SORSOK ÉS CÉLÁLLOMÁSOK (D&D) –  a címe annak a kiállításnak amit a  Nagyváradi  „Tavirózsa” Fotós Klub szervezett az „ Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület és a Nagyváradi Múzeum –Kulturális Komplexum együttműködésével. Ezúttal Eugen Antal fotóművész, az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület titkárának  46 fotója volt kiállítva  a „Vilidár István” Galériában. A kiállítás megnyitójára a szerző jelenlétében, 2019.március 29-én, pénteken 18.00 órakkor került sor a Nagyváradi Vár Középkori erődjének C részlegének 1 emeleti híres galériájában. A rendezvényen részt vevő közönséget Claudiu Szabó fotómvész, EFIAP  a Nagyváradi „Tavirózsa” Fotós Klub alelnöke üdvözölte, majd Tóth István fotóművész, AFIAP, az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke bemutatta a  „Sorsok és Célállomások”  című tárlat kontexusát és átadta Eugen Moritz-nak a Nemzetközi Egyesület 023-as tiszteletbeli diplomáját. A kiállító fotóművésznek pedig átnyújtotta a 019-es Védnökségi Oklevelet.  A kiállított művészi fotókat a Kolozsvári  Eugen Moritz egyetemi tanár mutatta be. A kiállító fotóművész megköszönte a szervezőknek a felkínált lehetőséget, feltételeket.A zenei pillanatokat Alexandrina és Florian Chelu művészek szolgáltatták. Az "Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület égisze alatt szervezett kiállítás 2019.április 18-ig, munkanapokon 08:00- 20:00 óra között áll a látogatók rendelkezésére. A belépés ingyenes.

EGY ÚJABB KIÁLLÍTÁS  A „VILIDÁR ISTVÁN” GALÉRIÁBAN 

 

A Nagyváradi Fotogáfusok „Tavirózsa” Klubja és  az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesülettel, meghívja a fotót kedvelő közönséget, hogy látogassa meg az új fotóművészeti kiállítást. Ezúttal a „Vilidár István” Galéria falaira, Varga Erzsébet fotóművész, az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesületének tagjának 46 fotója kerül bemutatásra. A kiállítás megnyitójára, pénteken, március 15-én, 18:00 órai kezdettel került sor a szerző és a nagyszámú közönség jelenlétében, a nagyváradi vár középkori erődjének C részlegének első emeletén lévő híres galériában. Az esemény közönségét Illés Imre, a „Tavirózsa” Fotó Klub nagyváradi tanácsadója üdvözölte. A továbbiakban Tóth István fotóművész, a két egyesület elnöke, bemutatta az Az én világom cimű kiállítási alkotásait majd  szerzőjének átadta a Nemzetközi Egyesület „Euro Foto Art”  014-es számú Védnökségi Oklevelét. A rendezvény zenei pillanatát Thurzó Sándor József (brácsa) művész biztosította. Az „Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület égisze alatt megrendezett kiállítás, 2019. március 28-ig, mindennap 08:00 - 20:00 látogatható. A belépés ingyenes. (Foto: Eugen Antal)

 

 

SZATHMÁRI PAP KÁROLY NEMZETKÖZI FESZTIVÁL AVATÓ ÜNNEPSÉGE.

 

Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület által szervezett VII.  Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál avató ünnepségére 2019 január 11-én, 17:30 órakor  került sor a nagyváradi várban lévő "Stefan Vilidár István" studio galériában. A VII.  Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál  Illés Imre ( a nagyváradi Tavirózsa fotklub tagja) Víziók című egyéni , - 41 fekete-fehér és színes képből álló - kiállításával indult, melyet nagyszámú közönség jelenlétében nyitott meg Tóth István AFIAP, a két nagyváradi egyesület elnöke nyitott meg, aki át adta a kiállitó fotóművésznek a Nemzetközi Egyesület 1-es számu végnökségi oklevelét. A kiállított alkotásokat Ioana Ștefănică, az ”Evenimente Oradea” internetes .portál menedzsere méltatta, a megnyitó színvonalát pedig Duo Varadiensis együtes képviseletében Lucian Malita hegedűművész által előadott zenedarabok emelték. A ”Víziók” című egyéni kiállítás a Nagyváradi középkori Várban lévő "Stefan Vilidár István" stúdiógalériájában 2019 február 5.-ig látogatható, naponta 8-20.00 óra között. A belépés ingyenes.

 

Meglepetés kiállítás a "Stefan Vilidár István" stúdiógalériában

 

A nagyváradi közönség 2019 jan. 10.-ig láthatja három debreceni fotóművész kiállítását a "Stefan Vilidár István" Galériában. A Nagyváradi Középkori Várban található galériában ezúttal Derecsényi István, Matey István és Molnár Péter - a ”Hajdú Bihari” napló fotóriporterei által készített 10-10 nagyformátumú monocolor alkotások kerültek kiállításra. Ez a kiállítás "A Napló fotósainak szemével" nevet viseli és több helyen volt látható a 2018-as  év folyamán a szomszédos hajdú Bihar megyében. A záró kiállításra, itt, Nagyváradon került sor, 2018 december 21.-én. Az eseményen megjelenteket Tóth István AFIAP, az egyesület elnöke köszöntötte, aki bejelentette, hogy jövőre, 2019-ben szeretné megrendezni a "Bihari fotósok versenye" című kiállítást, immár  harmadik alkalommal, amit hagyományosan nagyváradon és Debrecenben is bemutatnának. A kiállított alkotásokat Stanik István -a "Bihari Napló" első főszerkesztője, jelenleg a DeNagy program menedzsere méltatta. A kiállítás megnyitóján felléptek a nagyváradi Művészeti Líceum diákjai, akik egy meglepetés betlehemet adtak elő. A nagyváradi "Stefan Vilidár István" Stúdiógalériában 2018-ban 24 kiállításra került sor, szaúd arábiai, itáliai, romániai, szingapúri és magyarországi fotóművșszek alkotásaiból. A Nagyváradi Városi Muzeum-Kúlturális Központ  és a Nagyváradi Fotográfusok ”Tavirózsa” Fotóklubal patnerségben szervezett kiállítás 2019 január 10-ig látogatható, naponta 08:00 - 20.00 óra között, a belépés ingyenes

 

A fotótechnikai és fotóművészeti tanfolyam végzőseinek kiállítása.

 

2018 szept. 19,.-én, szerdán a nagyváradi vár "Stefan Vilidár István" stúdiógalériájában a fotótechnikai és fotóművészeti tanfolyam végzőseinek - Diana Maria Danciu, Gociu Alexandru, Bogdan Ghiţă, Török Sarolta Éva - alkotásaiból nyílt kiállítás. A nagy sikernek örvendő tanfolyam Tóth István AFIAP, (aki egyben a Nufarul Fotóklub elnöke 42 éve) vezetése alatt zajlott. A kiállítás,  - 42 fekete-fehér és színes alkotás-  a Nagyvárad-i Vár nevet viseli és a bevezetése annak az új tervezetnek, amely CD-n mutatja be a nagyváradi várat, felhasználva a fotótanfolyam végzőseinek legsikerültebb alkotásait. A kiállítás ünnepélyes megnyitójára szeptember 19.én a "Stefan Vilidár István" stúdiógalériában került sor, nagyszámú közönség jelenlétében. A kiállított alkotásokat dr. Teodor Radu Pantea EFIAP (az Euro Foto Art egyesület nemzetközi kapcsolatok osztályánakigazgatója) méltatta, Thurzó Sándor József brácsaművész az alkalomhoz illő zeneművekkel emelte a megnyitó színvonalát. Az ünnepség keretein belül Tóth István elnök átnyújtotta a végzősöknek a tanfolyam elvégzését igazoló Oklevelet. Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület végnöksgével megrendezett kiállítás 2018 szeptember 26.-ig, 8.00-20.00 óra között, ingyenesen látogatható.

 

Újabb fotókiállítás a nagyváradi várban.

 

2018 szept. 3.-án, 18.00 órakor a nagyváradi vár "Stefan Vilidár István" stúdiógalériájában nagyszámú közönség, valamint a szerző Monica Marton (Euro Foto Art tag) jelenlétében újabb fotókiállítás nyílt. A Nufarul Fotóklub által szervezett kiállítás keretein belül 42 alkotás került bemutatásra, ezek Romániában, valamint Európa különböző részein készültek. A megjelenteket Tóth István AFIAP, a Nayváradi Fotográfusok ”Tavirózsa” Fotóklub elnöke köszöntötte, a kiállított fotgrțfițkat dr. Ramona Novicov műkritikus méltatta, a zenei aláfestéssel Nicolae Moranciu emelte a rendezvény színvonalát. A hivatalos megnyitó keretein belül Tóth István AFIAP, az Euro Foto Art nemzetközi egyesület elnöke átnyújtotta a 2018/068 számú Védnökségi Oklevelet Monica Marton fotóművésznek. A szerző-kiállító beszédében méltatta és megköszönte a szervezőknek a kiállítási lehetőséget. A Nagyvárad Városi Múzeumal partnerségben  és az Euro Foto Art védnökségével megrendezett Monica Marton első személyes kiállítása 2018 szept. 18.-ig látogatható, naponta 08.00 - 20.00 óra között, melyre a belépés ingyenes.

 

EGY ÚJABB KÜLÖNLEGES EGYÉNI TÁRLAT A NAGYVÁRADI KÖZÉPKORI VÁRBAN

 

A nagyváradi várban található "Stefan Vilidár István" Fotógalériában 2018 augusztus 17.-én, pénteken a csíkszeredai Labancz István fotóművész egyéni kiállítására került sor. A 42,  - művészi kidolgozottságú, a világ különböző tájain készült - képet magába foglaló kiállítást Tóth István AFIAP fotóművész, a Nagyváradi Fotográfusok ”Tavirózsa” Klub és az ”Euro Foto Art” Egyesület elnöke nyitotta meg szépszámú közönség jelenlétében, majd átnyújtotta a jelenlévő szerzőnek az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület 064/2018 számú Védnöki Oklevelét. A kiállított alkotásokat Ramona Novicov műkritikus méltatta, felhívta a közönség figyelmét a művekből tükröződő egyedi látásmódra. A zenei aláfestést Thurzó Sándor (brácsaművész) szolgáltatta, ezzel emelvén a megnyitó színvonalát. Labancz István fotóművész beszédében köszönetet mondott az egyéni kiállítás kiváló megszervezéséért. Az ”Euro Foto Art” Nemzetk0zi Egyesület  és a Nagyváradi Városi Múzeum - Kúlturális Központ által közösen szervezett kiállítás 2018 szeptember 3.-ig látogatható, naponta 08.00 - 20.00 óra között.

 

SINGAPURI FOTÓMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA A KÖZÉPKORI VÁRBAN

 

A nagyváradi várban található "Stefan Vilidár István" Stúdió Galériában  két héten keresztül Vincent Liew szingapúri fotóművész kiállítása látható. A megnyitóra 2018 augusztus elsején délután 18.00 órakor került sor a szerző és nagyszámu közönség jelenlétében, a Nagyváradi Fotográfusok "Tavirózsa" Klubja és a "Varadinum" fotóklubok szervezésében. A 42 egyéni látásmódú, művészi kidolgozottságú, a világ különböző tájain készült képeket Tóth István AFIAP, az Euro Foto Art Egyesület elnöke méltatta, aki átnyújtotta a szingapúri fotóművésznek a Nemzetközi Egyesület Védnöki Oklevelét. Ovi D. Pop EFIAP,  az Euro Foto Art Egyesület védnökségi igazgatója és a nagyváradi "Varadinum" Fotóklub elnöke elmesélte a szingapúri fotóművésszel való megismerkedésük körülményeit. Thurzó Sándor József brácsaművész játéka emelte a megnyitó színvonalát. Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a nagyváradi v Városi Múzeum által közösen szervezett kiállítás 2018 augusztus 16.-ig tekinthető meg naponta  8.00-20.00 óra között.

 

PÉLDÁTLAN MAGNYITÓ A NAGYVÁRADI VÁRBAN

 

Szépszámu közönség jelenlétében került sor 2018 május 30-án este 6 órakor a Középkora Várban lévő ”Ștefan Vilidár István” Studió Galériában (C szárny, első emelet) a ”Majális” című fotóművészeti kiállítás megnyitójára. Az eseményen részt vett és fel szólalt a nagy hírnvévnek örvendő Paul Bock Amerika-i fotóművész, az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület amerikai képviselő elnöke és Somogyi Lajos a Hegyközpályi község polgármestere, aki a kiállításon szereplő lefotografált meghívott személyként volt jelen, akit lencsevégre kaptak a magyar nyelvü fotótanfolyam résztvevői a Vársáncban rendezett majálison szervezett fotókiszálláson. A tárlaton azt a 42 vizsaalkotásit állítottak ki melyeket Bódi Renáta, Bóne-Gréczi Loretta-Cecilia, Köteles Tamás, Papp István, Serac Ilona-Veronika, Turzó Roland-Tibor és Varga József-Márk. Az ünnepélyes megnyitón Tóth István AFIAP az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke és tanfolyam vezetője átadta a végzősök oklevelét. A zenei hangulatot Thurzó Sándor József brácsaművész szolgálta aki több magyar szerzők alkotásait adta elő. Az esemény végén a megjelent résztvevőket egy meglepetésben részesítette Somogyi Lajos polgármester aki feleségével egy olyam bográcsost készített és szolgálta fel a megjelenteknek, melyet a fotókiszállás alkalmával fotóztak a fotótanfolyam résztvevői. A Nagyváradi Fotográfusok ”Tavirózsa” Klubjával partnerségben rendezett tárlat 2018 június 13-ig tekinhető meg naponta 08:00 - 20:00 között, melyre a belépés ingyenes.(Fotó: Christian Filipescu)

 

 

ÚJABB KIÁLLÍTÁS A NAGYVÁRADI VÁRBAN

 

2018 május 11-én, pénteken nagyszámú közönség jelenlétében került sor a Középkori Vár  C szárnyában lévő ”Vilidár István” Stúdió Galériában a ”Szent László városa az én városom” című kiállítás ünnepélyes megnyitójára, melyen az Nagyváradi RMDSZ, és az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület, és a Nagyváradi  ”Ovisuli” Egyesület által szervezett fotópályázat díjazottjai, résztvevői és családtagjai vettek részt. - Az egybegyűlt közönséget Tóth István AFIAP fotóművész az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke, és a zsűri elnöke köszöntötte, majd bemutatta kiállított alkotásokat. - Ezt követően Pető Dalma városi tanácsos, a Nagyváradi RMDSZ alelnöke megköszönte a rendezvény partnereinek, illetve a zsűri tagjainak a közreműködést, és átdata Adrienn Schöberg grafikusművész zsűritaggal a díjakat. - Az eseményhez illő zenét Thurzó Sándor József brácsaművész szolgáltatta, aki Nagyvárad-i zeneszerzők alkotásait adta elő. - Az Európai Fotográfiai Fesztivál, és a Festum Varadinum keretén belül a Nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klubjával partnerségben rendezett kiállítás 2018 május 29-ig áll az érdeklődők rendelkezésére, naponta 08:00 - 20:00 ó. Között, melyre a belépés díjtalan.  (Fotó: Gheorghe Talpoș)

ÚJABB KIÁLLÍTÁS A NAGYVÁRADI VÁRBAN

 

Kajtár Tibor Szolnok-i fotóművész, a helybeli ”Tiszavirág” Fotóklub, és az ”Euro Foto Art” Egyesület tagja mutatkozott be a Nagyvárad-i közönség előtt 42 monochrom, és színes alkotásával. A Nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klubja által szervezett kiállítás megnyitójára a szerző jelenlétében került sor 2018 április 13-án pénteken este 6 órakor, a Középkori Vár C épületében lévő ”Ștefan Vilidár István” Studió Galériában, melyen Budapest-i és Nagybánya-i fotóművészek is részt vettek. - A megjelenteket Tóth István AFIAP fotóművész a Nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klubja, és az ”Euro Foto Art”  Egyesület elnöke köszöntötte, majd átadta az alkotónak a 2018/45 sz. Védnökségi Oklevelet. Ezt követően Kajtár Tibor fotóművész megköszönte, hogy a kiállítása ilyen pompás helyen került bemutatásra. -  Az est jó hangulatát Thurzó Sándor József brácsaművész játéka szolgálta, aki több magyar szerző művét adta elő. - Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület védnökségével rendezett tárlat 2018 április 26-ig látogatható, naponta 08:00 - 20:00 óra között. A belépés díjtalan. (Fotó: Gardó Zoltán)

 

KÜLÖNLEGES MEGNYITÓ A NAGYVÁRADI KÖZÉPKORI VÁRBAN

 

A ”Ștefan Vilidár István Stúdió Galériában (C épületszárny, I.emelet) került sor 2018 március 9-én este 6 órakor a szerző és szépszámú közönség jelenlétben egy újabb tárlat megnyitójára a Nagyváradi Fotográfusok ”Tavirózsa”  Klubja szervezésében.  Az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület védnökségével nyitották meg Valentina Bellini olaszországi fotóművész egyéni kiállítását, aki 42 monokróm, és színes fotográfiával mutatkozott be a Nagyvárad-i közönségnek. A megjelenteket Tóth István AFIAP fotóművész, a két kulturális szervezet elnöke köszöntötte, aki átadta a kiállító fotóművésznek a 038 sz. védnökségi oklevelet. – Az alkotásokat dr. Ramona Novicov műkritikus méltatta, és mutatta be. Az est jó hangulatát Lucian Malița (hegedü) és Thurzó Sándor József (mélyhegedű) művészek játéka szolgálta, akik több olasz zeneszámot adtak elő. - Valentina Bellini olaszországi fotóművész egyéni tárlata 2018 március 29-ig látogatható, naponta  08:00 - 20:00 óra között.  A belépés díjtalan.

 

09 - 31.05.2019.

PROIECT NAȚIONAL

”Cu aparate de fotografiat prin Penitenciare”

În parteneriat cu

Asociația ”Euro Foto Art”

Coordonator :

Ștefan Tóth AFIAP

președinte

La Mulţi Ani !

Happy Birthday!

Boldog Szülinapot!

MAI:

 

- 01 Paladean Vasile

 

- 18 Indrieş Marius  (CZ)

 

- 22 Aelenei Robert (ES)

 

- 23 Talpoş Gheorghe

 

IUNIE:

- 02 Gavaldik Zoltán,

 

- 08 Sime Alexandru Marius,

 

- 13 Varga Anriett Noémi

 

- 15 Plájás István,

 

- 18 Essig Kacsó József

 

- 22 Oláh Orsolya

 

- 23 Simionescu Viorel EFIA

 

- 26 Danciu Diana-Maria

 

- 27 Tabacu Sorin

 

- 30 Bódi Renáta

 

 

Muzeul

Orașului Oradea -

Complex Cultural

(07 - 30.05.2019)

Galeria Euro Foto Art

Oradea

08.05 - 04.06.2019

GALERIA STUDIO

”ȘTEFAN VILIDÁR ISTVÁN”

Cetatea Oradea

EXPOZIȚIA absolvenților cursului de tehnică și artă fotografică A/ 2019

16 - 24.05.2019


   29.03 - 18.04.2019.

Duo Varadiensis
duo-varadiensis.hu

    Regional member

PARTENERI MEDIA/ MEDIA PARTNERS/ MÉDIA PARTNEREK: