocolor și color de format mare realizate de fotoreporterii ziarului județean ”Hajdú Bihari Napló” din Debrecen (HU): Derencsényi István, Matey István și Molnár Péter. Este de apreciat faptul că fotografiile expuse au fost realizate anul trecut și faptul că expoziția a fost vernisată prima dată în cadrul festivităților  dedicate Zilei presei libere din Ungaria în Debrecen. Expoziția fotoreporterilor  ziarului județean ”Hajdú Bihari Napló” intitulată ”Cu ochii fotografilor ziarului Napló” (”Napló fotósainak szemével”) a fost vernisată în acest an în mai multe orașe din județul vecin. În acest context expoziția a fost vernisată ultima dată în acest an în Oradea, vineri, 21 decembrie 2018, la ora 11:00, Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP în calitate de președinte al Clubului Fotografic ”Nufărul” și al Asociației ”Euro Foto Art”, care a anunțat organizarea la începutul anului viitor a ediției a III-a a concursului fotoreporterilor Bihoreni, care urmează să fie vernisată anul viitor în cele două orașe înfrățite Oradea și Debrecen. Lucrările expuse au fost prezentate de către redactorul Stanik István din Debrecen, managerul proiectului  DENAGY (Informații Debrecen - Oradea) respectiv mentorul și primul redactor șef al ziarului         ”Bihari Napló” din Oradea. Momentele muzicale ale vernisajului au fost oferite de către elevii Liceului de Arte din Oradea, care au prezentat un spectacol muzical ”surpriză” deosebit despre Bethlehem. Este de apeciat faptul că în Galeria ”Ștefan Vilidár István” din Cetatea Medievală Oradea au fost vernisate în anul 2018 un număr de  24 de expoziții ale artiștilor fotografi din Arabia Saudită, Italia, România, Singapore  și Ungaria Expoziția fotoreporterilor din Debrecen organizat de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, în pateneriat cu Muzeul Orașului Oradea - Complex Muzeal,  sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 10.01.2019, zilnic între orele 08:00 - 20:00 la care accesul publicului este gratuit.

  VERNISAJUL PRIMEI SALE EXPOZIȚII PERSONALE DE FOTOGRAFIE

 

Sălile de expoziții ale Galeriei de Studio ”Ștefan Vilidár István” din Cetatea Medievală Oradea a fost neîncăpătoare vineri 02 noiembrie 2018, unde la ora 18:00 a fost vernisată prima expoziție personală a tinerei artiste fotograf Baranyi Tünde (doar de 16 ani). Expoziția organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”cuprinde 44 de fotografii monocolor și color realizate cu mare sensibilitate artistică de tânăra elevă la Liceului Teoretic ”Ady Endre” din Oradea. Publicul prezent la eveniment într-un număr foarte mare a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Toth AFIAP președintele Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea și al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art„. La eveniment a participat și a luat cuvântul domnul Andrei Seidler, directorul Centrului Comunitar Evreiesc din Oradea, care apreciat sensibilitatea cu care au fost realizate fotografiile realizate în lagărul de concentrare din Auswitz-Birkenau. Artista fotograf expozant a precizat faptul că prima ei expoziție personală a fost construită pe două cicluri: imagini contemporane și unul dedicat lagărului de concentrare din Auswitz-Birkenau  și a mulțumit pentru organizarea expoziției. Momentele muzicale au fost oferite de  artistul Thurzó Sándor József (violă), care a interpreta mai multe piese din repertoriul evreiesc, precum și elevele Halász Dóra  clasa  X. D a Liceului Teoretic ”Ady Endre” din Oradea, respectiv Bacsó Eszter elevă în clasa V la Școala Generală din Tămășeu, care au interpretat mai multe cântece maghiare. Expoziția organizată de Clubul Fotografic ”Nufărul” în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural, Comunitate Evreilor din Oradea și Liceul Teoretic ”Ady Endre” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 15 noiembrie 2018, între orele 08:00 - 20:00 la care accesul publicului este gratuit.

 

 

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI ABSOLVENȚILOR CURSULUI DE TEHNICA ȘI ARTA FOTOGRAFICĂ.

 

Galeria de Studio ”Ștefan Vilidár István” din Cetatea Medievală Oradea găzduiește de miercuri 19 septembrie 2018 expoziția de artă fotografică intitulată ”Cetatea Oradea” (1).  Expoziția este alcătuită din 42 de fotografii monocolor și color realizate de cei 4 absolvenți ai cursului de tehnică și artă fotografică super intersiv Diana-Maria Danciu, Gociu Alexandru, Bogdan Ghiță, Török Sarolta-Éva.  Cursul a fost condus cu mare succes de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea (de 42 de ani). Expoziția înaugurează un nou proiect concretizat prin editarea unui album CD editat despre Cetatea medievală Oradea, ilustrat cu cele mai reușite imagini ale absovenților cursurilor organizate de cunoscutul Fotoclub orădean. Venisajul expoziției a avut loc miercuri, 19 septembrie 2018, la ora 18:00 în galeria de studio  din Cetatea medievală Oradea (Corpul C, etajul I.) în prezența unui public numeos. Lucrările expuse au fost prezentate de către artistul fotograf dr. Teodor-Radu Pantea EFIAPs, directorul departamentului relaților internaționale ale asociației internaționale. În cadrul festivității președintele cunoscutului fotoclub Orădean a înmânat Certificatele de absovire. Momentele muzicale au oferite de artistul de violă Thurzó Sándor József. Noua expoziție organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului până la data de 26 septembrie 2018, între orele 08:00 - 20:00, la care accesul pubicului este gratuit.

 

 VERNISAJUL PERSONALEI MONICA MARTON ÎN CETATEA MEDIEVALĂ ORADEA

 

Galeria de Studio ”Ștefan Vilidár István” va găzdui timp de două săptămâni o expoziție deosebită de artă fotografică. Vernisajul expoziției va avea loc în prezența artistei fotograf  expozant Monca Marton, membru al  Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autoarei și a unui public numeros luni, 03 septembrie 2018, ora 18:00, Expoziția organizată Clubul Fotografic ”Nufărul” din Oradea  cuprinde 42 de fotografii realizate de tânăra artist  fotograf cu ocazia unor deplasări de creație efectuate în diferite părți ale României și Europei. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf artistul fotograf Ștefan Toth AFIAP președintele Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea. Lucrările au fost prezentate de către ciriticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale au fost oferite de artistul  Nicolae Moranciu (voce + chitară). Expoziția a fost deschisă oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” care a înmânat aristului fotograf expozant Certificatul de patronaj numărul 068/ 2018. Artista fotograf expozant a mulțumit la rândul ei pentru condițiile deosebite oferite pentru organizarea primei expoziții personale. Expoziția personală a artistei fotograf Monica Marton organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și a Muzeului Orașului Oradea - Complex Muzeal va rămâne la dispoziția publicului până la data de 18 septembrie 2018, zilnic între orele 08:00 - 20:00. (Foto: Gorzó Tünde)

 

O NOUĂ EXPOZIȚIE DEOSEBITĂ VERNISATĂ

ÎN CETATEA MEDIEVALĂ ORADEA

Galeria de Studio ”Ștefan Vilidár István” găzduiește timp de două săptămâni o expoziție de artă fotografică din Miercurea Ciuc. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența artistului fotograf  expozant Labancz István vineri, 17 august 2018, ora 18:00, în prezența unui public numeros. Expoziția organizată Clubul Fotografic ”Nufărul” din Oradea  cuprinde 42 de fotografii realizate cu măiestrie artistică cu ocazia unor deplasări de creație efectuate în diferite părți ale lumii. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea. Lucrările au fost prezentate de către ciriticul de artă dr. Ramona Novicov, care a apreciat originalitatea fotografiilor expuse. Momentele muzicale au fost oferite de artistul  de violă  Thurzó Sándor József, care a intrepretat mai multe piese din repertoriul internațional. Expoziția a fost deschisă oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele celor două Organizații fotografice din Oradea, care a înmânat aristului fotograf expozant Certificatul de patronaj al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” numărul 064/ 2018. Artistului fotograf  expozant Labancz István a mulțumit în încheiere pentru condițiile excelente oferite pentru organizarea  expoziției personale. Expoziția organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și al Muzeului Orașului Oradea - Complex Muzeal va rămâne la dispoziția publicului până la data de 03 septembrie 2018, zilnic între orele 08:00 - 20:00.

EXPOZIȚIE DEOSEBITĂ VERNISATĂ ÎN CETATEA MEDIEVALĂ ORADEA

 

Galeria de Studio ”Ștefan Vilidár István” găzduiește timp de două săptămâni expoziția de artă fotografică din Singapore. Vernisajul expoziției a avut loc în prezența artistului fotograf  expozant Vicent LIEW miercuri, 01 august 2018, ora 18:00. Expoziția organizată Clubul Fotografic ”Nufărul” și Fotoclubul:”Varadinum” din Oradea  personală cuprinde 42 de fotografii inedite, realizate cu mare măiestrie artistică cu ocazia unor deplasări de creație efectuate în diferite părți ale lumii. Lucrările au fost prezentate de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Intrnaionale ”Euro Foto Art” care a înmânat aristului fotoraf expozant Certificatul de patronaj. Artistul fotograf Ovi D. Pop EFIAP  direcorul serviciului de patronaj al Asociației Internaționale și președintele Fotoclubului ”Varadinum” din Oradea, a prezentat contextul în care l-a cunoscut pe artistul fotograf expozant.Momentele muzicale au fost oferite de artistul  de violă  Thurzó Sándor József . Expoziția organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și al Muzeului Orașului Oradea - Complex Muzeal va rămâne la dispoziția publicului până la data de 16 august 2018, zilnic între orele 08:00 - 20:00. Vă  prezentăm o lucrare a artistului fotograf  Vicent LIEW din Singapore din această expoziție de excepție.

 

EXPOZIȚIE DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ DIN ARABIA SAUDITĂ

VERNISATĂ  ÎN

 

CETATEA MEDIEVALĂ ORADEA

 

Vernisajul expoziției ”WPG Meeting in Nepal” (Întâlnire fotografică WPG în Nepal)a avut loc în Galeria de Studio ”Ștefan Vilidár István”prezența unui public numeros și a artistei fotograf  Najla ANGAWI Hon EFIAP, președintele World of Photography Group (WPG) din Arabia Saudită vineri, 20 iulie 2018, ora 18:00. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP  președintele Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea și al Asociației ”Euro Foto Art”, care i-a înmânat artistei fotograf Najla ANGAWI Certificatul de patronaj al Asociației Internaționale numărul 2018/ 059. Lucrările expuse au fost prezentate de către dr. Ramona Novicov critic de artă. Artista fotograf  Najla ANGAWI Hon EFIAP a mulțumit artiștilor fotografi Ștefan Tóth AFIAP și Teodor Radu Pantea EFIAPs, directorul deparatamentului relațiilor internaționale ale Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, pentru condițiile excelente oferite pentru organizarea expoziției și pentru deplasările sale de creație efectuate în județul Bihor. Momentele muzicale au fost oferite de artiștii  ”Duo Vardiensis”: Lucian Malița (violă) și  Thurzó Sándor József (violă). Expoziția personală cuprinde 42 de fotografii inedite, realizate cu mare măiestrie artistică cu ocazia deplasării de creație organizate de World of Photography Group (WPG)  în Nepal, de către artiștii fotografi: Najla ANGAWI ESFIAP, EFIAP (Saudi Arabia), Ahmed ALIBRAHIM EFIAP, EPAS (Saudi Arabia), Ali Ben SALEH (Saudi Arabia), Mahmood al JABRI (Oman), Mohammad FATTAL  (Siria in SA) și Youse ALKHALIFAH (Saudi Arabia).  Expoziția organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului până la data de 16 august 2018, zilnic între orele 08:00 - 20:00.

ARTISTUL FOTOGRAF SORIN TABACU DIN MARGHITA EXPUNE ÎN CETATEA MEDIEVALĂ ORADEA

 

Artistul fotograf se prezintă cu o expoziție personală în Galeria de Studio  ”Ștefan Vilidár István” Cetatea Medievală Oradea (Corpul C, etajul I.) Vernisajul expoziției a avut loc în prezența autorului și a unui public numeros vineri, 15 iunie 2018, ora 18:00. Expozița personală intitulată ”Memoria timpului” a fost alcătuită din 42 de fotografii, care cuprind mai multe genuri ale artei fotografice. In cadrul vernisajului au luat cuvântul dr. Ramona Novicov, critic de artă și prof Ligia Mirișan, directoarea Bibliotecii Județene ”Gheorghe Șincai” din Oradea, care au apreciat valoarea artistică a exponatelor. Momentele muzicale de excepție au fost oferite de artiștii de jazz Andrei Balog (chitară) - David Cîmpan (saxofon). Personala artistului fotograf Sorin Tabacu a fost deschisă oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele celor două Organizații orădene și curatorul expoziției, care a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul de patronaj numărul 2018/ 056. Prima expoziție personală a artistului fotograf Sorin Tabacu organizată de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea sub patronajul Asociației Internaționale va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 28 iunie 2018, între orele 08:00 - 20:00, la care accesul este gratuit. (Foto: Pósán Lajos)

 

VERNISAJ FĂRĂ PRECEDENT ÎN CETATEA MEDIEVALĂ ORADEA

 

În prezența unui public numeros a avut loc miercuri 30 mai 2018, la ora 18:00,în galeria de studio ”Ștefan Vilidás István” din Cetatea medievală Oradea (corpul C, etajul I) vernisajul expoziției de artă fotografică intitulată ”Maialul/ Majális”. La eveniment a  participat și a luat cuvântul reputatul artist fotograf Paul Bock din SUA, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” pentru SUA și primarul comunei Paleu domnul Somogyi Lajos, în calitate de persoană fotografiată cu ocazia gătirii unui guiaș (cu ocazia deplasării de creație ale cursanților în luna mai la Maialul/ Majális care a avut loc în șanțul cetății). Cu această ocazie au fost expuse 42 de fotografii de examen realizate de absolvenților cursului de inițiere în tehnică și artă fotografică organizată în limba maghiară: Bódi Renáta, Bóne-Gréczi Loretta-Cecilia, Köteles Tamás, Papp István, Serac Ilona-Veronika, Turzó Roland-Tibor și Varga Iosif-Márk. În cadrul vernisajului expoziției au fost înmânate de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și lectorul cursului, certificatele de absolvire. Momentele muzicale au fost asigurate de artistul de violă Thurzó Sándor József, care a interpretat mai multe piese din repertoriul maghiar. La terminarea festivității toți cei prezenți au fost invitați la un guiaș pregătit de primarul Somogyi Lajos și soția sa pentru acest eveniment. Expoziția absolvenților organizat în parteneriat cu Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea  va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 13 iunie 2018, între orele 08:00 - 19:00, la care accesul este liber. (Foto: Christian Filipescu)

UN NOU VERNISAJ ÎN CETATEA MEDIEVALĂ ORADEA

 

Vineri, 11 mai 2018, la ora 18:00  a avuy loc în prezența unui public numeros în Galeria ”Ștefan Vilidár István” (Corpul C, etaj. I.) vernisajul expoziției intitulată ”Orașul Sfântului Ladislau este orașul meu”, la care au luat parte participanții și premiații concursului de fotografie organizat UDMR Oradea, Asociația Internațională ”Euro Foto Art”și Asociația ”Ovisuli” din Oradea cu acest generic. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și președinte al juriului, care a prezentat fotografiile expuse. În continuare a luat cuvântul doamna Pető Dalma consilier local și vicepreședintele  UDMR Oradea, care mulțumit partenerilor și juriului pentru colaborare și a înmânat împreună cu graficianul Adrienn Schöberg, membru al juriului diplomele de participare, precum și premiile oferite de organizatori. Momentele muzicale au fost oferite de artistul de violă Thurzó Sándor József, care a interpretat mai multe piese ale compozitorilor Orădeni. Noua expoziție organizată în cadrul Festivalurilor Fotografiei Europene și Varadinum, în parteneriat cu  Clubului Fotografic ”Nufărul” din Oradea va rămâne la dispoziția publicului zilnic între orele 08:00 - 20:00, la care intrarea este gratuită. (Foto: Gheorghe Talpoș)

 

 

UN NOU VERNISAJ ÎN CETATEA MEDIEVALĂ ORADEA

 

Artistul fotograf Hágó Attila președintele Fotoclubului ”Vasile Vénig László” din Carei se prezintă în fața publicului Orădean cu 42 de fotografii monocolor și color. Vernisajul expoziției personale organizată de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, a avut loc în prezența autorului și a unui pubic numeros (printre care s-au aflat și artiști fotografi membrii ai Fotoclubului din Carei) a avut loc vineri, 27 aprilie 2018, la ora 18:00 în Galeria de Studio ”Ștefan Vilidár István” din Corpul C, etaj I. al Cetății Medievale Oradea. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Christian Filipescu consilier al Clubului Fotogafic ”Nufărul” Oradea. În continuare doamna Gabriela Nagy, directoarea adjunctă a Liceului de Arte din Oradea a prezentat programul oferite de elevii liceului în cadrul vernisajului. Artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea a prezentat fotografiile expuse, după care în calitate de președinte al Asociației ”Euro Foto Art” a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul de patronal al Asociației Internaționale numărul 2018/ 048. Artistul fotograf expozant a mulțumit tuturor colaboratorilor pentru organizarea expoziției și al vernisajului. În încheiere artistul fotograf Dragoș Georgescu, reprezentantul Centrului de Promovare a Turismului Cultural ”Grof Károly” din Carei a apreciat condițiile deosebite de organizarea a expoziției și a nivelului artistic a exponatelor. Momentele muzicale au fost oferite de elevii  Liceului de Arte Oradea. Noua expoziție organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 10 mai 2018, zilnic între orele 08:00 - 20:00, la accesul este gratuit.

(Foto: Bikfalvi Zsolt AFIAP)

 

UN NOU VERNISAJ ÎN CETATEA MEDIEVALĂ ORADEA

 

Artistul fotograf Kajtár Tibor din Szolnok (HU), membru al Fotoclubului ”Tiszavirág” din Szolnok (HU) și al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”  se prezintă în fața publicului Orădean cu 42 de fotografii monocolor și color. Vernisajul expoziției personale organizată de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, a avut loc în prezența autorului și a unui pubic numeros (printre care s-au aflat și artiști fotografi din Baia Mare și Budapesta) a avut loc vineri, 13 aprilie 2018, la ora 18:00 în Galeria de Studio ”Ștefan Vilidár István” din Corpul C, etaj I. al Cetății Medievale Oradea. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele Clubului Fotogafic ”Nufărul” Oradea și al Asociației ”Euro Foto Art”, care a prezentat fotografiie expuse, după care i-a înmânat artistului fotograf expozant Certificatul de patronaj nr. 45/2018. Artistul fotograf Kajtár Tibor a mulțumit pentru organizarea expoziției sale într-un asemenea spațiu. Momentele muzicale au fost oferite de artistul de violă Thurzó Sándor József, care interpretat mai multe piese din repertoriul maghiar. Noua expoziție organizată sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 26 apilie 2018, zilnic între orele 08:00 - 20:00, la accesul este gratuit. (Foto: Gardó Zoltán)

 

VERNISAJ DEOSEBIT ÎN CETATEA MEDIEVALĂ ORADEA

A avut loc, în Galeria ”Ștefan Vilidár István (Corpul C, etaj. I) vineri 09 martie 2018 la ora 18:00 în prezența autorului și a unui public numeros. Cu această ocazie a fost vernisată expoziția personală a artistei fotograf Valentina Bellini din Italia, organizată de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, care s-a prezentat în fața publicului cu 42 de fotografii alb-negru și color. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP președintele celor două Organizații Orădene. Lucrările au fost prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Artistul fotograf expozant a mulțumit organizatorilor pentru posibilitatea oferită de a expune în Oradea. Momentele muzicale au fost oferite de către artiștii Lucian Malița (vioră) și  Thurzó Sándor József (violă), care au interpretat mai multe piese din repertoriul italian. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului până la data de 29.03.2018, la care accesul este gratuit.


O NOUĂ GALERIE

DE FOTOGRAFIE ÎN CETATEA ORADEA

 

În prezența unui public numeros a fost înaugurată miercuri, 12 aprilie 2017, la ora 18:00 în Cetatea Medievală Oradea, o nouă galerie de artă fotografică administrată de Clubul Fotografic ”Nufărul”, în parteneriat cu Asociația ”Euro Foto Art”. Cea de a doua galerie permanentă de fotografie din România (după Galeria ”Euro Foto Art”) poartă numele reputatului și regretatului artist fotograf orădean Ștefan Vilidár István (unul din fondatorii cunoscutului Fotoclub orădean).  Menirea Galeriilor de studio este de a găzdui și lansa pe artiștii fotografi debutanți. Un asemenea absolvent al cursului organizat sub îndrumarea cunoscutului și reputatului artist fotograf orădean Ștefan Tóth AFIAP (cu o experiență de peste patru decenii în acest domeniu) este tânărul fotograf Oros Claudiu Ovidiu, care s-a prezentat pentru prima dată în fața publicului cu o expoziție formată din 41 de fotografii, care cuprind mai multe genuri ale artei fotografice: eseu, portrete, religioase, socio-fotografii, peisaje sau fotografii arhitecturale. Este de apreciat faptul că o mare parte din fotografiile expuse au fost realizate în alb-negru. Publicul prezent la eveniment a fost salutat de către președintele celor două Organizații Orădene  Ștefan Tóth AFIAP, care a evocat meritele creative ale regretatului artist fotograf Ștefan Vilidár István și contribuția acestuia la renumele artei fotografice Orădene și nu numai. Criticul de artă dr. Ramona Novicov a salutat în discursul său ideia înaugurării acestei galerii, cu semnificații deosebite, precum a apreciat fotografiile tânărului artist fotograf expozant. Fata artistului fotograf Ștefan Vilidár István, fotograful profesionist Vilidár Andrea a  mulțumit pentru inițiativa și gestul nobil al conducerii Fotoclubului Orădean. În încheiere artistul fotograf expozant a mulțumit pentru posibilitatea oferită de a se prezenta cu prima sa expoziție de cameră. Momentele muzicale au fost oferite de artistul de violă Thurzó Sándor József, care a prezentat mai multe piese ale compozitorilor orădeni. Noua expoziție organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea și Asociația ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului până la data de 05.05.2017, zilnic între orele 09:00 - 20:00, la care accesul este gratuit.